اتهام بنیاد مستضعفان به سپاه، ارتش و روسای جمهور ایران: ۲۰۰ میلیارد تومان ملک مردم را در اختیار گرفتند

بی بی سی :رئیس بنیاد مستضعفان ایران، در برنامه‌ای تلویزیونی نام شماری از اشخاص و نهادهای حکومتی و نظامی را اعلام کرده که به گفته او میلیاردها تومان "املاک عمومی مردم" را تصرف کرده‌اند و حاضر نیستند آنها را تخلیه کنند اما او با پشتوانه رهبر ایران می‌خواهد ملک‌ها را پس بگیرد.

پرویز فتاح که حدود یک سال است ریاست بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی را به عهده گرفته، سپاه، نیروهای مسلح، مجمع تشخیص مصلحت نظام، روسای جمهوری و چند شخص حقیقی و حقوقی دیگر را به "تصرف غیرقانونی" منابع عمومی و بیت‌المال متهم کرده است.

شماری از این افراد از جمله محمود احمدی‌نژاد و معصومه ابتکار به سخنان آقای فتاح در تلویزیون واکنش نشان داده و درباره املاک و ساختمان‌ها توضیح داده‌اند.

املاکی که در اختیار بنیاد مستضعفان است، زمانی به اشخاص حقیقی و حقوقی تعلق داشته که بعد از انقلاب اسلامی از آنها گرفته شده است. شمار زیادی از صاحبان اصلی این املاک در زمان پیروزی انقلاب یا اعدام و زندانی شده یا از ایران رفته‌اند. بر سر مالکیت بسیاری از این املاک اختلاف نظر وجود دارد و شماری از وارثان از بنیاد مستضعفان شکایت کرده‌اند و عده کمی موفق شده‌اند ملک خود را پس بگیرند.

رئیس بنیاد مستضعفان گفت تا زمانی که در این سمت است، کوتاه نمی‌آید چون تمام این املاک متعلق به مستضعفان است و باید فروخته شود و پول‌شان به مردم محروم بازگردد. او گفت قصد دارد این املاک را بفروشد و با آن مدرسه بسازد.

آقای فتاح گفت کسانی می‌گویند این کارها "پوپولیستی" و برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰است اما اشتباه می‌کنند: "ملک ما را تخلیه کنند و هرچه می‌خواهند بگویند. اگر من بخواهم رئیس‌جمهور شوم، همه را با خودم بد می‌کنم؟"

بنیاد مستضعفان سال ۱۳۵۷ تاسیس شد. ارزش دارایی‌های این نهاد چهار سال پیش، دست‌کم ۵۶ هزار میلیارد تومان معادل ۱۴ میلیارد دلار آن زمان برآورد شده بود.
رئیس بنیاد مستضعفان چه مواردی را مطرح کرد؟
آقای فتاح درباره نیروهای نظامی گفت آنها از "جاهایی هستند که کسی حریف‌شان نمی‌شود". او گفت بنیاد مستضعفان توانایی شکایت قانونی از آنها را ندارد و اگر هم شکایت کند "به در بسته" می‌خورد چون دست بنیاد مستضعفان به جایی نمی‌رسد.

او از ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه تشکر کرد که با بنیاد مستضعفان همکاری دارد اما در عین حال تاکید کرد که از طریق شکایت قضایی نمی‌تواند اموال عمومی را از نهادهای نظامی پس بگیرد.
سپاه و ملک جماران
به گفته پرویز فتاح یکی از املاک "خوب" این بنیاد در جماران در اختیار سپاه است و نیروهای سپاه حتی او را که مالک ساختمان است به آنجا راه نداده‌اند. آقای فتاح ارزش ملک را بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و گفت می‌داند که سپاه از آن ملک حتی استفاده هم نمی‌کند.
ارتش و نیروهای مسلح
رئیس بنیاد مستضعفان از ملکی با ارزش در منطقه کوهک تهران نام برد که در اختیار نیروی دریایی ارتش ایران است و حاضر نیست آن را پس بدهد.
بهمن ۹۸ درهای کاخ مرمر به روی خبرنگاران باز شد. مسئولان میراث فرهنگی از آسیب گسترده به این کاخ خبر داده بودندکاخ مرمر
رئیس بنیاد مستضعفان گفت این کاخ در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده تا اینکه اخیرا، دولت حسن روحانی تصمیم گرفت برای تشریفات و پذیرایی از مهمانان از آن استفاده کند. آقای فتاح گفت حسن روحانی همکاری کرده و کاخ را به بنیاد پس داده است.

