ترکیب درجه حرارت فوق العاده سطح آب دریای آزاد و هوای فشرده داغ در خشکی است که می تواند موجب دمای مرطوب بیش از حد شود. این موضوع موجب این نگرانی شده که کسانی که در مناطق فقیرنشین تری که گرما به سرعت افزایش می یابد زندگی می کنند نتوانند برای فرار از گرما به جایی پناه ببرند.
رادلی هورتون، یک دانشمند پژوهشگر که از نویسندگان مقاله مورد بحث است می گوید: "بسیاری از مردم کشورهای فقیر بیشتر با خطر نداشتن برق مواجهند چه برسد به داشتن دستگاه تهویه هوا. خیلی ها برای کشت محصولی که فقط برای خودشان کفایت می کند، باید هر روز در فضای آزاد به سختی کار کنند. این واقعیت ها ممکن است سبب شود که بعضی از نقاطی که صدمه زیاد می بینند غیرقابل سکونت شوند."
هشدار در مورد گرمای غیرقابل تحمل برای زندگی پژوهشگران تغییرات اقلیمی از مدت ها پیش هشدار داده اند که تا سال ۲۰۷۰، ممکن است درجه حرارت کره زمین به حدی برسد که زندگی کردن را غیرممکن سازد.
ولی خصوصیات این وضعیت یعنی دمای فوق العاده همراه با رطوبت هوا، هم اکنون تجربه شده، البته در نقاط بخصوصی و برای مدت کوتاهی.
با بالا رفتن درجه حرارت در کره زمین، احتمال رطوبت شدید هم وجود دارد، و ترکیب این دو میتواند خطرناک باشدهمچنین بر این نکته تاکید شده که در صورت عدم کاهش گازهای گلخانه ای، با موج های چنین هوای فوق العاده گرم و مرطوب، بیشتر مواجه خواهیم شد.
پرفسور لیز بنتلی، از انجمن سلطنتی هواشناسی می گوید: "ما در دهه گذشته شاهد بالاترین درجه حرارت در جهان بوده ایم و بیشتر از این هم خواهیم دید. در حالی که مقدار گاز کربنیک همچنان رو به افزایش است، درجه حرارت سراسر جهان هم بیشتر خواهد شد."
درجه حرارت ۴/۵۴سانتیگراد در فیرنس کریک، کالیفرنیا در دره مرگ، بالاترین درجه حرارت قابل اعتمادی است که تا کنون در کره زمین ثبت شده است. قبل از آن بالاترین درجه حرارت ثبت شده ۵۴ درجه سانتیگراد بود که آن هم در سال ۲۰۱۳ در دره مرگ اتفاق افتاده بود.
بیشترین درجه حرارت ثبت شده ۵۶.۶ درجه سانتیگراد است که مربوط می شود به یک قرن قبل یعنی در ۱۰ ژوئیه ۱۹۱۳ که آن هم در دره مرگ بوده؛ ولی تردیدهایی در مورد درست بودن آن وجود دارد و شماری از کارشناسان جدید هواشناسی معتقدند که این اندازه گیری اشتباه بوده.
یک درجه حرارت بی سابقه در کره زمین یعنی ۵۵ درجه سانتیگراد در سال ۱۹۳۱ در تونس ثبت شده ولی کریستوفر بارت، مورخ هواشناسی، می گوید این سنجش و همچنین سایر درجه حرارت های مربوط به آفریقا که در دوران استعماری ثبت شده از نظر قابل اعتماد بودن اشکال دارد.
برخی تحقیقات میگویند هوای حاشیه خلیج فارس 'می تواند تا پایان قرن غیرقابل تحمل شود'ولی ۵۷۰ نفری که همچنان در فیرنس کریک، کار و زندگی می کنند، چاره ای ندارند جز این که به زندگی با گرما ادامه دهند. آنها بیشتر اوقات در خانه می مانند و برای خنک نگاه داشتن داخل منزل تا وقتی برق قطع نشده، از کولر استفاده می کنند.
اما سایر مردمی که در داغ ترین جاهای کره زمین زندگی می کنند باید چکار کنند؟ خب، آنها یک کار می توانند برای خنک شدن بکنند، راهی کوهستان ها شوند، جایی که درجه حرارت کمی پایین تر است.