ویدیویی از جلسه توجیهی مقامات امنیتی با جایگاه‌داران بنزین درباره برخورد با اعتراضات

ایران وایر :ویدیویی کوتاه از بخشی از نشست مقامات امنیتی و انتظامی یکی از شهرستان‌های خوزستان (احتمالا اهواز) با جایگاه‌داران بنزین آن شهر به دست ایران‌وایر رسیده است که نشان می‌دهد شورای امنیت کشور که نگران اعتراضات و شورش‌های شهری است، در هفته‌های اخیر دستورالعمل‌هایی برای حفاظت از ادارات و مکان‌های عمومی و دولتی و پمپ‌بنزین‌ها تدوین و ابلاغ کرده است.

در بخشی از این جلسه، فردی که صحبت می‌کند -و بر اساس صحبت‌های پایانی او مشخص می‌شود، احتمالا یکی از مسئولان امنیتی سپاه در آن شهرستان است- به یکی از مصوبات شورای امنیت کشور (شاک) در جلسه ۱۱تیر۱۳۹۹ این شورا اشاره می‌کند که بر اساس آن: «مسئولین حفاظتی و مدیران دستگاه‌های اجرایی و دولتی و عمومی به هنگام بحران باید از اماکن خودشان حفاظت کنند و برنامه‌ریزی برای آن در قرارگاه امنیتی امام علی سپاه برنامه‌ریزی خواهد شد.»

قرارگاه امنیتی امام علی که اینجا به آن اشاره می‌شود، مسئول سرکوب‌های شهری و مقابله با اعتراضات خیابانی تحت نام «مقابله با اغتشاشات و ناآرامی‌ها» است و سرتیپ «غیب‌پرور» به عنوان فرمانده سرکوب‌های خیابانی در مقام جانشینی سردار «سلامی»، فرمانده کل سپاه، مسئولیت آن را بر عهده دارد.

مقامی که در جلسه صحبت می‌کند، در بخشی از سخنانش می‌گوید بر اساس بندی دیگر از همان مصوبه شورای امنیت کشور، آن‌ها (مقامات امنیتی و انتظامی) موظف شده‌اند جلساتی برگزار کنند و افراد را برای شیوه مواجهه و برخورد «هنگام بروز اغتشاش و درگیری‌های احتمالی» توجیه کنند.

در همین جلسه، همین مقام می‌گوید که شورای تامین استان [خوزستان]، ۱۷تیر۱۳۹۹ جلسه‌ای برگزار کرده‌است و بر اساس مصوبه آن شورا «بانک‌ها، پمپ‌بنزین‌ها، دستگاه‌های اجرایی و اماکن عمومی» باید از شعب خود به صورت موثر حفاظت کنند و برای مقابله با «هرگونه اقدام ضد امنیتی و تخریبی» تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

اهمیت این ویدیو، تایید نگرانی رو به فزونی مقامات جمهوری اسلامی از دور دیگری از اعتراضات مردمی گسترده در ایران است. اعتراضاتی که در بیان رسمی به آن «اغتشاشات» گفته می‌شود و آخرین بار برای دست‌کم ۴ روز ده‌ها شهر ایران را در آبان ۱۳۹۸ درگیر کرد و موجب بازداشت هزاران نفر و جان‌باختن شمار نامعلومی از معترضان شد. رسانه‌ها و منابع مختلف جان‌باختگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ ایران را از صدها نفر تا دست‌کم ۱۵۰۰ نفر برآورد کرده‌اند.

در روزهای اخیر هم در سخنان «حسن روحانی» و هم در سخنان صریح «سعید نمکی»، وزیر بهداشت ایران، به هشدار مقامات امنیتی در مورد احتمال شورش فقرا اشاره شد. هشداری که از جمله واکنش‌ها به آن، برگزاری چنین جلساتی از یک‌سو و از سوی دیگر دیوارکشی بلند اطراف سازمان‌ها، نهادها و ساختمان‌های دولتی همچون یکی از نمادهای عملیاتی کردن فوری مصوبات این جلسات است.

یک پیمانکار ساختمانی شاغل در شهرستان‌های استان تهران هم که به صورت اختصاصی و به شرط محفوظ ماندن نامش با ایران‌وایر گفتگو کرد، تایید کرد که بدون برگزاری مناقصه و به صورت مستقیم در یک هفته اخیر دست‌کم ۴ پیشنهاد دیوارکشی اطراف ساختمان‌های دولتی و بانک‌های شهرستان‌های تهران دریافت کرده است: «مبلغ خوبی پیشنهاد می‌کنند و تصریح می‌کنند برخلاف رویه رایج در قراردادهای دولتی، مبلغ قرارداد در زمانی کوتاه‌تر هم تسویه می‌شود. موضوع قرارداد هم دیوارکشی به ارتفاع چهار متر اطراف ساختمان و محوطه اداره یا نهاد دولتی است. اگر جایی دیوار داشته باشد باید دیوار به ارتفاع چهار متر بالا برود و اگر نرده است باید نرده‌ها کنده شود و دیوار چهار متری بالا برود.»

