انفجار بیروت؛ یورش معترضان به ساختمان وزارتخانه‌های دولتی

بی بی سی :روز شنبه ده‌ها معترض در بیروت در جریان تظاهرات گسترده‌ وارد ساختمان های دولتی از جمله وزارت خارجه لبنان شدند. آنها تابلوهایی آویزان کردند که روی آن نوشته خواستار تحقیق یک گروه مستقل بین‌المللی درباره انفجار مرگبار بیروت هستند.

پنج تا ده هزار نفر با تجمع در اطراف میدان شهدا در بیروت، خشمشان را علیه دولت و سایر احزاب سیاسی از جمله حزب الله لبنان فریاد زدند.

لبنان هفته هاست که مملو از خشم عمومی از نابسامانی شرایط اقتصادی است اما انفجار مهیب بیروت در روز سه‌شنبه که باعث مرگ دست‌کم ۱۵۸ نفر شده، آتشفشان نارضایتی را غیرقابل کنترل کرده است.

شماری از معترضان علاوه بر وزارت خارجه، به سمت چند ساختمان دولتی دیگر یورش بردند. تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد معترضان وارد ساختمان‌های دولتی دیگر شده‌اند. آنها ابتدا مقابل پارلمان لبنان بودند که پلیس برای جلوگیری از ورودشان به پارلمان، گاز اشک‌آور پرتاب کرد. انفجار مهیب بیروت با بیش از شش هزار زخمی لبنانی‌ها را بیش از پیش از حکومت این کشور خشمگین کرده است. معترضان ماکت‌های میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان و حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله را دار زده‌اند.

معترضان علیه حزب‌الله لبنان شعار می‌دهند و هم‌زمان دولت لبنان و میشل عون، رئیس جمهور این کشور را مقصر انفجار ۲۷۰۰ تن نیترات آمونیوم در بندر بیروت در روز سه‌شنبه می‌دانند.

نفیسه کوهنورد، خبرنگار ما در بیروت ویدئویی منتشر کرده که نشان می‌دهد جمعی از معترضان علیه حکومت ایران که حامی حزب‌الله است، شعار می‌دهند و خواستار خروج ایران از لبنان تا زمان "آزادی بیروت" هستند.
یورش به وزارتخانه ها
ده ها تظاهرکننده به وزارتخانه های دولتی و مقر صنف بانکداران این کشور یورش بردند.

ابتدا گروهی که شعارهای ضددولتی می دادند و عکس میشل عون رئیس جمهور را می سوزاندند وارد ساختمان وزارت خارجه شدند و خواستار اشغال کلیه وزارتخانه ها شدند.

یک تظاهرکننده که خود را ربکا معرفی کرد به برنامه "ساعت خبر" بی‌بی‌سی گفت: "ما آن را در اختیار داریم. مال ماست. پلیس بیرون دروازه است. آنها نتوانستند جلو ما را بگیرند."

تظاهرکنندگان در وزارت خارجه که حداقل ۱۰۰ نفر بودند شامل افسران بازنشسته ارتش می شدند. گفته می شود ورود به ساختمان وزارت خارجه آسان بود چون در انفجار سه شنبه آسیب دیده بود.

گزارش های رسانه ای حاکیست که ارتش گروه اولیه از اشغال کنندگان را چند ساعت بعد از آنجا راند، اما سایر ساختمان های دولتی تحت اشغال است.

تصاویر ویدئویی تظاهرکنندگانی را در حال ورود به وزارتخانه های انرژی و اقتصاد نشان می دهد.

همچنین سربازانی که سوار بر وسایل نقلیه مجهز به مسلسل گشت می زدند مشاهده شدند.
معترضان خشمگین تصویر انفجار را با عمامه حسن نصرالله ترکیب کرده‌اند و خواستار تحقیق گروه مستقل بین‌المللی درباره انفجار شده‌اند
یکی از معترضان خشمگین تصویر انفجار را با عمامه حسن نصرالله ترکیب کرده‌ و زیر آن نوشته: 'می‌دانیم که تو بودی''ناکارآمدی' نظام سیاسی

معترضان از انفجار بیروت خشمگین هستند و می‌گویند این اتفاق "ناکارآمدی" نظام سیاسی لبنان را بیش از پیش نمایان کرده است.

