رسانه‌های ایران: حادثه نطنز یک «حمله عمدی» بود

 نخستین تصویری که سازمان انرژی اتمی ایران از محل حادثه منتشر کرده و نشان می‌دهد که این ساختمان «مرکز مونتاژ سانتریفوژ ایران» بوده است.رادیو فردا :برخی از رسانه‌های ایران از جمله وب‌سایت «نور نیوز» که به شورای عالی امنیت ملی ایران نزدیک است و روزنامه همشهری، با انتشار یادداشتی از حادثه نطنز به عنوان «حمله» نام برده و نوشته‌اند: شواهدی درباره «عمدی بودن» آن وجود دارد ولی «حمله هوایی به این مرکز تقریبا غیرممکن است».

این یادداشت روز سه‌شنبه ۱۷ تیرماه در قالب ده پرسش و پاسخ منتشر شده و هدف از انتشار آن کمتر شدن «ابهامات حادثه» اعلام شده است.

در این گزارش آمده است: سایت نطنز به‌وسیله تیربارهای پدافندی «تحت مراقبت دائمی» است و «سامانه‌های پدافندی قدرتمند ایران از جمله اس-۳۰۰ عمدتا در دیگر نقاط کشور و نزدیک مرز‌ها و مراکز حساس‌تر مستقر هستند» و به همین دلیل حمله هوایی به آن «تقریبا غیرممکن» است.

این گزارش می‌گوید: که مهم‌ترین مشکل سایت نطنز این است که «امکان دفاع از آن در شرایط تهدید، سخت» است و «مشکلات پدافندی» دارد و حکومت ایران به همین دلیل سایت فردو را «در منطقه‌ای کوهستانی و عمق زمین ساخت که آسیب‌پذیری آن را در برابر حملات هوایی کاهش داده است».

گزارش این رسانه‌ها در عین حال تاکید کرده که «تشابه زیادی بین حادثه نطنز و ترور سردار سلیمانی قابل مشاهده است».

در این گزارش از «ترکیب اطلاعات و پشتیبانی به همراه اقدام و حجم تخریب» به عنوان این تشابهات یاد شده و آمده است: بر اساس این مولفه‌ها «احتمال عمدی بودن» حادثه نطنز تقویت شده است.

روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی که روز ۱۵ تیر منتشر کرد، نیز به نقل از یک فرمانده سپاه پاسداران، بدون ذکر نام او، نوشت که انفجار یک بمب قوی در داخل ساختمان موجب وارد شدن خسارات سنگین به تاسیسات نطنز شده است.

وب‌سایت نور نیوز همچنین در گزارش دیگری گزارش خبرگزاری رویترز درباره سایبری بودن این حمله را «جعلی» خوانده است.

در همین حال علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی روز سه‌شنبه تهدید کرد که در صورت اطمینان از این که کشوری خارجی در حادثه نطنز نقش داشته ایران به این اقدام «پاسخ متناسب» خواهد داد.

او در ادامه گفت: «فرضیه‌های مربوط به علت حادثه از ابتدای وقوع به بررسی انجامیده و علت حادثه با اجماع نظر کارشناسان در حال تکمیل است.»
جزییات تازه از سوله منفجر شده
در بخش دیگری از گزارش منتشر شده در روزنامه همشهری و وب‌سایت نور نیوز به مشخصات فنی سوله منفجر شده اشاره شده است.

بر اساس این گزارش، ساخت این سوله از سال ۹۲ شروع شد ولی بعد از توافق هسته‌ای متوقف شد و در تیرماه سال ۹۷ به بهره‌برداری رسید. بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، هفته پیش گفته بود که این سوله در دست ساخت بوده است.

این رسانه‌ها افزوده‌اند:‌ «این سالن برای سانتریفوژ‌های IR ۲ m ,IR ۴,IR ۶ که جزو سانتریفوژ‌های پیشرفته ایران هستند، ایجاد شد و به‌دلیل کوتاهی سقف، سوله دیگری برای سانتریفوژ‌های قدبلندتر ایران راه‌اندازی شد».