به گفته آقای فتاح در آن کاخ آسانسور، استخر و جکوزی ساخته شده که به این بنای تاریخی و اثر ملی، آسیب‌های "جبران‌ناپذیر" زده است. آقای فتاح گفت با همکاری دولت این کاخ اکنون به موزه هنر ایران تبدیل شده و قرار است بعد از دوران کرونا درهای آن به روی عموم باز شود: "بعد از چهل سال مردم می‌توانند بروند و اثر تاریخی کاخ مرمر را ببینند که رضاشاه و فرزند ناخلفش چه کردند."

بحث کاخ مرمر را آقای فتاح زمستان سال پیش مطرح و اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور دهه شصت شمسی را به تصرف غیرقانونی کاخ متهم کرد که واکنش‌های گسترده‌ای داشت.
ساختمان ۹ طبقه مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که به گفته سازنده آن سه طبقه‌اش زیر زمین است و برای کارکنان استخر دارد. طبقه هفتم ساختمان سوییت‌های اقامتی استمرکز تحقیقات استراتژیک و ساختمان ۹ طبقه
به گفته آقای فتاح در نزدیکی کاخ نیاوران و در جوار مرکز پژوهش‌های مجلس یک زمین وجود داشت که مرکز تحقیقات استراتژیک زیر نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام یک ساختمان ۹ طبقه در آن ساخته است. آقای فتاح این ساختمان را بنای "دیدنی" از نظر تجملات توصیف کرد که استخر دارد و دو طبقه آخر آن منظره بی‌نظیری از کاخ دارد. او گفت این ساختمان با پول بیت‌المال ساخته شده و شهرداری و مالک خصوصی هم شاکی آن هستند. رئیس بنیاد مستضعفان گفت این ملک را تصرف کرده و نگهبانی آن در حال حاضر با بنیاد مستضعفان است.
مدرسه حداد عادل
رئیس بنیاد مستضعفان غلامعلی حداد عادل، از بستگان رهبر جمهوری اسلامی ایران و مالک مدرسه فرهنگ را متهم کرد که یک ملک گران با ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان را در خیابان فرشته تهران "تصرف" کرده و برای آن اجاره "به روز نپرداخته" است. مدرسه فرهنگ، مدرسه‌ای خصوصی است که آقای فتاح معتقد است توانایی پرداخت هزینه این ملک را ندارد و باید از خیابان فرشته که از گران‌ترین مناطق تهران است، به جای دیگر برود.

او علاوه بر مدرسه فرهنگ، به یک زمین هشت هزار متری در منطقه هروی با ارزش بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان اشاره کرد که "حداد عادل گرفت تا در آن مدرسه بسازد". البته به گفته آقای فتاح اکنون آقای حداد این زمین را پس داده است.

ماجرای مدرسه آقای حداد تازه نیست. پارسال امیرحسین فتاح، پسر رئیس بنیاد مستضعفان در توییتی نوشت که "مدرسه آقای حداد برای بنیاد مستضعفان است که سال‌هاست اجاره‌ای بابت آن پرداخت نشده، حتی به بهانه آن زمینی از آقای قالیباف به قیمت مفت خریده و تغییر کاربری داده است و ..."

