برگزاری آزمون دکتری ۹۹ در دانشگاه شریف تهرانبی بی سی :ستاد کرونا پیشنهاد تعویق برگزاری کنکور سراسری را تصویب نکرد و بر این اساس، کنکور بدون تغییر و در موعد قبلی برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عصر سهشنبه (۲۱ مرداد) موضوع زمان برگزاری کنکور سراسری در ستاد ملی کرونا مطرح شد و بنا بر بیانیه مشترک وزیران علوم و بهداشت، اعضای ستاد با هر تغییری در زمان برگزاری کنکور مخالفت کردند.
پیشتر وزارتهای علوم و بهداشت تعویق یک ماهه برگزاری کنکور سراسری را پیشنهاد داده بودند. برای آماده کردن شرایط و اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی قرار شده بود ستاد ملی مقابله با کرونا در اینباره تصمیم بگیرد.
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، صبح روز سهشنبه گفت این وزارتخانه "هرگز اجازه شکستن هیچ پروتکلی را نخواهد داد" و شیوهنامههای بهداشتی کنکور سراسری را "برای اطمینان دادن به خانوادهها" سختتر کرده است."
برگزارکنندگان کنکور بر اساس پروتکل قبلی وزارت بهداشت فاصله صندلیها را یک متر و ۶۰ سانتی متر تعیین کردند اما ده روز مانده به کنکور فاصله را به "دستکم دو متر" افزایش دادند.
پس از بحثهای بسیار و در میان نگرانی شرکت کنندگان کنکور و خانوادههای آنها، سازمان سنجش ایران اعلام کرده بود که کنکور سراسری در چهار روز، ۲۹ مرداد تا اول شهریور، برگزار میشود.
دو وزارت بهداشت و وزارت علوم ایران میگویند برای آنکه تجمع داوطلبان کنکور در یک جا باعث سرایت کرونا نشود این آزمون با رعایت فاصلهگذاری و استفاده اجباری از ماسک برگزار میشود و داوطلبان مبتلا به کرونا هم جداگانه امتحان میدهند.
اما مقام های سازمان سنجش و وزارت علوم ایران گفتند وقت کافی ندارند که پروتکلهای جدید از جمله افزایش فاصله صندلیها را اجرا کنند و درخواست تعویق کنکور را کردند. نگرانی سازمان مجری کنکور از لو رفتن سوالها ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش ایران از نگرانی درباره لو رفتن سوالها صحبت کرده و میگوید این سازمان آمادگی کامل برگزاری کنکور سراسری کارشناسی را مانند پروتکلهای کارشناسی ارشد داشته اما وزارت بهداشت قبول نکرده است.
او به خبرنگاران گفت پروتکل جدید وزارت بهداشت ده روز مانده به برگزاری کنکور سراسری مثل "تغییر قواعد بازی در حین بازی" است.
به گفته رئیس سازمان سنجش، در شرایط جدید، این سازمان باید برای برگزاری کنکور حوزههای جدید ایجاد کند و نیروی انسانی قابلاعتماد آموزش دهد. مشکل دیگر، مسئله حفاظت از سوالات و امکان لو رفتن آنها است.
آقای خدایی میگوید تعویق کنکور در حالی مطرح شد که همه فرایندهای اجرایی از قبیل چاپ و بسته بندی سوالات بر اساس حوزهها انجام شده و سوالات در مرحله اعزام به حوزهها بودند.
او با تاکید بر اینکه سوالات کنکور همچنان در قرنطینه سازمان سنجش قرار دارد گفت: "قرار بود طبق روال توزیع سوالات به این صورت باشد که ۴۸ ساعت قبل از برگزاری کنکور، دفترچههای سوال در ۳۹۲ شهر کشور توزیع شوند اما در صورت فاصلهگذاری بیشتر و افزایش حوزهها، امکان لو رفتن سوالات آزمون سراسری وجود داشت."
آقای خدایی میگوید در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری در بالای ۹۸ درصد حوزهها توانستند فاصله صندلیها را به ۱.۶ متر یعنی سقف پروتکل ابلاغ شده افزایش دهند اما این موضوع مورد قبول وزارت بهداشت نیست که اکنون گفته فاصله باید دستکم دو متر باشد.
