مردی که به کرونا باور نداشت، همسرش را به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ از دست داد

برایان و همسرش ارین، که به تازگی فوت کرده استبی بی سی :برایان، راننده تاکسی در فلوریدا که به ادعا‌های نادرست در مورد فریب و کلک بودن ویروس کرونا باور داشت، همسرش را به دلیل ابتلا به کوویدـ۱۹ از دست داد.

برایان لی ‌هیچنز و همسرش ارین، ادعا‌هایی را در فضای مجازی خوانده بودند که این ویروس انسان‌ساخته است و به نسل پنجم شبکه تلفن همراه (5G) مربوط است و این بیماری شبیه آنفلوانزاست.

این زوج اوایل ماه مه که به بیماری مبتلا شدند دستورات بهداشتی را رعایت نکردند و کمک هم نخواستند. برایان خوب شد اما وضعیت همسر ۴۶ ساله‌اش وخیم شد و چندی پیش بر اثر مشکلات قلبی ناشی از این ویروس جان خود را از دست داد.

برایان در ماه ژوئیه با بخش "پژوهش در زمینه هزینه‌های انسانی اطلاعات نادرست در مورد ویروس کرونا" بی‌بی‌سی گفتگو کرد و در آن زمان همسرش در بیمارستان و زیر دستگاه تنفس مصنوعی بود.
نظریه‌های توطئه مرگبار

ارین، کشیشی در فلوریدا، دچار بیماری‌های زمینه‌ای بود، او آسم یا تنگی‌نفس و اختلالات خواب داشت.

همسر او می‌گوید آنها به دلیل ادعا‌هایی که در فضای مجازی خوانده بودند، دستورات بهداشتی را در آغاز همه‌گیری جهانی رعایت نکردند.

برایان به شغل خود رانندگی تاکسی ادامه داد و برای تهیه دارو‌های همسرش فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکرد و ماسک نزد.

آنها هم‌چنین در ماه مه وقتی مبتلا به این بیماری شدند درخواست کمک نکردند در حالی که هر دو پس از آن مبتلا به کووید -۱۹ تشخیص داده شدند.
برایان و ارین هر دو نظریه‌های توطئه را در فیس‌بوک خواندندبرایان به بی‌بی‌سی گفت:" کاش از همان ابتدا به دستورات گوش می‌کردم" و آرزو می‌کند که همسرش او را ببخشد.

برایان می‌گوید:"این ویروس واقعی است و اثرات مختلفی بر افراد می‌گذارد. من نمی‌توانم گذشته را تغییر دهم. فقط می‌توانم امروز که هستم انتخاب‌های بهتری برای آینده داشته باشم".

"او دیگر رنج نمی‌برد، حالا در آرامش است. من دلتنگ او خواهم ماند اما می‌دانم که او در جای بهتری است".
"این واقعی است"
برایان می‌گوید او و همسرش بیماری کوویدـ۱۹ را باور نداشتند و آن را جدی نگرفتند. در عوض گاهی فکر می‌کردند که این ویروس کلک و فریب است و به فناوری 5G مربوط است یا واقعیت دارد اما بیماری خفیفی است. آنها در فیس‌بوک با این نظریه‌ها مواجه شده بودند.

برایان می‌گوید: " ما فکر می‌کردیم دولت می‌خواهد ما را فریب دهد و حواس‌مان را پرت کند یا ماجرا به 5G مربوط است".

پس از آنکه این زوج در ماه مه با این ویروس بیمار شدند، برایان مطلبی در فیس‌بوک منتشر کرد که به سرعت پر‌بازدید و فراگیر شد و در آن توضیح داده بود چگونه با اطلاعات نادرستی که از دنیای مجازی دریافت کرده بود، در مورد این ویروس گمراه شده است.

او نوشت:"اگر می‌خواهید بیرون بروید لطف کنید و عقل‌ خود را به کار بیندازید و مثل من حماقت نکنید تا چنین چیزی که بر سر من و همسرم آمد به سر شما نیاید".

پزشکان و کارشناسان هشدار داده‌اند که احتمال آسیب‌های غیر‌مستقیم ناشی از شایعات، نظریه‌های توطئه و اطلاعات نادرست بهداشتی در اینترنت بسیار زیاد است به‌ویژه که نظریه‌های توطئه ضد واکسیناسیون هم در همه شبکه‌های اجتماعی پخش شده است.

با اینکه صاحبان شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کنند تا با اطلاعات نادرست در مورد ویروس کرونا در پلتفرم‌های خود مقابله کنند اما منتقدان می‌گویند در ماه‌های آینده باید تلاش‌های جدی‌تری انجام دهند.

سخنگوی فیس‌بوک به بی‌بی‌سی گفت:"ما در شبکه‌های خود اجازه‌ انتشار اطلاعات نادرست و آسیب‌رسان را نمی‌دهیم و بین آوریل تا ژوئن ما بیش از هفت میلیون مورد اطلاعات نادرست در مورد کوویدـ۱۹ را حذف کرده‌ایم؛ از جمله ادعا‌هایی درباره درمان‌های دروغین یا بی‌‌اثر بودن فاصله‌گذاری اجتماعی".
+14
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.