در بخش دیگری از این گزارش آمده که «در این سوله یک سالن مونتاژ ۶۰ سانتریفوژ می‌توانست نصب شود» و «مهم‌ترین تست در این سالن تست سرعت بود که با ابزار‌های مدرن شدنی است».

پیش از این شبکه ۱۳ اسرائیل به نقل از مقامات این کشور گفته بود رویداد نطنز برنامه ایران برای پیشرفت ارتقای غنی‌سازی اورانیوم را برای دو ماه با تاخیر روبرو کرد، زیرا آزمایشگاه توسعه سانتریفوژهایی که قرار بود با سرعتی بیشتر برای غنی سازی اورانیوم به کار گرفته شود، «ویران شد».

در گزارش رسانه‌های ایران آمده است: مهاجمان ساعت دو شب روز پنج‌شنبه ۱۰ تیرماه را احتمالا به دلیل «کاهش تهمیدات امنیتی در روزهای تعطیل» انتخاب کرده بودند و علت انتخاب این محل این بوده است که «تلفات جانی نداشته باشد و از سوی دیگر بخش‌های غنی‌سازی اورانیوم زیر زمین قرار دارد و به‌دلیل اکتیو بودن و قرار داشتن مواد هسته‌ای در حمله به آن عواقب بین‌المللی وسیعی دارد؛ درحالی‌که سوله مونتاژ در سطح زمین واقع است و مواد هسته‌ای هم در آن قرار ندارد».

انتشار گزارش‌ تازه درباره جزییات حمله به نطنز در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرده بود با توجه به «ملاحظات امنیتی» دلیل این حادثه فعلا اعلام نمی‌شود.
+6
رأی دهید
-17

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۴
    varied - ریزه، ترکیه
    روزنامه همشهری با زبان بی زبانی به حمله هوایی به سایت نطنز اشاره کرده و نوشته «حمله هوایی به سایت هسته ای نطنز تقریبا غیرممکن است».به جمله توجه کنید ننوشته غیر ممکن است بلکه نوشته« تقریبا غیرممکن است» یعنی اینکه هوایی صورت گرفته است هواپیماهای اف 35 ارتش قدرتمند منطقه ای اسرائیل با اس 300 قابل شناسایی نیست
    4
    21
    ‌چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    خاک بر سرتون که با آنهمه ادعا نمیدانید که از کجا خوردید.
    2
    33
    ‌چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    عجبا! یعنی اسرائیل مریض بود که عکس هوائی انجا را منتشر کرد!؟ مثل هواپیمای اکراینی این ها به تدریج همه چیز را میگویند.
    2
    30
    ‌چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    امنیت این مراکز دست سپاه هستش و کسایی که در سپاه خدمت کردند میدونند سپاه تنبل خونه اس و تقریبا همه چیز با حاجی و صلوات حل میشه و هیچ پروتکل و مقررات و برنامه نگهبانی جدی ندارند و سرباز و درجه دار شلخته و حالت رفیق بازی کار میکنند ولی سپاه بخاطر کنترل رسانه ای و تبلیغاتی که داره همیشه خیلی راحت این وقایع رو با چهار دستگیری چهارتا بدبخت و چهار جاسوس از گردنش رد کرده شما از حمله به مجلس بگیر تا حملات دیگه ای سپاه باید جوابگو می بوده ولی با کار رسانه ای و نمایش تلویزیونی و احاطه اطلاعات سپاه بر زندانیان و قوه فضاییه رژیم توانسته موضوع رو سرهم بیاره. البته اطلاعات سپاه این کارها رو از وزارت اطلاعات یاد گرفته و الان شده یک رقیب وزرات اطلاعات در پرونده سازی برای اینکه خودشون رو تبرئه کنند. منتظر باشید به زودی وزارت اطلاعات دست پیش رو بگیره و مثل قضیه بمب گذاری در مرکز تولید موشک سپاه چهار نفر بدبخت که قبلا شناسایی کردند و واسه کیس های اینطوری آماده کردند بیاره تو تلویزیون بگه اینا باعث و بانی اون حمله بودند در حالی که حتی خود اسرائیلی ها میگن با هواپیما حمله کردند
    0
    3
    ‌پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.