دویچه وله :پنج میلیون آلمانی سال گذشته تعطیلات تابستانی خود را در ترکیه گذراندند. دولت آلمان امسال به دلیل پاندمی کرونا هشدار مسافرتی به این کشور را تا ۳۱ اوت تمدید کرد. ترکیه اما از آلمان خواست این هشدار را لغو کند.
مولود چاووشاوغلو در مصاحبه با هفتهنامه اشپیگل خواستار برداشته شدن هرچه زودتر محدودیتهای سفر به ترکیه شده است. به نوشته اشپیگل برخی سیاستمداران آلمانی هم از این خواسته وزیر خارجه ترکیه حمایت کردهاند.
سال گذشته حدود پنج میلیون آلمانی در ایام تعطیلات تابستانی خود به ترکیه سفر کردند. دولت آنکارا از آلمانیها خواسته است که نگران نباشند و امسال هم مانند سالهای قبل به آن کشور سفر کنند.
هفتهنامه اشپیگل در گزارش خود درباره محدودیتهای سفر به ترکیه مینویسد که قرنطینه برداشته شده و کلیه اقدامات بهداشتی نیز انجام شده است با این وجود دولت آلمان امید ترکیه برای استقبال از گردشگران آلمانی را بر باد داده است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان گفته است که محدودیت سفر به ترکیه، مانند سایر کشورها تا ۳۱ اوت سال جاری اعمال خواهد شد.
دولت آلمان وضعیت "هشدارآمیز" را تنها برای ۳۱ کشور اروپایی برداشته است.
محدودیت سفر به بیش از ۱۶۰ کشور جهان، از جمله بسیاری از مناطق مورد علاقه گردشگران آلمانی مانند ترکیه، به خاطر گسترش پاندمی کرونا تا روز ۳۱ اوت امسال به قوت خود باقی میماند. ۳۱ کشوری که سفر به آنها مجاز شده علاوه بر کشورهای حوزه شنگن، شامل بریتانیا، ایسلند، نروژ، سویس و لیختناشتاین هم میشود.
طبق اطلاعاتی که اشپیگل به دست آورده آلمان و ترکیه بر سر تاریخ برداشته شدن محدویتهای سفر به دلیل کرونا اختلاف دارند.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه با ناخرسندی از تصمیم همتای آلمانی خود، گفته است که "درک علمی تصمیمگیری آلمان برای ترکیه دشوار است". او انتظار دارد که هشدارهای سفر به ترکیه هرچه زودتر از سوی آلمان برداشته شود.
وزیر خارجه ترکیه همچنین گفته است که همه چیز برای یک مسافرت آلمانیها به مقصد ترکیه آماده است و اقدامات ضروری کشورش برای مقابله با کرونا از طرف "اتحادیه بازرسی و پایش فنی" TÜV هم تائید شده است.
توف سازمانی مستقر در آلمان است که استانداردهای ایمنی ترکیه برای گردشگران خارجی را تائید کرده است.
هایکو ماس ضمن مخالفت با برداشته شدن هشدار مسافرتی به ترکیه، نگران است که مبادا آمار رسمی شیوع کرونا در ترکیه کاملا درست نباشد و برای مسافران آلمانی با مخاطراتی همراه شود.
نیاز مبرم ترکیه به گردشگران خارجی
هفته گذشته ترکیه در نامهای به هایکو ماس پاسخ داد که آن کشور تمام اقدامات لازم را برای جلوگیری از سرایت کرونا به مسافران اتخاذ کرده است.
ترکیه میگوید که آزمایشگاهی در فرودگاه بزرگ استانبول برای مقابله با ویروس کرونا راهاندازی شده است. به محض اینکه یکی از دوربینهای تصویربرداری حرارتی در یک مسافر دمای بالای ۳۸ درجه را تشخیص دهند، آن گردشگر بیدرنگ مورد آزمایش کرونا قرار میگیرد و نتیجه این آزمایش بعد از دو ساعت و نیم در دسترس است.
در نامه گفته شده است که مسافر فرصت بازگشت مستقیم به آلمان را دارد. مقامات ترکیه به شرکت هواپیمایی "ترکیش ایر" دستور دادهاند که ردیفهای عقب صندلیهای هواپیماهای خود را برای افراد آلوده به ویروس کرونا اختصاص دهد.
مقامات ترکیه همچنین میگویند بیم آن میرود که بسیاری از گردشگران آلمانی پس از اعلام هشدار مسافرتی از سوی دولت آلمان، سفر تابستانی خود به ترکیه را لغو کنند.
طبق اطلاعاتی که اشپیگل به دست آورده رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه قرار است با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در این باره صحبت کند. علاوه بر این قرار شده که وزیران خارجه دو کشور هم درباره سفر آلمانیها به ترکیه رایزنی کنند.
وزیر خارجه ترکیه به اشپیگل گفت: «ما به گرمی از گردشگران آلمانی استقبال میکنیم. از لحظه شروع سفر تا زمان بازگشت، کلیه اقدامات بهداشتی علیه ویروس کرونا انجام خواهد گرفت.»
توماس بارایس، مسئول امور گردشگری در دولت آلمان، نسبت به گفتههای وزیر خارجه ترکیه نظر موافق دارد و با سفر شهروندان آلمانی به ترکیه مخالفت نکرده است.
مسئول گردشگری دولت آلمان تأکید دارد موفقیتهایی که در مقابله با کرونا به دست آمده نباید از بین برود اما دولت آلمان هم باید هشدارهای مسافرتی به کشورهایی که در مقابله با ویروس کرونا موفق بودهاند را بردارد، در غیر این صورت دولت اعتبار خود را در میان شهروندان از دست میدهد.