یورونیوز :جلسات دادگاه رسیدگی به پرونده فساد و اتهامات مالی ناصر الخلیفی، مالک قطری باشگاه پاری سن ژرمن و رئیس شبکه تلویزیونی بین اسپورت و نیز ژروم والکه، مرد شماره دو سابق فیفا بار دیگر بر وجود تبانی، توافقات غیرقانونی و روابط پنهانی در راس فوتبال جهان صحه گذاشت.
این دو مدیر ورزشی از روز دوشنبه در جلسات رسیدگی به اتهامات مطرح شده که در سوئیس برپا است حاضر شده و به دفاع از خود پرداختند.
اتهام ناصر الخلیفی پرداخت رشوه برای دریافت امتیاز حق پخش تلویزیونی مسابقات مهم بین المللی، به خصوص حق پخش فینال جام جهانی ۲۰۲۶ و ۲۰۳۰ در مناطق خاورمیانه و آفریقای شمالی و نیز «تحریک مدیریت ناعادلانه» است.
ژروم والکه، دبیر کل سابق فیفا نیز به تبانی و دریافت رشوه در قبال تاثیر گذاری در اعطای امتیاز پخش تلویزیونی به نفع برخی شرکای رسانه ای در ایتالیا و یونان، به ویژه امتیاز رسانهای جام های جهانی و جام های کنفدراسیون های فیفا برای یک دوره دوازده ساله از ۲۰۱۸ تا ۲۰۳۰ متهم شده است.
وی که پیشتر به دلیل فساد، مدیریت ناعادلانه و جعل از سوی کمیته اخلاق فیفا به ۱۰ سال محرومیت از هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال محکوم شده بود همچنین به داشتن روابط پنهانی با ناصر الخلیفی و دادن امتیاز حق پخش تلویزیونی مسابقات به شبکه تحت ریاست وی در ازای اقامت بدون پرداخت اجاره در یک ویلای لوکس متهم شده که گفته میشود مالک باشگاه پاری سن ژرمن در اختیار وی گذاشته بود.
این در حالیست که اجاره منزل مسکونی لوکسی که آقای خلیفی در اختیار ژروم والکه قرار داده بود دست کم بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون و هشتصد هزار یورو برآورد شده است.
در جلسه سوم این دادگاه که روز چهارشنبه شانزدهم سپتامبر برگزار شد ناصر الخلیفی و ژروم والکه به همراه وکلایشان حضور یافتند و به دفاع از خود در برابر اتهامات مطرح شده پرداختند. برخی نکات طرح شده دردفاعیات از دید کارشناسان نوعی پرده برداشتن از روابط پنهان و بده بستانهای غیرقانونی در راس مدیریت فوتبال جهان تلقی شده است.
در این دور از جلسات که از روز دوشنبه آغاز شده بنا است به اتهامات مربوط به ماجرای اعطای حق پخش تلویزیونی به عنوان یکی از رسواییهای اخیر فیفا پرداخته شود. دادگاه کیفری فدرال شهر بلانزونا در سوئیس مسئولیت رسیدگی به این پرونده را بر عهده دارد.
در گزارشی که خبرگزاری فرانسه از جلسه روز چهارشنبه این دادگاه منتشر کرده آمده است که ماجرای حق پخش دستخوش نوعی تناقض در جریان دادرسی شده است. بر اساس این گزارش واقعیات این پرونده مشخص شده اما دادگاه هنوز در باره خوانش حقوقی آن به قطعیت نرسیده است. وسوسه زندگی اشرافی و لزوم دست زدن به یک انتخاب ماجرا برای ژروم والکه از تابستان سال ۲۰۱۳ میلادی شروع شد، زمانی که آقای والکه باید برای دغدغههای بزرگاش دست به انتخاب بزند.
مرد شماره دو فیفا و دست راست سپ بلاتر از سال ۲۰۰۷ که خود به دلیل فساد برکنار شد روز چهارشنبه اعتراف کرد که سبک زندگی وی با درآمدش که حتی آن هم برای یک زندگی راحت مناسب بوده، سنخیتی نداشته است؛ اعتراف یک مدیر سطح بالای فوتبال و یک شهروند ۵۹ ساله فرانسوی که در صورت اثبات اتهام دریافت رشوه و تبانی دست کم پنج سال مجازات زندان در انتظارش خواهد بود.
