از آنجایی که هنوز واکسن و یا دارویی برای بیماری «کووید- ۱۹» مورد تأیید قرار نگرفته است، توجه پزشکان بار دیگر به سوی پلاسمادرمانی جلب شد.
در اواخر ماه اوت، سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، مجوز استفاده اضطراری از پلاسمای بهبودیافتهها را به عنوان درمانی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا صادر کرد. استیون هان، کمیسر این سازمان، در یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور پرزیدنت ترامپ حاضر شد و گفت که این شیوه مداوا میتواند نرخ مرگ و میر را سی و پنج درصد کاهش دهد. این اظهارات بر اساس نتایج آزمایشهای کلینیک «مایو» بود.
در اواخر ماه اوت، سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، مجوز استفاده اضطراری از پلاسمای بهبودیافتهها را به عنوان درمانی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا صادر کردمنتقدان این روش درمانی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا میگویند آزمایشهایی که تاکنون بر روی پلاسمادرمانی برای این بیماران انجام شده است بدون داشتن یک گروه کنترل (که دارونما دریافت میکنند) بوده و استفاده از نتایج آن برای تصمیمگیریهای بالینی توصیه نمیشود. آقای هان نیز با انتشار پستی در توییتر تاکید کرد که آمار ارائه شده بازتابدهنده کاهش خطر نسبی و نه کاهش خطر مطلق است.
در ماه سپتامبر، یک هیأت علمی از انستیتوی ملی سلامت آمریکا (ان آی اچ) در نامهای که پس از بررسی آزمایشهای مربوط به این روش درمانی منتشر کردند گفتند این روش نمیتواند به عنوان یک روش درمانی استاندارد مورد استفاده قرار گیرد و تا زمانی که آزمایشهای بالینی کنترلشده انجام نشده است، نمیتوان از تأثیر دقیق این روش درمانی بر روند بهبودی بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» اطمینان حاصل کرد. با این وجود آنها در این نامه تأکید کردهاند که توصیهشان با تصمیم سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا در تأیید استفاده اضطراری از این روش در تناقض نیست و آنها مشکلی با استفاده اضطراری از پلاسمادرمانی ندارند.
کلینیک «مایو» از ماه مارس کار بر روی پلاسمادرمانی را با کمک مالی ورزشکاران آمریکایی آغاز کرداستیون پمبرتون، مورخ پزشکی انستیتوی فناوری نیوجرسی، به مجله «اسمیتسونیون» گفته است که آمریکا از بزرگترین تولیدکنندههای محصولات پلاسما در جهان است و خون، ۲ درصد از صادرات این کشور در سال ۲۰۱۷ را تشکیل میدهد.
کیسه پلاسمای خون بیمار بهبودیافته از ویروس کرونااما آقای پمبرتون میگوید: «درصورت اثبات موثر بودن این روش درمانی برای درمان ویروس کرونا، دسترسی به پلاسما و وابستگی آن به اهداءکنندههای محدودی که وجود دارند نسبت به سایر روشهای درمانی دشوارتر خواهد بود و در نهایت واکسن و سایر داروها میتواند بهترین روش برای مقابله با این بیماری باشد.»