چنگدو جی ۲۰ هواپیمای نسل پنجم و ظاهرا پنهانکار چینی است که تولید انبوه آن آغاز شده است. گفته میشود که این جنگنده سومین هواپیمای پنهانکار جهان است، هرچند در مورد پنهانکار بودن آن تردیدهایی مطرح شدهاست.
ارتش چین سفارش گستردهای را برای ساخت این هواپیما جنگی به شرکت چنگدو داده است.
برخی رسانهها توسعه این هواپیما را ناشی از سرقت اطلاعات و نفوذ هکرهای چینی در شرکتهای سازنده هواپیما در جهان دانستهاند.
البته برخی از بخشهای این هواپیما، براساس اطلاعات چینیها از نسل پنجم هواپیماهای روسیه ساخته شده است.
این جنگنده که از نظر اندازه بزرگ است طول بیشتری نسبت به اف ۲۲ دارد. چینیها ادعا کردهاند قدرت مانور بالایی دارد. در حال حاضر از نظر قدرت مانور دو هواپیمای اف ۲۲ آمریکا و سوخو ۳۵ روسیه دارای بالاترین توانایی هستند.
اف ۲۲سرعت بیشینه این جنگنده به ۲.۳ ماخ میرسد. این هواپیما در نمونههای اولیه از موتور روسی ال ۳۱ استفاده کرده که در جنگنده روسی سوخو ۲۷ استفاده شده است.
اما چینیها در ادامه این موتور روس را کپی و توسعه دادهاند وبه موتوری با نام دبیلو اس۱۵ رسیدهاند.
چینیها ادعا میکنند این موتور قدرت و دوام بیشتری نسبت به موتور ال ۳۱ روسی دارد. این کشور برای توسعه این موتور بیش از دو میلیارد دلار هزینه کردهاست.
سوخو ۳۵اکنون پیشرفتهترین موتور روسها در هواپیماهای جنگنده سوخو ۳۵ با نام ال ۴۱ استفاده میشود و به همین دلیل چینیها به دنبال کپی موتوری از روی ال ۴۱ هستند.
برای تجهیزات کابین، گزارشهایی منتشر شده که شباهتهای بسیاری به اف ۳۵ وجود دارد، احتمال داده میشود چینیها از طریق سرقت اطلاعات به دانش طراحی دست یافته باشند.
رادار استفاده شده در این هواپیما از نوع آرایه فازی فعال است و با بردی ۴۰۰ کیلومتری، قدرت درگیری با ۱۰ هدف مختلف را دارد.
اف-۳۵جی ۲۰ دارای سامانه اپتیک حرارتی در زیر دماغه خود است. طرحی که آن هم شباهت بسیاری به اف ۳۵ دارد. این سامانه میتواند اهداف زمینی، هوایی و دریایی را کشف کند. گفته شده این سیستم توان کشف یک کشتی را از فاصله ۱۶۰ کیلومتری دارد.
در زمینه پنهانکاری، کارشناسان هوایی سطح مقطع راداری این هواپیما را بیشتر از اف ۲۲ میدانند که سبب میشود راحتتر از اف ۲۲ کشف شود.
ارتش هند هم ادعا کرده توسط جنگنده سوخو ۳۰ خود توانسته نمونههای اولیه این هواپیما را رهگیری کند. از طرفی شکل خروجی موتور این هواپیما، پنهانکاری آن را زیر سوال برده است.
برد این هواپیما با یکبار سوختگیری حدود شش هزار کیلومتر و بیشترین ارتفاع پروازی آن ۲۰ هزار متر عنوان شده است