نتایج پژوهش درباره اقلیت‌های جنسی ایران: بیش از ۶۰ درصد قربانی خشونت خانواده هستند

بی بی سی :نتایج یک نظرسنجی از جامعه اقلیت‌های جنسی نشان می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد آنها از سوی خانواده درجه یک خود مورد خشونت قرار می‌گیرند.

موسسه "شش رنگ" در خارج از ایران که به مسائل جامعه "ال‌جی‌بی‌تی" می‌پردازد، با انتشار نتیجه تحقیقات خود در گزارشی با نام "زخم‌های پنهان"، می‌گوید حدود ۳۰ درصد شرکت‌کنندگان در این تحقیق مورد خشونت جنسی و بیش از ۷۷ درصد آنان مورد خشونت جسمی قرار گرفته‌اند.

بیش از یک سوم آنها هم تحت فشار بوده‌اند تا به زور ازدواج کنند.

۲۳۰ نفر عمدتا از ایران در این تحقیق شرکت کرده‌اند. به گفته موسسه شش رنگ، میزان برخورد قضایی و خشونت با افراد جامعه اقلیت جنسی می‌تواند بیش از درصد به دست آمده باشد چرا که بعضی از پاسخگویان حتی جرات نداشته‌اند که به سوال‌های مربوط به دستگیری و برخورد ماموران امنیتی پاسخ بدهند.

یکی از شرکت‌کنندگان در این تحقیق گفته که به خاطر "مزاحمت و دستمالی" به پلیس مترو شکایت کرده؛ اما چون گوشواره به گوش داشته، مامور پلیس از او پرسیده که چرا "این شکلی و مثل دخترها" است. این فرد ادعا کرده که ماموران پلیس بعد از فهمیدن این موضوع قصد داشتند از او سوءاستفاده کنند و او را دستگیر کرده‌اند: "ماموران من را تهدید می‌کردند که اگر کسی متوجه شود من با مردی رابطه جنسی داشته‌ام، اعدام می‌شوم."
رژه اقلیت‌های جنسی ایرانی در نیویورک در آمریکاایران یکی از ۷۰ کشور عضو سازمان ملل متحد است که در آن رابطه جنسی بین دو همجنس غیرقانونی است و مجازات دارد. اما فقط شش کشور از جمله ایران هستند که این مجازات در آنها می‌تواند اعدام باشد.

۶۸ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، اظهار داشته‌اند که هرگز یا به‌ندرت در مواجهه با خشونت از سیستم قضایی کمک نگرفته یا نخواهند گرفت.

به گفته شادی امین، مدیر اجرایی موسسه شش رنگ، این گروه اجتماعی حتی بیش از زنان از حمایت قانون محروم هستند و "برعکس در صورت مراجعه به پلیس، می‌توانند به خاطر گرایش جنسی یا هویت جنسیتی‌شان تحت خشونت مضاعف قرار بگیرند یا با اتهامات کیفری مواجه شوند."

به گفته خانم امین، خشونت جنسی علیه این افراد در جامعه ایران و محیط‌های آموزشی و کاری "بدون عقوبت و پاسخگو کردن عاملان آن، مسکوت مانده است."

موسسه شش رنگ با استناد به نتایج نظرسنجی که انجام داده، می‌گوید بیش از ۱۵ درصد افرادی که در تحقیق شرکت کرده‌اند، در مدرسه یا دانشگاه مورد آزار جنسی قرار گرفته‌، و بیش از ۳۰ درصد از آنها قربانی خشونت جنسی از سوی همسالان خود شده‌اند.
خلاصه‌ای از گزارش
  •     ۲۳۰ پاسخ‌دهنده که ۹۰ درصد آنها در ایران هستند
  •     ۶۸ درصد در مواجه با خشونت به پلیس مراجعه نکرده‌اند
  •     ۲۰ درصد خود مورد خشونت پلیس قرار گرفته‌اند
  •     بیش از ۱۵ درصد در مدرسه یا دانشگاه مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند
  •     ۷۳ درصد به خودکشی فکر کرده‌اند
  •     ۵۳ درصد خانواده خود را غیرحامی و غیرقابل اتکا توصیف کرده‌اند

یکی از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته که در مدرسه به او "بیمار جنسی" می‌گفتند و یکی دیگر هم روایت کرده که به دلیل علاقه یکی از هم‌کلاسی‌هایش به خود و داشتن موی کوتاه به طور موقت از مدرسه اخراج شده است.

اما بیشترین خشونت‌ها از طرف خانواده گزارش شده است. یکی از مصاحبه‌شوندگان به موسسه شش رنگ گفته که "پدرم جوری به خاطر همجنسگرایی کتکم زد که لکنت زبان گرفتم و هنوز هم این لکنت با من است."

یکی دیگر از مصاحبه‌شوندگان هم می‌گوید خانواده‌اش وقتی گرایش جنسی او را فهمیدند گفتند "خودت را بکش."

بر اساس این نظرسنجی ۷۰ درصد پاسخ داده‌اند که به خودکشی فکر کرده‌اند.

شادی امین می‌گوید: "چنین شرایطی بیش از پیش نبود جامعه روانشناسان، روانکاوان و مشاورین بهروز و دارای آزادی بیان را به ما یادآوری می‌کند و مسئولیت و اهمیت برخورداری یک جامعه از چنین نهادهایی را نشان می‌دهد. این فقدان هر روز آسیب‌های جدی به جامعه اقلیتهای جنسی و جنسیتی وارد می‌کند."

۹۰درصد کسانی که به نظر سنجی شش رنگ درباره خشونت علیه اقلیت های جنسی و جنسیتی پاسخ داده اند در ایران زندگی می‌کنند و تقریبا نیمی از آنان بین ۱۸ تا ۲۵ سال سن داشتند. پس از آن افراد ۲۵ تا ۳۵ ساله (۳۰ درصد) بیشترین فراوانی را در میان پاسخ‌دهندگان داشتند.
+2
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.