درخواست بنیانگذار تلگرام از مدیران سرورهای پروکسی برای کمک به دور زدن فیلترینگ در ایران

بی بی سی :پاول دوروف، بنیان‌گذار و مدیر عامل پیام‎رسان تلگرام، از مدیران سرورهای پروکسی که فیلترینگ دولت روسیه را دور زدند خواسته است توجه و منابعشان را معطوف "کشورهایی مثل ایران و چین" کنند که دولت‌هایشان تلگرام را مسدود کرده‌اند.

آقای دوروف در پیامی که در تلگرام منتشر کرد نوشت روسیه در آوریل سال ۲۰۰۸ تلگرام را در خاک خود ممنوع کرد اما پیش از اعمال آن، تلگرام توانست با ارتقا سیستم، سرورهای پراکسی متغیر را پشتیبانی کند و راه‌های پنهان کردن تبادل اطلاعات و دیگر ابزارهای ضدسانسور را بکار گیرد.

از این رو "هزاران مهندس روس جنبشی به نام جنبش مقاومت دیجیتال را شکل دادند" و به این ترتیب پس از یک ماه "تلگرام عمدتا در روسیه در دسترس بود."

آقای دوروف نوشت نتیجه این شد که کاربران تلگرام در روسیه "کاهش که نیافت، دو برابر شد. تا ماه مه، ماه گذشته، ار چهارصد میلیون کاربر فعال تلگرام حداقل سی میلیون روس بودند."

او گفت هفته پیش نهاد ناظر بر مخابرات و ارتباطات روسیه ممنوعیت تلگرام را در این کشور لغو کرده است.

آقای دوروف با استقبال از این تصمیم نوشت: "جنبش مقاومت دیجیتال با لغو ممنوعیت تلگرام در روسیه پایان نمی‌پذیرد بلکه شروع جهانی شدن آن است."
پاول دوروف بنیان‌گذار و مدیر عامل پیام‎رسان تلگرامتلگرام دهم اردیبهشت ۹۷ در ایران فیلتر شد. به گفته عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، فیلتر تلگرام به دنبال اعتراضات سراسری ضدحکومتی در دی ماه ۱۳۹۶ مطرح شد و "بدنه کارشناسی" نهادهای مختلف موافق فیلتر آن بودند.

بیژن قاسم‌زاده بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه حکم توقیف تلگرام را صادر کرد. او یک سال و نیم بعد از صدور این حکم به اتهام فساد مالی بارداشت شد و اکنون در دادگاه محاکمه می‌شود.

دولت حسن روحانی این حکم را در صلاحیت دادسرای فرهنگ و رسانه نمی‌دانست و استدلال می‌کرد که این موضوع در صلاحیت تصمیم‌گیری شورای عالی امنیتی ملی است.

در آن زمان عنوان شد دستور مسدود کردن تلگرام را رهبر ایران صادر کرده است اما برخی مقامات این موضوع را تکذیب کردند.

پیش از فیلتر شدن شمار کاربران تلگرام در ایران را حداقل چهل میلیون نفر تخمین می‌زدند و برآورد می‌شد نزدیک به نیمی از جمعیت کشور به آن دسترسی داشته باشند. در آن زمان تلگرام پرکاربرترین شبکه اجتماعی بود.

با وجود تمام تلاش‌هایی که شد کاربران تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی اقبالی نشان ندادند، هم به دلیل نگرانی‌های امنیتی هم به دلیل ناکارآمدی این پیام‌رسان‌ها.

ار آن پس کاربران تلگرام بخصوص آنها که در آن کسب و کاری را می‌گرداندند به شبکه‌های فیلتر نشده بویژه اینستاگرام یا واتس‌اپ روی آوردند.

امروز یک نماینده مجلس خبر داد که مجلس "به جد" به دنبال فیلتر کردن اینستاگرام است.
+19
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    روسیه تلگرام رو آزاد کرده اما ممکنه دوباره . چون پوتین می خواد قانون اساسی رو تغییر بده تا تمدید کنه ، این خیلی مهمه برای روسیه و واکنشها خواهد داشت لذا ممکنه دوباره تلگرام رو ببنده
    0
    1
    ‌سه شنبه ۳ تیر ۱۳۹۹ - ۰۲:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.