گیاه‌خواری «اجباری» در لبنان

دویچه وله :اوضاع نابسامان اقتصادی لبنان در سایه بحران کرونا بدتر شده است. بسیاری از شهروندان این کشور قادر به خرید گوشت نیستند و به همین دلیل به گیاه‌خواری اجباری رو آورده‌اند.

وبسایت روزنامه آلمانی‌ تاگس ‌تسایتونگ (دی تاتس) گزارشی در باره گسترش فقر در لبنان با عنوان "بیروت گیاه‌خوار می‌شود" منتشر کرد.

یولیا نویمن در آغاز گزارش خود می‌نویسد، لبنان در حال حاضر بزرگ‌ترین بحران اقتصادی و مالی خود را پس از استقلال از فرانسه (در سال ۱۹۴۳) تجربه می‌کند.

به گفته نویمن، "کمبود بودجه دولتی و ویروس کرونا باعث شده‌اند که پوند لبنان طی هشت ماه بیش از ۸۰ درصد ارزش خود را از دست بدهد.

او می‌نویسد، هرروز به مدت چند ساعت برق و اینترنت قطع می‌شود، حدود ۶۰ درصد از شش میلیون شهروند لبنان بیکارند و سازمان دیده بان حقوق بشر هشدار می‌دهد که میلیون‌ها نفر به دلیل کمبود مواد غذایی در معرض گرسنگی هستند.

به گفته کارشناسان، اقتصاد لبنان بدون کمک‌های خارجی بهبود نخواهد یافت. از نیمه ماه مه سال جاری مذاکرات بین صندوق بین‌المللی پول و دولت لبنان برای دریافت یک وام ۱۰ میلیارد دلاری ادامه دارد. صندوق بین‌المللی پول برای پرداخت این وام خواستار اصلاحات اساسی در این کشور شده است.
حذف گوشت از سفره غذایی
در ادامه گزارش نویمن آمده است: «هزاران کافه، رستوران، بار و خرده‌فروشی به اجبار تعطیل شده‌اند. به گفته اتحادیه قصابان و دامداران بیش از ۶۰ درصد قصاب‌ها در چند هفته گذشته مغازه‌های خود را بسته‌اند».

نویمن به نقل از یک قصاب بیروتی می‌نویسد، او پیش از بحران کرونا روزانه بین ۷۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم گوشت می‌فروخته، اما در حال حاضر فروش او به‌شدت کاهش یافته و به حدود ۱۰ کیلو در روز رسیده است.

مهم‌ترین دلایل این روند، سقوط ارزش پول لبنان و افزایش سرگیجه‌آور تورم است. بر اساس گزارش روزنامه تاتس، یک سال پیش قیمت یک کیلو گوشت گاو ۱۶ هزار پوند (حدود ۱۰ یورو) بوده ولی امروز به ۴۵ هزار پوند رسیده است.

قیمت گوشت قرمز در ماه ژوئن به ۷۰ هزار پوند رسیده بود اما دولت برای چند قلم مواد خوراکی روزمره از جمله گوشت قرمز سوبسید در نظر گرفته است.

با وجود این، گوشت حتی از برنامه غذایی ارتش لبنان حذف شده است.
امکانی برای مصرف کمتر گوشت
ریچل باهن، استاد رشته ایمنی مواد غذایی در دانشگاه آمریکایی بیروت معتقد است که لبنانی‌ها تاکنون بیش از حد گوشت قرمز مصرف می‌کرده‌اند و بد نیست که در آینده مصرف خود را پایین بیاورند.

او می‌گوید: «به‌ویژه در میان کسانی که وضع مالی خوبی دارند مصرف گوشت قرمز به مراتب بیشتر از حدی بود که متخصصان تغذیه برای تامین پروتئین توصیه می‌کنند. این افراد اکنون این فرصت را دارند که به گزینه‌های پروتئین گیاهی رو بیاورند.»

بسیاری از کارشناسان هشدار  می‌دهند که نباید با محدود کردن مصرف گوشت در کسانی که علاقه زیادی به این ماده غذایی دارند، حس رضایت آنها را کاهش داد. به اعتقاد آنها این کار آسیب‌‌های بیشتری را در درازمدت به سلامت این افراد وارد می‌‌کند.

