مجله «شارلی ابدو» بار دیگر کاریکاتورهای پیامبر اسلام را منتشر کرد

شخصی تابلوی «من هم شارلی هستم» را برای ادای احترام به قربانیان حمله به دفتر این نشریه در دست گرفته است.مجله فرانسوی «شارلی ابدو» روز سه‌شنبه اعلام کرد که در شماره جدیدش بار دیگر کاریکاتورهای خود از پیامبر اسلام را منتشر خواهد کرد.

این مجله فکاهی پیش از این در سال ۲۰۱۵ میلادی به دلیل انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام هدف حمله گروهی از افراط گرایان قرار گرفته بود.

نسخه الکترونیکی شماره جدید «شارلی ابدو» که کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام روی جلد آن نقش بسته، از ظهر روز سه‌شنبه در دسترس قرار گرفته است. نسخه کاغذی جدید این مجله نیز روز چهارشنبه توزیع می‌شود.

دوازده کاریکاتور پیامبر اسلام اولین بار در سال ۲۰۰۵ میلادی در یک روزنامه دانمارکی منتشر شد و مجله «شارلی ابدو» این کاریکاتورها را برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ منتشر کرد.

در شماره جدید «شارلی ابدو» کاریکاتوری که ژان کابو از پیامبر مسلمانان کشیده بود نیز در کنار کاریکاتورهای دیگر از پیامبر اسلام و با تیتر «همه اش برای این!» روی جلد مجله منتشر شد.

ژان کابو در جریان حمله سال ۲۰۱۵ میلادی به تحریریه مجله «شارلی ابدو» کشته شد. قرار است جلسات رسیدگی به اتهامات ۱۴ فرد متهم به همدستی در حمله به تحریریه «شارلی ابدو» و دو حمله‌ای که در روزهای پس از آن روی داد، روز چهارشنبه در پاریس آغاز شود.

در جریان حمله روز هفتم ژانویه سال ۲۰۱۵ به تحریریه این مجله ۱۲ نفر کشته شدند. جلسات دادگاه رسیدگی به اتهامات افراد مظنون به همدستی در این حمله قرار است تا روز ۱۰ نوامبر (۲۰ آبان) ادامه یابد.

انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام پیش از این موجی از اعتراض‌ها را در شماری از کشورهای اسلامی برانگیخته بود.
+52
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    آیا این کار آزادی بیان است؟ چرا توهین بو نقد اسلام و مسلمانان آزادی بیان تلقی می شود لی کسی حق ندارد از اسراییل یهودیان و هولوکاست کوچکترین سوالی بپرسد؟ مریم بوجیتو دانشجوی محجبه دانشگاه سوربن فرانسه پس از این که به عنوان رئیس اتحادیه ملی دانشجویان این دانشگاه انتخاب شد، مجله شارلی ابدو در کاریکاتوری به خاطر حجاب، او را به میمون تشبیه کرد. کاریکاتورهایی هم در تمسخر مسلمانان چاپ کرد ولی هرگز هیچ اثری در نقد یهدیان ویا اسراییل چاپ نکرده است. اما «شارلی» چیست و چه کارنامه‌ای دارد؟ ای این نشریه در پس از چاپ کاریکاتوری از شارل دوگل تعطیل شد ولی 10 سال بعد «فیلیپ وال» کمدین فرانسوی دوباره چراغ نشریه‌ای را که در فرانسه به «زنندگی و حماقت» مشهور شده بود، روشن کرد.این نشریه خود را نزدیک به جناح راست افراطی فرانسه می‌دانست. تصاویری مستهجن از حضرت عیسی (ع)، حضرت مریم (س)، پیامبر اسلام (ص)، طرحهای موهن نسبت به مسلمانان و شخصیت‌های سیاسی و مذهبی جهان نشان ازین داشت. ولی هیچ طرحی شد اسراییل و یهودیان چاپ نکرد.
    26
    11
    ‌چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    ادامه: شعار این نشریه نیز که در بالای صفحه اول هر شماره نوشته می‌شود نیز در نوع خود جالب توجه و مؤید بی‌قیدی این هفته‌نامه در تولید محتوای توهین‌آمیز به ادیان و پیروان آنان است. هفته‌نامه شارلی در هر شماره تأکید می‌کند مسئولیت مطالب و تصاویر منتشرشده را برعهده نخواهد گرفت. نکته جالب توجه در کارنامه این نشریه اتفاقی است که در سال 2008 در زمان ریاست جمهوری سارکوزی رخ می‌دهد. این نشریه در کاریکاتوری، تصمیم پسر رئیس جمهور وقت فرانسه به یهودی شدن - برای ازدواج با یک دختر ثروتمند یهودی - را سوژه خود قرار می‌دهد. اما بلافاصله از سوی جامعه یهودیان و لابی اسرائیل در فرانسه به گرایشان ضدیهودی متهم می‌شوند و فیلیپ وال، کاریکاتوریست نشریه را مجبور به توضیح و عذرخواهی می‌کند.«موریس سینِ» از کاریکاتوریست‌های معروف نشریه شارلی ابدو در نهایت با فشارهای لابی اسرائیل به دلیل کشیدن کاریکاتور پسر سارکوزی و امتناع از عذرخواهی، اخراج شد و توسط انجمن بین‌المللی ضد نژادپرستی و یهودستیزی (LICRA) به دادگاه کشیده شد.
    23
    8
    ‌چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    ادامه: آزادی بیان مورد نظر که اجازه بدترین توهین‌ها به مسلمانان و مسیحیان را می‌دهد، در قبال نزدیک شدن به یهودیان، به سخت‌ترین شکل ممکن برخورد و مجازات می‌کند.حادثه فرانسه آغازی بود بر تشدید اسلام‌هراسی و اهانت به مقدسات مسلمانان به بهانه آزادی بیان.پس از این حادثه، حمله به مسلمانان در سراسر اروپا گسترش پیدا می‌کند و بیش از 75 مورد حمله برضد مسلمانان تنها در فرانسه ثبت می‌شود. تنها در یکی از موارد حمله به مسلمانان پس از حادثه شارلی ابدو، یک فرانسوی، همسایه مسلمان خود را با ضربات چاقو به قتل می‌رساند. با به راه افتادن موج همدردی با شارلی و راهپیمایی در فرانسه، سردبیر جدید این نشریه تصمیم به ادامه این راه گرفتند و در شماره بعدی نیز کاریکاتوری از پیامبر اسلام (ص) را ترسیم کردند و به جای 60 هزار نسخه همیشگی، در سه میلیون نسخه آن را منتشر کردند که اینبار با اعتراض مسلمانان سراسر جهان مواجه شد و کمپین‌های من عاشق محمد هستم در پی آن به راه افتاد.
    23
    8
    ‌چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    -xAdolf - اخن، آلمان
    [::کیانپور - ونکوور، کانادا::] وای وای عجب کشفی کردی خودتت تنها بودی یا با کمکم گرفتی ( هیچی از یهودیان چاپ نکرد ) خوب نکرد که نکرد تو چرا حالت بد شده تو نمی خواد ازاین چیزا بگی، بگو چقدر بجیب زدی مثل بقیه ای برداران عزیز رفتی کانادا به ریش مردم می خندی حالا اونجام داری خودتتو جر میدی وای اسلاما می کنی. من موندم شماها با اسلام انقدر بهتون خوش میگذره تو این کشورای غربی چیکار می کنید سر وته همتونو می زنن تو این کشورا پلاسین بعد هم هی نق می زنیین و ایراد از این کشورا می گیرید ، مثل چند سال پیش در المان یکی از این فاطی کماندوهای ترکیه ای از مدرسه شکایت کرده بود که چرا دخترم در زنگ ورزش باید در استخر مختلط شنا کنه، انگار که با چاقو زورش کردن بیاد اینجا. بابا شما اسلام می خواید برگرید همونجا که گند زدید کافیه دیگه تورو جدتتون به اینجا ها کار نداشته باشید.
    7
    15
    ‌چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    [::-xAdolf - اخن، آلمان::]. آقای آدولف من سالهاست در کانادا زندگی می کنم. از کسی پول نگرفتم تلاش مردم درس خواندم. یک مسلمان لیبرال هستم و با حکومت آخوندی که عامل جاسوسی غرب است مخالفم. با یکی از احزاب این کشور هم همکاری دارم و در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی حظور دارم. هر انسانی هم طبق قانون حقوق بشر حق داره هر جای دنیا به خوبی زندگی کنه. بله موافقم که برخی مسلمانان در جامعه غرب ادغام نشدند. مسلمانان زیادی هستند که با جامعه غرب هماهنگ شدند. در همین کانادا خیلی از مسلمانان از اسلام برداشت لیبرال دارند. اما نکته اینجاست که برخی راستگراههای اروپا به دستور لابی های اسراییل سعی در شیطنت و ایجاد فتنه دارند.چرا نقد اسلام و مسلمانان آزادی بیان تلقی می شه ولی صحبت راجع به هولوکاست و نقد اسراییل مجازات داره؟ چرا روژه گارودی به خاطر تحقیق راجع به هولوکاست به زندان افتاد؟ اینها همه جریانات هدایت شده است. آیا این نشریه جرات داره کاریکاتوری راجع به یهودیان اسراییل و هولوکاست بکشه؟ پاسخ منفی است. لطفا کمی منصف باشید.
    12
    4
    ‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    سخن آخر: نا گفته نماند که بسیاری از مسلمانان از جمله مسلمانان فرانسه وجامعه اسلامی انگلیس حمله به دفتر شارلی ابدو را محکوم کردند. ولی رسانه ها این اخبار را درست منتشر نکردند. جامعه مسلمانان فرانسه و رهبران آن نیز این سوءقصد را محکوم کردند. دلیل بوباکر، رئیس شورای مسلمانان فرانسه (CFCM) ضمن محکوم کردن حمله تروریستی پاریس آن را عملی "فوق‌العاده وحشیانه" خواند که علیه دموکراسی و آزادی بیان صورت گرفته است. وی گفت: «عاملان این حمله نمی‌توانند ادعا کنند که مسلمان واقعی هستند». به گفته امام مسجد منطقه "درانسی" در حومه پاریس "همه فرانسه دردی مشترک را حس می‌کند". وی مسلمانان فرانسه را فراخواند، با نشان دادن همبستگی با ملت فرانسه در برابر تلاش اسلام‌گرایان برای شکاف‌اندازی در جامعه فرانسه ایستادگی کنند. این درست نیست که همه مسلمانان را به یک چوب زد. کسانی که به شارلی حمله کردن همانانی بودند که هزاران نفر را در سوریه و عراق کشتند و به چند مسجد در ایران حمله کردند. امید دارم روزی صلح عمومی در دنیا برقرار شود.
    10
    4
    ‌پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.