این صحبت‌ها تاییدی است بر بخشی از محتوای این ویدیو که در آن گفته می‌شود بر اساس مصوبه شورای امنیت کشور، مسئولین حفاظتی و مدیران دستگاه‌های اجرایی و دولتی و عمومی به هنگام بحران باید از اماکن خودشان حفاظت کنند؛ حفاظتی که اینجا از جمله با دیوارکشی اطراف ساختمان دولتی تامین می‌شود.

در ادامه، متن کامل بخشی از سخنان این مقام امنیتی را که صحبت‌هایش در ویدیو دیده می‌شود، می‌توانید بخوانید.

«… برای تامین حفاظت اماکن و تاسیسات مربوطه به هنگام بروز اغتشاش و درگیری‌های احتمالی استفاده نمایند.

در بند دیگری هم گفته شده است که ما باید برویم و ارتباط بگیریم و افراد را توجیه کنیم که این جلسه به همین منظور برگزار شده است.

یک موضوع دیگری هم که باز هم مصوبه بعدی ۱۱ تیر شاک (شورای امنیت کشور) است، می‌گوید: "مسئولین حفاظتی و مدیران دستگاه‌های اجرایی و دولتی و عمومی به هنگام بحران باید از اماکن خودشان حفاظت کنند." گفته است این موضوع باید به صورت تعاملی در قرارگاه امام علی برنامه‌ریزی بشود.

باز یک مصوبه شورای تامین استان مورخه ۱۷تیر۱۳۹۹ هم داریم که می‌گوید: "بانک‌ها، پمپ‌بنزین‌ها، دستگاه‌های اجرایی و اماکن عمومی، حفاظت موثر از شعب خود را در دستور کار قرار دهند و ضمن آمادگی لازم، تدابیر پیشگیرانه جهت هرگونه اقدام ضد امنیتی و تخریبی را ایجاد نمایند. [این‌جا دقت کنید] و بسیج، ناجا، حراست و حفاظت فیزیکی دستگاه‌ها، [همه با هم]، از آمادگی کامل برای حفاظت از این اماکن اطمینان کامل داشته باشند."

این‌ها چند مصوبه از مصوباتی است که عرض کردم. آن‌چه هم در شاک (شورای امنیت کشور) مصوب می‌شود قانون است و لازم‌الاجرا است و عدم اجرای آن پیگرد قانونی و حقوقی دارد. تقریبا ۹۵ درصد این مصوبات هم مربوط به دستگاه‌های امنیتی است که اینجا آمده است.

علی‌ای‌حال من کلام  آخر را هم عرض کنم و بعد اگر مطلبی باشد من در خدمت شما هستم. الان اقدامات خوبی انجام شده است. بلوک‌بندی شده، شهر توزیع شده، تقسیم شده است، نه برای اغتشاش، شاید تا ده‌ سال آینده اصلا خدای نکرده، الحمدالله این اتفاق بیفتد که اصلا اغتشاشی نداشته باشیم.

اما ممکن است یک اقدامات مختصری [انجام شود] مثلا روی یک پمپ‌بنزینی تعرضی بشود، اصلا چهارتا اراذل و اوباش بخواهند یک خودی نشان بدهند. هست، تو بعضی محلات این اتفاقات هست. ما برای این موضوعات باید آمادگی داشته باشیم. باز هم می‌گویم فقط بحث اغتشاشات نیست. یک آمادگی دوطرفه است. ما امروز آمده‌ایم بگوییم ما این کار را انجام داده‌ایم. فرمانده پایگاه‌ها، فرمانده کلانتری‌ها هم می‌آیند سراغ شما و هم شما سراغ آن‌ها بروید.

خواهش ما این است که هم آن‌ها (از طرف کلانتری‌ها) سراغ شما می‌آیند و هم شما سراغ پایگاه‌ها و کلانتری‌ها بروید. ارتباط بگیرید. این ارتباط وقتی تنگاتنگ باشد، از ظرفیت خودتان، از ظرفیت ما، ظرفیت نیروی انتظامی، این‌ها همه وقتی در کنار هم قرار گیرد یک مجموعه منسجمی می‌شود که به امید خدا می‌توانیم امنیت جایگاه‌ها‌یمان را تامین کنیم.

ما وقتی سراغ شما آمده‌ایم، دغدغه‌ داریم واقعا، دغدغه‌مند خدمت شما آمده‌ایم. وگرنه خیلی ببخشید، ما می‌گفتیم آقا، در وهله اول جایگاه مال جایگاه‌دار است و در وهله دوم هم بالاخره وظیفه امنیت کلی در تقدم اول با نیروی انتظامی است و خب هیچی دیگر. ما که الآن پیش‌قراول این جلسه شده‌ایم واقعا دغدغه داریم هم برای خسارتی که به شما وارد می‌شود و هم برای امنیت شهر. انصافا دغدغه‌مند ما آمده‌ایم خدمت شما و ارادتمند همه شما هم هستیم و اگر یک موقعی کلام ما یک خرده تند و تیز است، چون بالاخره ما مسئول عملیات هستیم و عملیاتی حرف می‌زنیم، ببخشید شما به بزرگواری خودتان ما را عفو بفرمایید.»
+3
رأی دهید
-10

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.