تهدید به قتل یا تجاوز؛ اینگونه مخالفان اردوغان مجبور به ترک خاک ترکیه می‌شوند

العربیه :دولت ترکیه تلاش می‌کند که با ارسال پیام‌های تهدید مستقیم یا از طریق حساب‌های مختلف خود در شبکه‌های اجتماعی، مخالفانش را برای ترک خاک این کشور مجبور کند.

همزمان با اوج گیری تهدیدها علیه روزنامه‌نگاران، ماه گذشته هفت هزار و سیصد حساب جعلی که کاربران آنها از حامیان سیاست‌های رجب طیب اردوغان هستند، توسط شرکت توییتر شناسایی و بسته شد.

در همین حال سه مقام مسئول از «اتحادیه روزنامه نگاران ترکیه» (TGS) به همراه یک وکیل حقوقی که در این اتحادیه کار می‌کند، تأکید کردند که بسیاری از اعضای این اتحادیه پس از دریافت تهدیدهای قتل یا تجاوز از حساب‌های جعلی پشتیبانان دولت اردوغان، مجبور به ترک خاک ترکیه شدند.

اولکو شاهین، وکیل انجمن روزنامه‌نگاران ترکیه که قدیمی‌ترین نهاد مطبوعاتی فعال در این کشور از سال 1952 تاکنون است، گفت: «من شخصاً سه روزنامه‌نگار را می شناسم که پس از دریافت تهدیدات بر روی سکوهای اجتماعی خود مجبور به ترک کشور شدند».

او به «العربیه.نت» گفت: «نامه‌های تهدیدآمیز از حساب‌های جعلی هواداران حزب حاکم «عدالت و توسعه» به ما می‌رسد این حساب‌ها اغلب توسط نهادهای دولت اردوغان هدایت می‌شود».

او ادامه داد: «ارک آگارار، ربیع ناز و متین جیهان سه روزنامه‌نگاری هستند که بر اثر تهدید مهاجرت کرده و در حال حاضر خارج از ترکیه هستند».
وی توضیح داد: «این تهدیدها حقیقی و واقعی است و برخی را مجبور به ترک خاک کشور کرد اما متأسفانه آماری از تعداد آنها در دست نیست».

او همچنین تأکید کرد: «سایر روزنامه‌نگاران نیز به دلیل پوشش میدانی از وقایع، از حساب‌های مختلف تهدید می‌شوند».

در اوایل ماه ژوئن گذشته، راکل دینک، همسر روزنامه‌نگار ارمنی مقتول«هرانت دینک» که در سال 2007 در مرکز استانبول کشته شد، از طریق ایمیل تهدید شد. از همسر روزنامه‌نگار مقتول خواسته شد تا ساختمان موسسه مدنی خود را ببندد یا به خارج از ترکیه منتقل کند. البته پلیس فرستنده نامه‌های تهدیدآمیز را بازداشت کرد.

وکیل اتحادیه انجمن روزنامه‌گاران ترکیه گفت: «رسانه‌ها تهدیدها علیه انجمن «هرانت هینک» که به عنوان روزنامه‌نگاری شناخته شده بود، را پوشش کرده‌اند اما عده دیگری هستند که این تهدیدها را بی سر و صدا دریافت می‌کنند و آنها به احتمال زیاد روزنامه‌نگار نیستند و هیچ کس درباره آنها صحبت نمی‌کند»

از طرفی دو تن از استادان این اتحادیه نیز گفتند: «تهدیدهای الکترونیکی علیه روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان از 4 سال پیش پس از تلاش کودتای نافرجام علیه حکومت اردوغان و اعلام وضعیت فوق العاده در این کشور، آغاز شد».

او افزود به همین دلیل تعداد زیادی از خبرنگاران کشور را ترک کرده و تلاش می‌کنند که کار رسانه‌ای خود را از خارج ادامه دهند.

هفته گذشته سخنگوی حزب جمهوریخواه مخالف اردوغان گزارش مفصلی از نقض حقوق روزنامه نگاران و افراد رسانه‌ای منتشر کرد.
+10
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.