یافته جدید دانشمندان درباره ارتباط کم شدن شنوایی با شروع بیماری آلزایمر

یورونیوز :دانشمندان بریتانیایی در تحقیقات خود متوجه شده‌اند که کم شدن حس شنوایی می‌تواند با بیماری آلزایمر (زوال عقل یا دمانس) مرتبط باشد.

پژوهشگران در دانشگاه نیوکاسل در تحقیق جدید خود بر بخش لوب گیجگاهی در قسمت شقیقه سر متمرکز شده‌اند. این بخش که در هر دو نیمکره ی مغز انسان قرار دارد، دارای نقش در حافظه بصری و درک زبان و عواطف است.

این ناحیه از مغز پیش از این به دلیل عملکردش در حفظ حافظه بصری بلند مدت شناخته می‌شد، اما اکنون محققان می‌گویند این بخش در حافظه کوتاه مدت و تحلیل داده‌های حاصل از شنوایی نیز نقش دارد.

مطالعه جدید نشان داده است که بروز تغییرات در مغز به دلیل کاهش شنوایی احتمالا حضور پروتئین‌های ناهنجار و عامل بیماری آلزایمر را تشدید می‌کند و در نتیجه آغاز بیماری رقم می‌خورد.

مطالعات پیشین نشان داده بودند که کم‌شدن شنوایی می‌تواند در هر ده مورد به یک مورد زوال عقل منجر شود، با این حال دانشمندان نتوانسته بودند دریابند چرا چنین اتفاقی می‌افتد.

پروفسور تیم گریفیث از دانشکده طب دانشگاه نیوکاسل می‌گوید: «چالش اصلی این بود که توضیح دهیم چطور یک اختلال در شنوایی می‌تواند باعث بروز مشکل ساختاری در مغز شود. تئوری جدید ما نشان می‌دهد که مشکل شنیدن صدای محیط سیستم حافظه را در مغز تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

دکتر ویل سدلی، از دانشکده طب دانشگاه نیوکاسل می‌گوید: «این بخش از سیستم حافظه که با دشوار شدن شنوایی دچار اختلال می‌شود، معمول‌ترین جایی است که پروسه بیماری آلزایمر از آنجا کلید می‌خورد.»

محققان می‌گویند هنوز برای اثبات کامل این تئوری نیاز به انجام آزمایشات رفتارشناختی است.

دانشمندان امیدوارند یافته‌های جدید گامی بزرگ در مطالعات بیماری آلزایمر باشد و در نسل‌های آینده بتواند از بروز این مریضی جلوگیری کند.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.