بریتانیا،فرانسه و آلمان: از درخواست آمریکا برای احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران حمایت نمی‌کنیم

یورونیوز :محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز پنج‌شنبه با فرستادن نامه‌ای برای دیان دیجانی، رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد، از تصمیم ایالات متحده برای استفاده از «مکانیسم ماشه» انتقاد کرد و این کار واشنگتن را «غیرقانونی» و «سوء استفاده از سازوکارهای مندرج در توافق هسته‌ای، برای احیای تحریم‌های ایران» خواند.

همزمان مایک پمپئو، همتای آمریکایی آقای ظریف نیز در همین روز و با این استدلال که ایران بطور «قابل توجه» توافق هسته‌ای را نقض کرده است، شخصا در مقر سازمان ملل متحد حاضر شد و رسما از شورای امنیت این سازمان خواست تا تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران دوباره اعمال شود.

دقایقی پس از انتشار خبر درخواست رسمی پمپئو از سازمان ملل، سه متحد اروپایی ایالات متحده یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان با انتشار بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که از درخواست دولت ترامپ برای احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، پشتیبانی نخواهند کرد.

مجید تخت‌روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد نیز در واکنش به اقدام آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه، پیش‌بینی کرد که این درخواست نیز همچون درخواست واشنگتن برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، در شورای امنیت رد شود.
بنا بر گزارش ایرنا، آقای تخت‌روانچی در نشست خبری خود در سازمان ملل، اعلام کرد از آنجا که ایالات متحده آمریکا از برجام خارج شده است، این کشور «هیچ استدلال قانونی» برای اجرای مکانیسم ماشه نخواهد داشت.

نماینده ایران در سازمان ملل گفت: «استدلالی که آمریکا مطرح می‌کند یک قانون جعلی است، زیرا آنها از برجام خارج شده‌اند و بار دیگر نمی‌توانند درباره برجام اظهارنظر کنند... همچنان که اعضای شورای امنیت هفته گذشته به پیشنهاد آمریکا واکنش نشان دادند، این بار این خواست آمریکایی‌ها را رد خواهند کرد.»
نامه ظریف به رئیس شورای امنیت: سوء استفاده‌های آمریکا را متوقف کنید
بنا بر گزارش ایسنا، در نامه آقای ظریف نیز که توسط نماینده ایران در سازمان ملل تحویل ریاست شورای امنیت داده شد، آمده است که آمریکا هیچ حقی برای احیای تحریم‌ها ندارد و این کار واشنگتن باید از سوی شورا و جامعه بین‌الملل رد شود.

محمد جواد ظریف تاکید کرده است که آمریکا با تلاش برای استفاده از مکانیسم ماشه، قواعد جاافتاده حقوق بین‌الملل و رویه‌هایی که در طول چند قرن شکل گرفته را نادیده گرفته است. بر این اساس لازم است شورای امنیت برای «توقف» آمریکا در سوء استفاده از رویه‌های این شورا وارد عمل شود.

ظریف در ادامه، خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و قدرتهای بزرگ را «نقض فاحش قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت» خوانده و همزمان به موارد متعددی از سخنان دونالد ترامپ، مایک پمپئو، جان بولتون و برایان هوک اشاره کرده که بر «پایانِ مشارکت آمریکا در برجام» صحه گذاشته‌اند. او با استناد به این سخنان اعلام می‌دارد که ایالات متحده «رسما هرگونه حق نسبت به ساز و کار حل اختلاف را از خود سلب کرده است... از هیچ حقی برای بازاعمال بندهای قطعنامه‌های لغوشده برخوردار نیست... و روشن است که به هیچ وجه نمی‌تواند با خیالبافی و سوء تفسیر، در خصوص قطعنامه ۲۲۳۱، مشارکت‌کننده برجام در نظر گرفته شود.»

ظریف همچنین آمریکا را متهم به نداشتن حسن نیت کرده و می‌نویسد: «اقدامات و مواضع دولت کنونی ایالات متحده ثابت کرده است که این کشور هرگز با حسن نیت عمل نکرده است.»

او یادآوری می‌کند که «دولت آمریکا نه تنها از اجرای تعهدات خود سر باز زده، بلکه در مسیر اجرای برجام از سوی دیگر کشورها نیز اخلال ایجاد کرده است.» از جمله اینکه واشنگتن از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ «بیش از ۱۴۵ بار علیه ایران تحریم اعمال کرده و درخواست‌های مکرر دبیرکل سازمان ملل برای رفع این تحریم‌ها را نیز نادیده گرفته است.»

