پژوهشی در آلمان: کار از خانه استرس را کاهش و بهره‌وری را افزایش می‌د‌هد

دویچه وله :نتیجه‌ پژوهشی که در آلمان صورت گرفته حاکی از آن است که بسیاری از کارکنان مؤسسات تجربه مثبتی از کار در خانه دارند. کارفرمایان بسیاری در آلمان برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا طرح "دورکاری" را عملی کرده‌اند.

با همه‌گیر شدن ویروس کرونا بسیاری از کارفرمایان آلمان بخشی از نیروی کار خود به خانه فرستاده و طرح دورکاری را آغاز کرده‌اند.

نتیجه پژوهشی که به درخواست یک شرکت بیمه درمانی در آلمان درباره شرایط کار از خانه صورت گرفته، نشان می‌د‌هد که بسیاری از کارکنان مؤسسات تجربه مثبتی از دورکاری دارند و برخی حتی ترجیح می‌دهند پس از پاندمی هم به محل کار بازنگردند و همچنان از خانه کار کنند.

این کارکنان می‌گویند، کار از خانه اغلب استرس کمتری دارد. ۲۱ درصد پرسش‌شوندگان در این تحقیق کارکنانی بوده‌اند که قبل از همه‌گیر شدن کرونا مرتب در محل کار استرس داشته‌اند. این رقم پس از همه‌گیر شدن کرونا کاهش یافته  و به ۱۵ درصد رسیده است.

در مقابل میزان افراد شاغلی که "هرگز" یا "فقط گاهی" استرس داشته‌اند حدود ۱۰ درصد بیشتر شده و از ۴۸ درصد به ۵۷ درصد رسیده است.

۵۶ درصد از افرادی که در حال حاضر به طور مرتب از خانه کار می‌کنند هم گفته‌اند که کارآمدی آنها در خانه از محل کار بیشتر است. دو سوم گفته‌اند رابطه کار و زندگی خانوادگی آنها بهتر شده و تعداد مشابهی هم ابراز خوشحالی کرده‌اند که زمان رفت و آمد به محل کار را در طول روز صرف کار دیگری می‌کنند.

این پژوهش که نتیجه آن در اختیار خبرگزاری آلمان قرار گرفته، توسط دو موسسه نظرسنجی IGES  و Forsa با مشارکت حدود هفت هزار فرد شاغل صورت گرفته است.

این دو موسسه به درخواست بیمه خدمات درمانی DAK که پیش از پاندمی کرونا از آنها شده بود، کار خود را آغاز کردند. آنها با هفت هزار فرد شاغل پیش و پس از همه‌گیر شدن کرونا گفتگو کردند و از آنها خواستند پرسش‌نامه‌هایی را پر کنند.

آندریاس استورم، مدیر عامل شرکت بیمه‌ای که خواستار نظرسنجی بوده، حال می‌گوید: «کار از خانه نه تنها خطر ابتلا به عفونت‌های ویروسی را کاهش می‌دهد‌، بلکه تأثیر مثبتی بر تعادل روانی دارد.»

این شرکت بیمه معتقد است، یافته‌های مثبت این تحقیق بایستی در آینده نیز مد نظر قرار گیرد و هم‌زمان تأکید دارد که جنبه‌های منفی کار از خانه را نباید نادیده گرفت.

نتیجه این مطالعه نشان می‌دهد که از هر دو نفر یکی از نبود مرز مشخص میان کار و زندگی خصوصی گله دارد. به ویژه افراد شاغل ۱۸ تا ۲۹ ساله از نبود این مرز گله داشتند. سه چهارم پرسش‌شوندگان همچنین عدم ارتباط مستقیم با همکاران خود را یکی دیگر از جنبه‌های منفی کار از خانه عنوان کردند.

با این حال ۹/ ۷۶ درصد از کسانی که کار از خانه را تجربه کردند گفته‌اند که ترجیح می‌دهند در آینده هم بتوانند دورکاری کنند و دست‌کم یک یا چند روز در هفته مجبور نباشد حتما در محل کار خود حاضر شوند.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.