پیشتر وزیر بهداشت ضمن ابراز رضایت از نحوه برگزاری کنکور کارشناسی ارشد گفته بود موارد "بسیار اندک از مشکلات و نارساییها هم وجود داشته" و "به جز چهار پنج مورد، مابقی موارد فوقالعاده خوب بوده است."
هفته گذشته تصاویر عدم رعایت مقررات مقابله با کرونا در کنکور سراسری کارشناسی ارشد باعث انتقادهایی درباره نحوه برگزاری آن در برخی مناطق شده بود. حتی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران از رعایت نشدن کامل مقررات بهداشتی در برگزاری کنکور ارشد ابراز نگرانی کرد.
پیشتر سازمان سنجش در پاسخ به انتقادها درباره عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنکور ارشد به نظرسنجی پس از برگزاری کنکور ارشد اشاره کرده که "۹۱ درصد شرکتکنندگان گفتند که اصول بهداشتی در حوزه رعایت شده، بیش از ۸۷ درصد شرکتکنندگان کنکور گفتند فاصله صندلیها رعایت شده و ۹۳ درصد هم رعایت اصول بهداشتی بوسیله مجریان کنکور را تایید کردند." آمار رسمی روزانه کرونا: مرگ ۱۸۴ نفر و شناسایی ۲۳۴۵ بیمار جدید پیشنهاد به تعویق انداختن کنکور سراسری در حالی مطرح شد که وزارت بهداشت ایران از مرگ ۱۸۴ نفر و شناسایی ۲۳۴۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر سهشنبه ۲۱ مرداد خبر داده است. وزارت بهداشت میگوید ۱۲۶۹مبتلا در بیمارستان بستری شدهاند.
بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران در مجموع ۳۳۱ هزار و ۱۸۹ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شده و ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر جانباختهاند.
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران میگوید ۳۹۸۳ مبتلا به کرونا "در وضعیت شدید" و "تحت مراقبت" هستند."
این آمار در حالی مطرح شده که ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت در برنامه "چاپ اول" شبکه خبر گفت "آمار بستری حدود ۲۵ درصد در کل کشور کاهش داشته است اما این خبری نیست که باعث تغییر رفتار مردم شود".
او همچنین گفت: "اختلاف نظری در ستاد ملی کرونا وجود ندارد، البته نمیتوان کتمان کرد که ما در برخی موارد خار در گلو هستیم و نمیتوانیم برخی حرفها را بزنیم اما در تصمیمات خیلی محدودیتی نداریم".
اخیرا بر سر چگونگی برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم اختلافنظرهایی بین مسئولان بروز کرده بود.
دیروز روزنامه جهان صنعت یک روز پس از انتشار مصاحبهای با محمدرضا محبوبفر که وی را "عضو ستاد مبارزه با کرونا" معرفی کرده بود توقیف شد. این روزنامه از قول او نوشته بود آمار رسمی در باره کرونا واقعی نیستند و "مهندسی" میشوند.
پیشتر تحقیق بیبیسی فارسی بر اساس دادههای پزشکی و فهرست موارد قطعی و مشکوک که از ایران به دستش رسیده بود به این نتیجه رسیده بود که از آغاز شیوع کرونا در ایران پنهانکاری و لاپوشانی شده است.
این بررسی نشان میداد تا پایان تیر ماه آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران به ۴۲ هزار نفر، حدود سه برابر آمار رسمی و کل مبتلایان به بیشتر از ۴۵۰ هزار نفر، یعنی به بیش از یک و نیم برابر آمار رسمی میرسیده است. بر اساس این اطلاعات، اولین فوت ناشی از کرونا دوم بهمن بوده است.
تحقیقات بیبیسی همچنین نشان میداد که شمار جانباختگان کرونا در ایران در زمستان گذشته میتواند تا پنج برابر آمار رسمی باشد.
+5
رأی دهید
-7
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.