پوتین پیشنهاد نشست اضطراری هفت‌جانبه متشکل از پنج قدرت هسته‌ای همراه با آلمان و ایران را داد

بی بی سی :ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیشنهاد کنفرانس ویدئویی اضطراری بین پنج قدرت هسته‌ای به علاوه آلمان و ایران را داده است تا از رویارویی و افزایش تنش در شورای امنیت سازمان ملل بر سر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران جلوگیری شود.

در بیانیه کرملین آمده که در روزهای اخیر تنش در شورای امنیت بر سر پیشنهاد آمریکا برای تمدید تسلیحلتی ایران مرتب بیشتر شده است:

"تنش رو به افزایش است و اتهام‌های بی‌پایه‌ای علیه ایران مطرح شده" و "پیش‌نویس‌ قطعنامه‌هایی برای نابود کردن توافق قبلی و یک‌پارچه شورای امنیت" تهیه شده است.

رای‌گیری در باره پیش‌نویس پیشنهادی آمریکا از دیروز آغاز شده است و چین و روسیه که هر دو حق وتو دارند، با این پیشنهاد مخالفند.

"با در نظر گرفتن این شرایط ما پیشنهاد می‌کنیم که در اسرع وقت یک نشست آنلاین بین سران اعضای دائمی شورای امنیت و با حضور رهبران آلمان و ایران برگزار شود. هدف تدوین گام‌هایی است که امکان پرهیز از رویارویی و تشدید وضع موجود در شورای امنیت شود."

آقای پوتین این موضوع را اضطراری خواند و از کشورهای دیگر خواست پیشنهاد روسیه را به دقت مد نظر قرار دهند تا از "افزایش تنش" و "بروز مناقشه" جلوگیری شود.

در این بیانیه بر پایبندی روسیه به توافق هسته‌ای (برجام) تاکید شده است: "ادامه حمایت جمعی و بی‌وقفه برای اعمال قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که زمینه قانونی توافق هسته‌ای را فراهم می‌کند، اهمیت زیادی دارد."

طبق توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵، ایران بخشی از برنامه هسته‌ای خود را متوقف کرد یا کاهش داد و در عوض بخشی از تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران برداشته شد.

آمریکا در سال ۲۰۱۸ یک‌طرفه از برجام خارج شد و تحریم‌های شدید و وسیعی را در راستای سیاست "فشار حداکثری" به اجرا گذاشت.

ایران یک سال بعد از خروج آمریکا، تعهدهای برجامی خود را در پنج مرحله کنار گذاشت و فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر گرفت.

تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل که از سال ۱۳۸۶ علیه ایران اعمال شده است، ۲۷ مهرماه پس از ۱۳ سال به پایان می‌رسد. پایان این تحریم ایران را قادر به خرید تسلیحات و جنگ افزار و صادرات رسمی سلاح به دیگر کشورها می‌کند.

آمریکا بیش از یک سال است در صدد تمدید این تحریم هاست و می‌گوید لغو تحریم تسلیحاتی ایران باعث افزایش درگیری در خاورمیانه می‌شود.

این کشور پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را آماده کرده و در اختیار اعضای شورای امنیت قرار داده که پس از هفته‌ها گفت و گو در شورای امنیت به رای گذاشته شده است.

لین پیش‌نویس برای تصویب و تمدید تحریم ایران، نیاز به ۹ رای از ۱۵ عضو شورای امنیت دارد به شرط اینکه اعضای دائم شورا یعنی بریتانیا، آمریکا، فرانسه، چین و روسیه آن را "وتو" نکنند.

در این صورت تصویب، قطعنامه بلافاصله به اجرا درمی‌آید. هدف آمریکا این است که تا رسیدن موعد لغو تحریم تسلیحاتی ایران در ۲۷ مهرماه، تحریم‌های جدید اجرایی شوند.
+14
رأی دهید
-70

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران

    مقطع حساسی است تا ۲۷ مهر حدود دو ماه مانده است.در اینکه ج.ا در دنیا غیر از چین و روسیه(انهم برای منافع شخصی خودشان)هوادار دیگری ندارد شکی نیست.من منافع ملت ایران را در تمدید تحریم تسلیحاتی ج.ا میدانم ،چون ج.ا با جنگ طلبی بر قرار میماند
    4
    27
    جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان

    ترجمه به زبان فارسی برای برادران ارشادی. شیخ علی‌. چند میلیارد بده. بعد هم قمبل حسینی. تا ببینیم. چکار می‌‌شه کرد. گارانتی نمی‌‌دم. مال بد بیخ ریش صاحب.بعد به ما می‌‌گویند جاسوس و نوکر آمریکا. عربستان ۴ میلیارد داد به آمریکا. آمریکا ۴ تا نیروگای گازی زد. نصف عربستان را برق می‌‌دهد. چیزی نزدیک. ۵۰۰ مگا وات. این رفیق لاشخور روسی تا حالا ۱۲ میلیارد از ما گرفته. می‌‌خواد نیروگاه اتمی‌ بسازد. ۴۰ سال گوشته. هنوز ۵ وات برق نداده. تا ما یک لامپ روشن کنیم.البته چرا نه. شما بودید. نمی‌‌کردید.؟ یک تابلو با عکس شیر گذشته جلوی رهبر عزیز. فکر می‌‌کند. آینه است.صدای ع‌ر ع‌ر خود را نمی‌‌شنود.
    3
    29
    جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::hassan5 - تهران، ایران::]. کل اروپا و کانادا طرفدار و مدافع جمهوری اسلامی هستن. چون از خداشونه یه حکومتی باشه که مردم خودش رو نابود کنه و هیچ کشور خوبی در خاورمیانه نباشه و سرمایه های مالی و انسانی سرازیر بشن اونجا.
    5
    10
    جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.