نفیسه کوهنورد، خبرنگار بی‌بی‌سی که به بیروت رفته می‌گوید معترضان از تمام مقام‌های لبنانی خشمگین هستند و می‌خواهند آنها کنار بروند. همچنین خانواده کشته‌شدگان خواستار شکایت از دولت به مجامع قضایی بین‌المللی هستند.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله دیروز در سخنرانی خود گفت که این گروه هیچ سلاح و مهماتی در بندر بیروت ندارد. اما تظاهرکنندگان که ظاهرا سخنان او را قبول نکرده‌اند، امروز علیه حزب الله شعار می‌دادند.

بسیاری از مردم بیروت خواستار تحقیق یک گروه مستقل بین‌المللی درباره انفجار هستند؛ خواسته‌ای که رئیس‌جمهور فرانسه از آن حمایت کرده اما رئیس‌جمهور لبنان مخالف آن است.

حسن دیاب، نخست‌وزیر لبنان اعلام کرده که از انتخابات زودهنگام پارلمانی به عنوان راهی برای بیرون رفتن از این بحران حمایت می‌کند.
به گفته یکی از خبرنگاران بی‌بی‌سی در بیروت، خشم مردم علیه دولت افزایش یافته و دو تن از وزرا که قصد داشتند از مناطق به‌شدت آسیب دیده دیدار کنند، مجبور به ترک این مناطق شدند.

مقامات شمار کشته‌های این انفجار را دست کم ۱۵۸ نفر اعلام کردند و بیش از ۲۱ نفر هم مفقود هستند.

شمار مجروحان شش هزار نفر است و ۳۰۰ هزار نفرهم بی‌خانمان شده‌اند.

امروز سه نفر از نمایندگان حزب مسیحی کتائب و دو نماینده دیگر با هدف از رسمیت انداختن پارلمان استعفا کردند اما برای آنکه پارلمان منحل شود باید بیش از ۶۰ نماینده استعفا کنند.

میشل عون، رئیس جمهور لبنان روز گذشته وعده داد که مقصران انفجار مرگبار بیروت مجازات می‌شوند، او همچنین دخالت "یک حمله خارجی" را یکی از احتمالات انفجار مرگبار بیروت در تحقیقات پیش رو عنوان کرد.

دفتر رئیس جمهور به نقل از آقای عون هم گفته بود که علت این حادثه هنوز مشخص نشده و سه احتمال در حال بررسی است: سهل انگاری، حادثه یا مداخله خارجی.

بسیاری از مردم لبنان خواستار انجام تحقیقاتی مستقل و بین‌المللی درباره این حادثه شدند. خواسته‌ای که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از آن حمایت کرده. آقای مکرون دو روز پیش از لبنان دیدار کرد.

رییس جمهوری لبنان انجام تحقیقات مستقل بین‌المللی را رد کرده و اطمینان داده که گروه تحقیقات او به کار خود ادامه خواهند داد.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان هم روز گذشته در اولین واکنش به این حادثه هر گونه ارتباط بین این گروه و انفجار بیروت را رد کرد.

او همچنین آمادگی حزب الله را برای کمک به افرادی که خانه‌های خود را از دست داده‌اند، اعلام کرد.
+32
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۴
    آرون کوهن - دیمونا، اسرائیل
    به حال مردمی که برای رسیدگی به حادثه این چنینی در کشورشان دست به دامان خارجی ها میشوند باید گریست . اینگار این مردم متوجه نشدند که مکرون با چه تنفر و خودبزرگ بینی با انها سخن گفت حتی تهدید کرد که برمیگرده ببینه دستوراتش چقدر عملی شده. ای داد بیداد بر این مردم
    18
    5
    یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    عاروق دو کوهانه، وزارت اطلاعات، قم. کم چرند بنویس.
    3
    7
    یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.