وزیر ارتباطات ایران از ورود نیروهای مسلح به «توسعه» پیام‌رسان‌ها خبر داد

 محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران
رادیو فردا :محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران، روز یکشنبه ۱۶ شهریور گفت که «ستاد کل نیروهای مسلح برای توسعه برخی زیرساخت‌های مربوط به موتور جستجو به ما پیشنهاد کمک داد که آن را پذیرفتیم و همکاری در این زمینه شکل گرفت.»

به گزارش خبرگزاری ایرنا، او که در مراسم افتتاحیه «مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات» سخن می‌گفت اضافه کرد: «پیام‌رسان‌ها از دیگر موضوعات مهم است که ستاد کل کمک می‌کند.»

وزیر ارتباطات ایران همچنین گفت که «نگران قطع اینترنت و محدود کردن شبکه‌های اجتماعی خارجی نباشید.»

او در حالی این موضوع را مطرح کرده است که در همان روز ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران، در مورد پیام‌رسان‌های خارجی گفت: «در صورتی که پلتفرم‌ها از قوانین ایران تبعیت نکنند» یا برای نظام «مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی ایجاد کنند»، فیلتر خواهند شد.

آقای فیروزآبادی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، چین را به عنوان «الگویی» موفق در سانسور و فیلتر کردن اینترنت دانست که به گفته او این کار را با مشابه‌سازی اپلیکیشن‌ها و ابزارها انجام داده است.

به تازگی محمدصالح جوکار ، رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس ایران گفته است در پیش‌نویس سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین بحث اینترنت ملی «تحت عنوان همکاری دو کشور در جهت توسعه فضای مجازی قید شده است».

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به تازگی در دیدار با اعضای هیئت دولت از پیاده‌سازی شبکه ملی اطلاعات «خارج از برنامه‌ زمان‌بندی و نیز عدم اهتمام دولت به برگزاری جلسات شورا عالی فضای مجازی» انتقاد کرده بود.

چند روز پس از این انتقاد رهبر جمهوری اسلامی، وزیر ارتباطات ایران گفت: «حوادث آبان‌ماه نشان داد که در زمینه موتور جست‌وجوی بومی توان اداره درخواست‌های مردم وجود ندارد و در این زمینه مردود شدیم.»

پیش از این، رسانه‌ها در اوایل آبان‌ماه سال ۹۷، از ارائه طرح «سپردن گذرگاه اینترنت به نیروهای مسلح» نیز از سوی نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به این کمیسیون خبر داده بودند.

براساس اطلاعات مندرج در این طرح، سپاه پاسداران٬ پلیس و سازمان پدافند غیرعامل از اعضای موثر هیات نظارت برای فعالیت پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی تعیین شده‌اند.

پس از آن، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران گفت این وزارتخانه «مخالف» طرح «واگذاری گذرگاه بین‌الملل اینترنت» به نیروهای مسلح است، اما در صورت تصویب این طرح در مجلس، «ما ملزم به اجرای آن هستیم.»

پیش از آن نیز مهدی شیخ، یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفته بود با توجه به بی‌اعتمادی مردم ایران نسبت به پیام‌رسان‌های داخلی، طرح سلب اختیار گذرگاه اینترنت از دولت و واگذاری سرورهای اینترنت به نیروهای مسلح نیز چالش دیگری ایجاد می‌کند و نظامیان را «مقابل» مردم قرار می‌دهد.

شیخ به نوعی ابراز امیدواری کرده بود که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی حاضر نشوند «خودشان را وارد دعواهایی کنند که هیچ ربطی» به آنها ندارد.
+1
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    این بابا و اخوندها و از صد تا بالاترشان اب در هاون می سایند اگر فکر میکنند در دنیای امروز میتوانند همه چیز را کنترل و سانسور کنند. روزی این متشرعین حتی با تلفن بد بودند. بعد رادیو برایشان حرام شد و بعد به نوبت به سینما و تلویزیون و ویدئو و ماهواره بند کردند. پدر جد این ها هم نمیتواند جلوی تکامل را بگیرد. البته این ها از تکامل می ترسند چون هر روز اسلام قرون وسطائی زشتی هایش بیشتر اشکار شده و حقیرتر میشود
    0
    13
    دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.