کشف «هزار مزرعه غیرقانونی» استخراج رمز ارز دیجیتال در ایران

رادیو فردا :بنابر اعلام شرکت توانیر، بیش از هزار مزرعه غیرقانونی استخراج رمز ارز دیجیتال در سراسر ایران شناسایی شده است.

به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، مصطفی رجبی مشهدی، از معاونان شرکت برق ایران روز یکشنبه ۲۲ تیرماه گفت، «تاکنون ۱۴ مرکز استخراج رمز ارز به ظرفیت ۳۰۰ مگاوات مجوز گرفته‌اند».

استخراج (ماینینگ) بیت‌کوین توسط کامپیوترهای خاصی انجام می‌شود که مصرف برق آنها بسیار بالا است. اعضای شبکه، تراکنش بیت‌کوین را پردازش کرده و با حل مسائل ریاضی بیت‌کوین‌های جدید استخراج می‌کنند.

بر اساس برآوردهای سازمان‌های جهانی، درآمد استخراج بیت‌کوین در سال ۲۰۱۸ حدود ۴٫۷ میلیارد دلار بوده و هزینه برق مصرفی تقریباً نیمی از این رقم است. برای استخراج بیت‌کوین سالانه ۱۷۴ تراوات برق (تقریبا برابر نیمی از برق تولیدی ایران) در جهان مصرف می‌شود.

قیمت برق در ایران بسیار ارزان است و شامل یارانه می‌شود.

آژانس بین‌المللی انرژی اخیرا گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد میزان «یارانه‌های پنهان» برای بخش برق در ایران طی سال ۲۰۱۹ حدود ۵۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بوده است، یعنی اگر دولت برق را به جای مصرف داخلی، صادر می‌کرد، نزدیک ۵۲ میلیارد دلار درآمد اضافی داشت.

هفته پیش محمدحسن متولی‌زاده مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از پاداش ۱۰ میلیون تومانی به کسانی خبر داد که مزارع «غیرمجاز» رمز ارز را شناسایی و معرفی کنند.

وی گفت «تا امروز ۱۱۰۰ مرکز غیرقانونی تولید ارز دیجیتال در کشور شناسایی و تعطیل شده‌اند».

در همین زمینه سایت رسمی وزارت نیرو ۱۴ تیر ماه از کشف یک مزرعه استخراج ارز دیجیتال در ساوه خبر داد «که با استقرار در یکی از کارخانه‌های بزرگ از برق با تعرفه صنعتی برای فعالیت خود استفاده می‌کرد و در این مزرعه ۷۰۰ دستگاه ماینر که افزون بر ۲ مگاوات برق مصرف می‌کردند، شناسایی و جمع آوری شد».

با این حال دولت ایران که با تحریم‌های سختی مواجه شده، استخراج قانونی و مجوزدار بیت‌کوین را یکی از راه‌های دور زدن تحریم‌ها و کسب درآمد به رسمیت می‌شناسد.

در همین زمینه علیرضا هادی، مدیرکل دفتر طرح‌ها و تامین مالی وزارت صنعت، معدن و تجاری روز یکشنبه ۲۲ تیر ماه به خبرگزاری ایلنا گفت: «پیش‌بینی‌ها این است که سالانه بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار در واحدهای استخراج رمز ارز تولید شده باشد که برای تامین ارز مورد نیاز کشور عدد قابل اعتنایی است و پتانسیل رشد در این حوزه وجود دارد.»

به گفته وی، حدود ۷۹۰ فرد حقیقی و حقوقی برای کسب مجوز در این زمینه درخواست ارائه کرده‌اند و حدود ۵۸۴ بنگاه نیز جواز تاسیس خود را دریافت کرده‌اند.

اعطای مجوز به ۵۸۴ بنگاه طبق گفته‌های آقای هادی در حالی است که آقای رجبی مشهدی می‌گوید تاکنون ۱۴ مرکز استخراج رمز ارز مجوز گرفته‌اند.

آقای هادی می‌افزاید: «بنگاه‌های دارای مجوز برای واردات دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتالی مشکلی ندارد. تعرفه واردات پایین و ۴ درصد است و دستگاه‌هایی که غیرقانونی وارد شده‌اند، که پیش‌بینی می‌شود حدود ۷۰ هزار ماینر به صورت غیرمجاز در کشور وجود دارد، نیز با ارایه فرم خوداظهاری وارد چرخه فعالیت قانونی خواهند شد که با تداوم این روند صدور پروانه بهره‌برداری ارتقا می‌یابد.»

وی در نهایت عنوان کرد: «تامین ارز و سهولت نقل و انتقال پول در این حوزه با توجه به تحریم‌هایی که وجود دارد از مزایای این فعالیت است.»
+4
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    بیشترین این مزارع به سپاه یا از ما بهتران تعلق دارند که اصلا پول برق را هم نمی پردازند
    1
    17
    دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.