خبرنگار سابق شبکه تلویزیونی «کانال پلاس» که در آن زمان برای خرید دو ملک، ۱۰ میلیون فرانک سوئیس (حدود ۹ میلیون و سیصد هزار یورو) بدهی داشت، یک قایق لوکس بادبانی به قیمت دو میلیون و ۴۰۰ هزار یورو میخرد و رویای اقامت در یک ویلای لوکس در سواحل زمردین ساردینیا در ایتالیا را در سر میپروراند.
ژروم والکه در دفاعیات روز سه شنبه خود به قضات سوئیس گفته بود: این خانه، یک ملک استثنایی بود و من تمام سعیام را کردم تا برای در اختیار گرفتن آن راه حلهایی پیدا کنم.» وی در نهایت اوت ۲۰۱۳ قولنامهای به ارزش ۵ میلیون یورو برای این خانه امضا میکند بدون آنکه بداند چطور باید آن را تامین کند. خلیفی؛ مدیری میلیاردر که دست دوستان را میگیرد اما ناصر الخلیفی، مدیر ورزشی پرنفوذ قطری پس از توافق ماه ژانویه با فیفا برای آنکه نهاد بین المللی اداره کننده فوتبال شکایت از وی به دلیل «فساد» را پس بگیرد، از سوی دادستانهای سوئیس به «تحریک به مدیریت ناعادلانه» متهم شده و باید طی جلسات دادگاه که تا ۲۵ سپتامبر ادامه خواهد در برابر کلیه اتهامات مطرح از خود دفاع کند.
مالک ۴۶ ساله باشگاه پاری سن ژرمن که همزمان سمتهایی کلیدی نظیر ریاست بر شبکه بین اسپورت، ریاست بر شرکتهای سرمایه گذاری ورزشی قطر، سمت های دولتی در زمینه ورزش قطر و نیز عضویت در شورای اجرایی یوفا را با خود یدک میکشد سال ۲۰۱۷ درآمد سالانه خود را چیزی بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون دلار اعلام کرده بود.
به این مبلغ باید سرمایه شخصی وی را نیز اضافه کرد که بنا به ادعای رئیس شبکه بین اسپورت حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار تخمین زده میشود.
ناصر الخلیفی در دادگاه پذیرفت که سه بار طی ماههای سپتامبر و اکتبر سال ۲۰۱۳ با ژروم والکه دیدار و گفتگو کرده است. وی از سوی دادگاه متهم شده که ویلای بیانکا، اقامتگاهی لوکس در ساردینیای ایتالیا را از طریق یک شرکت خریداری کرده و مالکیت آنرا به برادر یکی از همکاران نزدیکاش منتقل کرده است. این ویلا سپس به مدت ۱۸ ماه بدون دریافت وجهی در اختیار مرد شمار ۲ فیفا قرار گرفته است. سایه جام جهانی قطر در پرونده ناصر الخلیفی و ژروم والکه هر دو اتهامهای مطرح از سوی دادگاه را رد و مراودات انجام شده را یک ماجرای «خصوصی» قلمداد کردهاند، بدون آنکه انگیزه اصلی این نوع رابطه پنهانی را مشخص کنند.
با این وجود ژورم والکه اعتراف کرده که به خاطر داشتن «روابط دوستانه»ای که به گفته او قدمت آن به سالها پیش از این ماجرا باز میگردد بعضا مشکلات مالی خود را با ناصر الخلیفه در میان گذاشته است.
مالک بین اسپورت و باشگاه پاری سن ژرمن اما برای ساده کردن ماجرا میگوید که تنها تسهیلاتی برای «پروژه سرمایهگذاری» برادرِ همکار و دوست خود فراهم کرده زیرا وی به دلیل نداشتن تابعیت قطری نمی توانسته اقدام به تاسیس شرکتی کند.
جلسه روز چهارشنبه و ادامه آن در روز پنجشنبه که با احضار چند شاهد دنبال شد نشان داد که موضوعات متعددی وجود دارد که هر دو متهم این پرونده به آن مرتبط هستند.
یکی از این موضوعات جابجایی زمان برگزاری رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و انتقال آن به فصل زمستان است که به زعم برخی کارشناسان و رسانههای ورزشی در فرانسه ژروم والکه در ازای پاداش استفاده از ویلای بیانکا از آن حمایت کرده است.
+5
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.