امیرحسین فتاح این توییت را پاک کرد. دیشب (شنبه ۸ اوت/۱۸ مرداد) در برنامه شبکه یک، پدرش برای این توییت عذرخواهی کرد و گفت: "پسرم امیرحسین از روی جوانی یک توییت زد پنج دقیقه بعد برداشت... بالاخره از این بابت لازم بود معذرت‌خواهی کرده باشم. امیدواریم مدرسه هم بالاخره به بنیاد برگردد."
مرکز مطالعات زنان، ابتکار و مولاوری
در برنامه دیشب گفته شد که مرکز مطالعات زنان که زمانی در اختیار معصومه ابتکار و شهیندخت مولاوردی بوده به موقع تخلیه شده اما برای این کار پنج میلیارد تومان از بنیاد مستضعفان گرفته شده است. آقای فتاح گفت وقتی روی کار آمده گفته که این کار خلاف بوده و کسانی که از ملک بنیاد استفاده کرده‌اند باید اجاره هم می‌دادند. رئیس بنیاد مستضعفان گفته باید این پنج میلیارد به بنیاد بازگردد حتی اگر کار به پیگیری قضایی و حقوقی بکشد.

معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور ایران در پاسخ آقای فتاح گفت "برای تخریب و اتهام‌زنی با کلمات و ارقام بازی نکنید." او توضیح داد ساختمانی که در اختیارش بوده "اوایل دهه ۷۰ بانظر امام [روح‌الله خمینی] به موسسه مطالعات زنان داده شد که ما مسئولیتی نداشتیم." خاتمی و بنیاد باران
آقای فتاح از ملکی صحبت کرد که در اختیار محمد خاتمی و بنیاد باران بود اما این ملک به موقع بازگشته و تخلیه شده و اکنون مرکز قرنطینه بیماران کرونا و در اختیار وزارت بهداشت است. او به این موضوع اشاره کرده که روسای جمهور بعد از پایان دولت، جایی در اختیار ندارند و "ضابطه‌ای در کشور وجود ندارد که روسای جمهور بعد از اتمام کار کجا بشینند."
یکی از سالن‌های کنفرانس ساختمان 12 طبقه مرکز پژوهش‌های مجلساحمدی‌نژاد و ملک ولنجک
به گفته آقای فتاح ملکی ۱۸۰۰ متری در ولنجک با ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان در مکان "بسیار مرغوب" چند سالی است که در اختیار محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین و "دوستان" ایشان است. او گفت پیغام گرفته که آقای احمدی‌نژاد حاضر است به ملکی در وسط یا پایین شهر منتقل شود اما بنیاد مستضعفان جایی را نداشته که تحویل بدهد. آقای فتاح خطاب به آقای احمدی‌نژاد گفت: "از ایشان که روحیه مردمی دارند، انتظار داریم که این ملک را که مال مردم و مستضعفان است، بازگرداند."

دفتر آقای احمدی‌نژاد تقریبا تمام این ادعاها را تکذیب کرده و گفته خود شخص او به رهبر پیشنهاد داده بوده که املاک بنیاد مستضعفان فروخته و بین مردم تقسیم شوند. این دفتر در اطلاعیه‌ای گفت این ملک سال ۱۳۹۲، یعنی در پایان ریاست جمهوری او، با دستور رئیس وقت بنیاد مستضعفان در اختیار آقای احمدی‌نژاد قرار گرفته است. مرکز پژوهش‌های مجلس و ملک ۱۲طبقه ولنجک
آقای فتاح از یک زمین "بسیار مرغوب و ارزشمند" در ضلع جنوبی کاخ نیاوران صحبت کرد که در ۱۲ طبقه ساخته شده و در اختیار مرکز پژوهش‌های مجلس است. او از علیرضا زاکانی، رئیس این مرکز خواست به عنوان "یک شخصیت بسیجی" ملک را تحویل بدهد و به جایی نزدیک خود مجلس نقل مکان کند.
+23
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    اگه اینها هم نباشند دزدی تمام بشو نیست ،چون نظارت الکترونیک نیست همه مردم کوچه بازار مشغول جعل و دزدی اند . اینها هم برند دولت الکترونیک نباشه دزدی ادامه داره.
    1
    6
    دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.