نویمن گزارش خود را با نقل قول‌هایی از یک زن لبنانی به‌پایان می‌برد که خیلی وقت است گوشت نخورده. او ضمن بیان این که امیدوار است، به زودی به دیدن دخترش در لندن برود می‌گوید: «به محض این که آنجا برسم، دو پرس شاوارما سفارش می‌دهم و آن را با هیچ کس تقسیم نمی‌کنم»
+5
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    لبنان دو انتخاب پیش رو داره. وارد یه جنگ داخلی برا سرنگونی حزب الله بشه. یا به صورت کجدار و مریض وار همینطور ادامه بده و هرسال اقتصادش ضعیف تر بشه. البته اصلا فکر نکنین ایران مقصیره ها. لبنانیها اصلا ایرانو مقصر نمیدونن. اماری بود فلسطینیها و لبنانیها دوتا از کشورای عربی هستن که بالاترین نفرت رو از ایرانیا دارن. امار ۶ سال پیشه. فیلمش هنوز تو یوتوب هست. چرا؟ ایا مرض دارن ازمون متنفر باشن؟ ایا باید گول سیستم پروپاگاندای نظام رو خورد و طبق معمول بحث فارسی و عربی رو پیش کشید؟ چون خیلیا میگن چون ایرانی هستیم ازمون بدشون میان. اما دلیلش همینه. از حماس که تو خود فلسطین یه گروه تروریستیه حمایت میکنیم. کل حماس حدود ۵۰۰ هزار طرفدار داره اونم تو غزه. اما کرانه باختری با ۴ میلیون فلسطینی مخالف حماس هستن. حتی با حماس جنگیدن تا حماس رو نابود کنن. و طبق معمول تسلیحات و دلار و پشتیبانی ایران نزاشت یه گروه تروریستی نابود بشه. حق دارن ازمون بدشون بیاد. لبنان هم همینه. این مسکن سازی و پول و کمک ها به کل لبنان که نمیره. تنها تو دو سه شهر تو جنوب لبنان میره.
    1
    5
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    همه میدونیم حزب الله چطور وارد پارلمان شد. به کسایی که رای میدادن مستاجر اپارتمانای نوساز میشدن. لبنان بحران مسکن داره. مسکن و اجاره کلا گرونه. لبنانیا حق دارن ازمون متنفر باشن. قبل انقلاب همه ی کشورا رابطه حسنه داشتن. به جز عراق هیچ کشوری نبود که مخالف ما باشه. یهو چطور شد بعد انقلاب همه شدن دشمن؟ الکی الکی دشمن شدن؟. هموطنای من نخیر. الکی الکی دشمن نشدن. عربستان کلی بمب فرستادیم. از یه سری شورشی حمایت کردیم. تو کیسه حاجیا بمب فرستادیم. هر کشور دیگه ایی بود الان ایرانو با خاک یکسان کرده بود. اما ببینین عربستان تنها کاری که کرد این بود بیاد به امریکا پول بده ازش محافظت کنه در برابر ایران. برین سپتامبر سیاه در اردن رو مطالعه کنین. شهرای اردن رو تصرف کردن این فلسطینیا. نقلی هستش میگن فلسطینی میومد دخترای اردنی رو میبرد شب باهاشون میخوابیدن گروپ میزدن صبح دختره برمیگشت خودکشی میکرد. اردن با این فلسطینیا وارد جنگ شد تا کشورش رو پاک کنه. اما ایران از این فلسطینیا حمایت کردن. معلومه اردن از هرچی ایرانیه بدش میاد. اصلا جنگ داخلی لبنان سر همین فلسطینیا بود
    1
    5
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    به خدا قسم هموطنای من خیلی ساده ایین. به خدا خیلی ساده ایین. نه درک سواد سیاسی دارین نه دنبالشین. همینکه پاتون میرسه یه کشور غربی و شکمتون سیر میشه همه چی رو فراموش میکنین.
    2
    4
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    چندین ماه هست رژیم اخوندی نمی تواند مثل گذشته به نیروهای حزب الله کمک مادی و غیره بکند و دولت امریکا هم حزب الله را تحریم کرده و مشکلات کرونا هم هست پس این مشکلات دست در دست هم داده و در بد شدن اقتصاد لبنان تاثیر زیادی داشتن.
    0
    2
    شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.