اختراع دستگاهی برای تشخیص سطوح و هوای آلوده به کرونا طی چند ثانیه

العربیه :محققان دانشگاه نورث ایسترن آمریکا دستگاهی را اختراع کردند که قادر است در عرض چند ثانیه سطوح و هوای آلوده به ویروس جدید کرونا را تشخیص دهد.

این در حالی است که پاندمی ویروس جدید کرونا، موسوم به کووید-19 که برای اولین بار در دسامبر گذشته در چین انتشار یافت، تاکنون منجر به مرگ بیش از 606,605 تن و ابتلای 14,528,490 تن دیگر در 196 کشور و منطقه جهان شده است، تلاش‌ها اما برای مهار این پاندمی همچنان ادامه دارد.

از جمله تلاش‌های انجام شده برای مبارزه با کرونا و تشخیص پیشگیرانه این ویروس و همچنین جلوگیری از انتشار آن، محققانی از دانشگاه نورت‌ایسترن ایالت ماساچوست آمریکا در طرحی ابتکاری، دستگاهی جدید را ساختند که قادر است طی چند ثانیه سطوح و هوای آلوده به ویروس کرونا را تشخیص دهد.

بر اساس پژوهش انجام شده توسط «نیان سن» استاد مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر دانشگاه نورث ایسترن آمریکا مخترع این دستگاه جدید، دستگاه او متشکل از حس‌گر گاز شیمیایی است که قادر است ذرات میکروب و ویروس‌های معلق در هوا از جمله ویروس سارس (کووید-2) که باعث ابتلا به کرونا (کووید-19) می‌شود را تشخیص دهد.

در حالی که با توجه به سرعت انتشار ویروس کرونا، روند تشخیص آلودگی به این ویروس با روش PCR از نظر محدودیت‌های لجستیکی کُند و زمان‌بر است، بر عکس دستگاه جدید اما با قابلیت تحلیل دقیق و فوری بازدم افراد بیمار، قادر است قواعد بازی را تغییر دهد.

این دستگاه همچنین دارای حس‌گرهای الکتروشیمیایی است که از ماده ویژه‌ای ساخته شده که دارای برآمدگی‌هایی نظیر شکل و حجم پروتئین‌هایی است که در غشای ویروس کرونا وجود دارند.

حس‌گرهای الکتروشیمیایی دستگاه جدید، ذرات را از هوا جذب کرده و هنگامی که ماده موجود در این دستگاه به پروتئین‌های غشای ویروس واکنش نشان دهد، سیگنال‌هایی الکتریکی مبنی بر آلودگی با ویروس ارسال می‌شود.

نیان سن در این‌باره توضیح داد که دستگاه ابتکاری او از حساسیت و دقتی عالی برخوردار است و به روشی مشابه تست PCR که برای تشخیص ویروس سارس کووید-2 به کار رفته، هوا و سطوح آلوده به ویروس کرونا را با سرعتی بسیار زیاد و ثبت از راه دور نتیجه، به طور خودکار تشخیص می‌دهد.

نیان سن با همکاری جرمی لوبان استاد دانشکده پزشکی در دانشگاه ماساچوست، در تلاش است تا دستگاه جدید را تست کرده و موافقت سریع‌ اداره غذا و داروی آمریکا برای به کار‌گیری این دستگاه در اماکن مختلف را کسب کند.
+9
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.