دویچه وله :تحقیقات جدید نشان میدهد آن دسته از داروهای کاهنده اسید معده تحت عنوان مهارکنندههای پمپ پروتن (PPI)، مانند امپرازول، پنتوپرازول و استروژنول ممکن است شانس ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش دهند.
به گزارش مدیسیننت؛ در یک نظرسنجی آنلاین که توسط محققان مرکز پزشکی سیدرز-ساینای در لسآنجلس بر روی بیش از ۵۳ هزار آمریکایی صورت گرفته، مشخص شد خطر ابتلا به عفونت کووید ۱۹ در کسانی که یک بار در روز از PPI استفاده میکردند، دو برابر و در کسانی که دو بار در روز از این دسته داروها استفاده می کردند، ۴ برابر بیش از سایرین بوده است.
دکتر کریستوفر آلماریو، نویسنده و استادیار مرکز پزشکی سیدرز-ساینای توضیح داده: «جدیترین مسئله که باعث بستری مبتلایان به کووید ۱۹ در بیمارستان میشود، علائم تنفسی است، اما این بیماری همچنین باعث ایجاد علائم گوارشی در نیمی از مبتلایان میشود. در این میان اگرچه اسید معده به از بین بردن باکتریها و ویروسها کمک میکند، اما PPI باعث کاهش اسید معده شده و احتمال ابتلای فرد به کووید ۱۹ را افزایش میدهد.»
البته محققان تاکید میکنند در آن دسته از افرادی که از آﻧﺘﺎ"ﻮﻧﯿﺴﺖهای "ﯿﺮﻧﺪه H2 از قبیل فاموتیدین، سایمیتیدین، راینیتیدین و ... برای کاهش اسید معده استفاده میکنند، این خطر وجود ندارد زیرا این داروها اسید معده را به اندازه PPI، سرکوب نمیکنند. همچنین مطالعات جدید نشان داده که آﻧﺘﺎ"ﻮﻧﯿﺴﺖهای گیرنده H2 ممکن است به رفع برخی علائم کووید ۱۹ از قبیل سرفه و تنگی نفس کمک کند.
دکتر آلماریو تاکید میکند: «مصرفکنندگان داروهای PPI نباید با شنیدن این خبر به یکباره مصرف داروی خود را قطع کنند. بلکه این کار باید زیر نظر پزشک و به تدریج، با کاهش دوز دارو انجام شود.»
+1
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.