پروبیوتیک‌ها علائم افسردگی را کاهش می‌دهند

دویچه وله :یک بررسی جدید نشان داده است که پروبیوتیک‌ها چه به تنهایی و چه در ترکیب با پری‌بیوتیک‌ها ممکن است به کاهش علائم افسردگی کمک کنند.

به گزارش "مدیکال نیوز تودی"، یکی از عواملی که ممکن است به افسردگی و مشکلات سلامت روان دامن بزند، محور میکروبی روده-مغز است.

محور میکروبی روده-مغز رابطه بین میکروبیوم روده فرد – میکروارگانیسم‌هایی که در روده فرد زندگی می‌کنند - و سیستم عصبی مرکزی (CNS) را توصیف می‌کند. متخصصان گمان می‌کنند که سلامت یا عدم سلامت میکروبیوم روده ممکن است بر اختلالات CNS از جمله افسردگی تأثیر بگذارد.

دو عامل مهم در حفظ سلامتی میکروبیوم روده، پری‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها هستند. پروبیوتیک‌ها همان باکتری‌های مفید دستگاه گوارش هستند و موجب کاهش رشد باکتری‌های مضر می‌شوند. پری‌بیوتیک‌ها برای تحریک رشد پروبیوتیک‌ها ضروری هستند.

پروبیوتیک‌ها در غذاهای تخمیر شده یا ماست و کفیر موجودند. از مهمترین منابع غذایی حاوی پری‌بیوتیک‌ها نیز می‌توان به پیاز، سیر، سویا، کاسنی، حبوبات، قارچ، موز، کنگر فرنگی، جو دوسر خام و گندم سبوس‌دار اشاره کرد.

محققان کالج دانشکده پزشکی ساسکس و برایتون در بریتانیا در یک متاآنالیز ۱۷ ساله بر روی افراد بالای ۱۸ سال به این نتیجه رسیدند که سطح دو نوع باکتری کوپروکوکوس و دیالیستر در افراد مبتلا به افسردگی به طور مداوم کاهش می‌یابد. بنابراین در کنار سایر روش‌های درمانی، مصرف پروبیوتیک‌ها به تنهایی و یا در ترکیب با پری‌بیوتیک‌ها به طور موثری علائم افسردگی و اضطراب را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، حفظ سلامتی میکروبیوم روده می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به شرایط پزشکی مزمنی شود که اغلب همراه با افسردگی است؛ از جمله سندرم روده تحریک‌پذیر.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.