سیاره‌های ۱۰ میلیون ستاره برای یافتن اثری از موجودات هوشمند رصد شد

یورونیوز :ستاره‌ شناسان از طریق رادیوتلسکوپ‌های قوی مستقر در استرالیا امواج رادیویی احتمالی موجود در سیاره‌های بیش از۱۰ میلیون ستاره راه شیری را با هدف یافتن نشانه‌ای از وجود موجودات فضایی رصد کردند؛ جستجوهایی که هر چند بی‌نتیجه بوده ولی به گفته ستاره‌شناسان به منزله ناامیدی از وجود این موجودات هوشمند نیست.

نتایج این بررسی‌ها که در شماره چهارم سپتامبر نشریه انجمن نجوم استرالیا (PASA) منتشر شده نشان می‌دهد، این جستجوها ۱۰۰ برابر گسترده‌تر و دقیق‌تر از موارد قبلی بوده است.

بهره‌گیری از تلسکوپ بی‌نظیر ام‌دبیلوای(MWA) در جستجوها به ستاره شناسان این امکان را داده با یک میدان دید فوق‌العاده گسترده حداقل ۱۰ میلیون ستاره را در بخشی از کهکشان راه شیری با عنوان صورت فلکی بادبان(Vela) به مدت ۱۷ ساعت زیر نظر بگیرند. با این حال، هیچ علامت فنی و نشانه‌ای از امواج رادیویی اف‌ام(FM) به عنوان مبنای وجود حیات هوشمند در این ستاره‌ها پیدا نشده است.

ستاره شناسان در بیانیه تکمیلی خود برای نتایج این بررسی تصریح کرده‌اند که با وجود ابعاد بزرگ این جستجو، هنوز محدودیت ابزارهای موجود برای صدور حکم قطعی در مورد وجود زندگی هوشمند فرازمینی و موجودات فضایی ممکن نیست چرا که حتی استفاده از تلسکوپ بی‌نظیر ام‌دبیلوای تنها این امکان را داده تا حجمی معادل آب یک استخر را در ابعادی به اندازه تمام اقیانوس‌های کره زمین رصد کنیم.

آنها در نتیجه‌گیری خود تاکید کرده‌اند که برای یافتن تمدن‌های بیگانه و فرازمینی حتما باید از روش‌های مختلف جستجو استفاده شود و حداقل از رادیو تلسکوپ‌هایی بهره‌گیری شود که امکان جستجوی هست بعدی را فراهم کنند.

بر همین اساس، استقرار رادیوتلسکوپ اس‌کی‌ای(SKA) با هزینه برآورد شده ۱ میلیارد یورو در استرالیا در حال انجام است. تلسکوپی که وسعت دیدی بسیار فراتر از ام‌دبیلوای پیش چشم ستاره شناسان قرار خواهد داد. به عنوان مثال اگر میدان دید ام‌دبیلوای به اندازه یک شهر در نظر گرفته شود، این میدان برای اس‌کی‌ای به اندازه کره زمین خواهد بود و حساسیت آن نیز نسبت به سیگنال‌های دریافتی نیز ۵۰ برابر بیشتر از ام‌دبیلوای برآورد شده است.

ستاره شناسان امیدوارند تا با استفاده از اس‌کی‌ای بتوانند میلیاردها ستاره کهکشان راه شیری را همزمان و در دوره زمانی بیش از ۱۷ ساعت رصد کنند و دامنه جستجوی خود را از امواج رادیویی به امواج مدرنی همچون لیزر گسترش دهند و هر چه زودتر نشانه‌‌های بیشتری برای رد یا تایید فرضیه وجود زندگی هوشمند فرازمینی پیدا کنند.
+10
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.