وزیر خارجه ایران هشدار می‌دهد که خودداری آمریکا از تمدید معافیت‌های مربوط به پروژه‌های مرتبط با هسته‌ای «برخلاف اهداف مقرر در برنامه و قطعنامه ۲۲۳۱ بوده و ممکن است توانایی جمهوری اسلامی ایران برای اجرای بندهای مشخصی از برنامه و قطعنامه را مختل کند.»

او درباره روند حل اختلافات در چهارچوب برجام نیز می‌نویسد: «تاریخ مذاکرات برجام نشان می‌دهد که روند حل اختلاف، عامدانه بصورت چند مرحله‌ای و زمان‌بر طراحی شده تا به حفظ این دستاورد منحصر به فرد جامعه بین‌الملل کمک شده و از اقدامات خودسرانه حتی مشارکت‌کنندگان واقعی در برجام، چه برسد به ایالات متحده که صراحتا این جایگاه را از خود سلب کرده، ممانعت شود.»

آقای ظریف به این موضوع اشاره دارد که «رئیس‌جمهور ایالات متحده در حالی دستور خروج از توافق هسته‌ای را صادر کرد که ایران حتی یک بار مرتکب عدم اجرای مفاد توافق نشده بود و به اذعان ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در تطابق کامل با تعهدات خود بود.»

او تاکید دارد که حتی پس از خروج آمریکا از برجام و محروم شدن ایران از مزایای اقتصادی مندرج در برجام نیز ایران «از اجرای فوری تدابیر "جبرانی" خودداری کرد و مدت یک سال تمام، به شهادت ۱۵ گزارش متوالی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به اجرای کامل برجام ادامه داد.»

ظریف در پایان، آغاز فرآیند احیای تحریم‌ها از سوی ایالات متحده را «غیرقابل پذیرش» خوانده و نوشته است: ««بی‌اعتنایی ایالات متحده به حاکمیت قانون و سوء استفاده این کشور از سازمان ملل متحد برای پیشبرد منافع یکجانبه‌گرایانه، و نابودی اصل بنیادهای چندجانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل، تهدیدی جدی برای جهان متمدن و همچنین صلح و امنیت به شمار می‌آید.»
+19
رأی دهید
-42

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    اگر من هم داشتم ایران را میچاپیدم، موافقت نمیکردم.
    7
    38
    جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    احمدینژاد تحریم ها را کاغذ پاره بی ارزش میدانست،خامنه ای هم گفته بود که شما بر جام را پاره کنید ما بر جام را اتش میزنیم.خوب حالا چه شد،چرا توافق برجام با ارزش و جلو گیری از تحریم ها مهم شده است؟!؟باید احمدینژادها و خامنه ای ها جوابگو بوده یا به بیسوادی و نا آگاهی و به بی عرضگی خودشان اقرار کنند،ودست از سر ملت ایران بردارند
    0
    8
    جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    ای وای. چرا اخه؟ . هموطنای ساده ی من منتظر باشین بیان برا ما دولت تروریستی رو ساقط کنن. من نه از المان نه از فرانسه نه از بریتانیا ناراحت نیستم. ایران کشور اونا نیست بیان هزینه بدن کشورمونو درست کنن. تا وقتی به این درک نرسیدیم که خودمون باید دست به کار بشیم مطئن باشین هیچی تغییر نمیکنه
    0
    4
    جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۱
    IranUksero - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    اینا که دیگه همپیمانان دموکراتیک امریکا هستن همکاری نمیکنن ولی ترامپ ول کن نیست
    0
    5
    جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    mosyiran - کرایستچرچ، نیوزلند
    من فکر میکنم تا زمان انتخابات امریکا وقایع بزرگی برای ایران اتفاق بیفته. لغو شدن تحریم تسلیحاتی باعث تغذیه تروریست های حوثی یمنی و محور مقاوت و حزب الله و حشد الشعبی خواهد شد که باعث نابودی موجودیت اسراییل و عربستان و امارات و بحرین در اینده نزدیک خواهد شد و همچنین باعث هزینه بیشتر حضور امریکا در خاورمیانه خواهد شد در نتیجه قطعا امریکا یا با مکانیزم های شورای امنیت و یا با جنگ مانع از دسترسی ایران به سلاح خواهد شد. مکانیزم های شورای امنیت که با عدم حمایت اروا و روسیه و چین که منتفی هست اما حمله نظامی محتمل است.
    1
    7
    جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.