هوک: تحریم تسلیحاتی ایران مانع از این است که ایران دلال سلاح تروریست ها شود

دویچه وله :برایان هوک، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران می‌گوید تحریم‌ تسلیحاتی ایران مانع از آن می‌شود که ایران به دلال سلاح رژیم‌های سرکش و سازمان‌های تروریستی تبدیل شود. آمریکا خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است.

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت‌خارجه آمریکا در امور ایران یکشنبه هشتم تیر (۲۸ ژوئن) در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس بر اهمیت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تأکید کرد.

او در این مصاحبه که در ابوظبی انجام شد، گفت که دنیا نباید به تهدیدهای ایران در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی این کشور اهمیت دهد.

ایران تهدید کرده اگر تحریم تسلیحاتی این کشور لغو نشود، در همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تجدیدنظر خواهد کرد.

برایان هوک به آسوشیتدپرس گفت: «اگر ما در زمین ایران بازی کنیم، ایران برنده خواهد بود. ایران یک تاکتیک مافیایی دارد، دیگران را تهدید می‌کند تا به طرفها بقبولاند که در صورت عدم پذیرش خواست این کشور، چیز بدتری اتفاق می‌افتد.»

او اخراج بازرسان آژانس از ایران را یک گزینه ایران برای تشدید بحران دانست.

تحریم تسلیحاتی شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ۲۷ مهرماه امسال تمام می‌‌شود. این تحریم سال ۲۰۱۰ میلادی در پاسخ به پنهان‌کاری ایران در برنامه اتمی این کشور وضع شد. شورای امنیت که نگران ماهیت برنام اتمی ایران بود با تصویب این تحریم، معامله هرگونه سلاح با ایران ممنوع کرد.

پس از توافق ایران و قدرت‌های جهانی بر سر برنامه اتمی این کشور قطعنامه‌۲۲۳۱ تصویب شد که در آن پیش‌بینی شده، تحریم تسلیحاتی ایران حداکثر پنج سال پس از پذیرش برجام باید خاتمه یابد. اما دولت آمریکا که سال ۲۰۱۸ در اقدامی یک‌جانبه از برجام خارج شد، تأکید دارد تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی نباید برداشته شود.

بریان هوک به آسوشیتدپرس گفت اگر تحریم تسلیحاتی ایران منقضی شود، "می‌توانید مطمئن باشید که جمهوری اسلامی آنچه را که در تاریکی انجام می‌داد در روز روشن و در ابعاد گسترده‌تری انجام خواهد داد".

او گفت تحریم تسلیحاتی ایران مانع از آن می‌شود که ایران به دلال تسلیحات رژیم‌های سرکش و سازمان تروریستی تبدیل شود.

ایران از حکومت اسد در سوریه وگروه شیعی حزب‌الله در لبنان حمایت می‌کند. آمریکا و متحدان این کشور در خاورمیانه همچنین نگران حمایت ایران از گروه‌های شبه‌نظامی شیعه در عراق و یمن و گسترش نفوذ این کشور در منطقه هستند.

خبرگزاری رویترز دو هفته پیش اعلام کرد تحقیقات سازمان ملل در مورد حمله به تأسیسات نفتی عربستان نشان می‌دهد که حوثی‌های یمن از سلاح‌هایی استفاده کردند که "منشاء ایرانی" داشتند. 

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته نماینده ایران در سازمان ملل هنوز واکنشی به سخنان بریان هوک نشان نداده است.
+4
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.