درخواست کره جنوبی برای پرداخت هزینه نگهداری پولهای بلوکه شده ایران

دویچه وله :یک مقام اتاق بازرگانی ایران می‌گوید اقدام قانونی برای آزادی پول‌های مسدود این کشور در کره جنوبی دشوار و زمان‌بر است. رئیس کل بانک مرکزی به تازگی هشدار داد اگر کره جنوبی به تعهداتش پایبند نباشد ایران اقدام قانونی می‌کند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی می‌گوید روابط تجاری دو کشور با تشدید تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده در یک سال گذشته بسیار کاهش یافته و به صفر نزدیک شده است.

حسین تنهایی با انتقاد از آنچه کارشکنی و عدم همکاری کره جنوبی به خصوص در زمینه آزادسازی پول‌ها و دارایی‌های ایران خوانده گفته دست‌کم یک سال و نیم است که این پول‌ها مسدود شده‌اند.

خبرگزاری برنا جمعه ۲۳ خرداد از قول حسین تنهایی نوشت: «با ایجاد شرایط بغرنج اقتصادی پس از شیوع ویروس کرونا و مشکلات متعدد برای کشورمان، از کره جنوبی خواسته شد تا دست‌کم ۵۰ میلیون دلار برای تهیه غذا و دارو در این بحران، به ایران بدهد اما این کشور سر باز زد.»
شش و نیم تا ۹ میلیارد دلار محبوس
این فعال اقتصادی میزان دارایی‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی را بین شش و نیم تا ۹ میلیارد دلار عنوان کرد. کره جنوبی تا پیش از بازگشت تحریم‌های آمریکا، یکی از مشتریان اصلی نفت ایران بود.

منابع خبری اواخر آذر ماه سال پیش به نقل از روزنامه "چوسان ایلبو" کره جنوبی گزارش دادند که معادل حدود شش میلیارد دلار پول فروش نفت ایران در دو بانک این کشور بلوکه شده و وزارت خارجه جمهوری اسلامی ماه گذشته برای تعیین تکلیف این پول‌ها سفیر سئول در تهران را احضار کرده است.

دهم خرداد که خبر ارسال یک محموله دارویی به ارزش نیم میلیون دلار از کره جنوبی به ایران منتشر شد وزارت خارجه جمهوری اسلامی میزان دارایی‌های بلوکه شده در این کشور را هفت میلیارد دلار اعلام کرد.

ایالات متحده اردیبهشت سال پیش و با خروج از توافق هسته‌ای، تحریم‌های لغو یا تعلیق‌شده علیه جمهوری اسلامی را دوباره اعمال کرد. این تحریم‌ها در دو سال گذشته مدام شدیدتر شده‌اند. برخی مشتریان اصلی نفت ایران در ماه‌های نخست تحریم از پیروی از آن معاف شده بودند اما معافیت کره‌ جنوبی ار آوریل سال گذشته به این سو تمدید نشده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، شهریور سال گذشته با امضای فرمانی بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی ایران را به فهرست شرکت‌های تحریمی اضافه کرد. با این اقدام مبادلات بین‌المللی مالی ایران بسیار دشوارتر از قبل شد.
اقدام علیه بانک‌های کره‌ای؛ دشوار و زمان‌بر
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران به تازگی در گفت‌وگو با خبرگزاری بلومبرگ با گلایه از عدم همکاری بانک‌های کره جنوبی گفت این رفتار حتی مانع استفاده از درآمدهای ایران برای خرید دارو و مواد غذایی که مشمول تحریم نیستند شده است.

همتی به بلومبرگ گفته بود اگر بانک‌های کره‌ای به توافقات بین‌المللی خود با ایران پایبند نباشند، ایران این حق را دارد که تحت قوانین بین‌المللی به اقدامات قانونی دست بزند.

رئیس بانک مرکزی که کره جنوبی را به تسلیم در برابر خواسته‌ها و فشار آمریکا متهم می‌کند درباره این اقدامات توضیح بیشتری نداد اما حسین تنهایی به خبرگزاری برنا گفته این کار دشوار و زمان‌بر است.
سهم یک درصدی ایران در تجارت خارجی کره
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی نیز با اشاره به "ترس و نگرانی" کره‌ای‌ها از اقدامات آمریکا گفته است: «شرکت‌های بزرگ این کشور می‌گویند با ایران تنها یک درصد فعالیت اقتصادی داریم ولی با آمریکا ۲۵ درصد روابط تجاری داریم، به همین علت شرکت‌های بزرگ کره‌ای مدت‌هاست با ایران فعالیت نمی‌کنند.»

حسین تنهایی می‌گوید کره جنوبی نه تنها برای آزادسازی پول‌های بلوکه شده جمهوری اسلامی کاری نمی‌کند بلکه "ووری بانک" کره اعلام کرده "حق‌‌العمل و اجرت نگهداری پول" را هم از ایران می‌خواهد.

ووری بانک (Woori Bank) یک شرکت خدمات مالی و بانکی است که در سال پایانی قرن نوزدهم تاسیس شده و در حال حاضر دومین بانک بزرگ و مهم کره جنوبی به شمار می‌رود.

دولت سوئیس بهمن ماه سال گذشته پس از جلب موافقت وزارت خزانه‌داری ایالات متحده ساز و کاری راه انداخت که صادرات دارو و مواد غذایی به ایران را بدون نقض تحریم‌های بانکی تسهیل کند.

برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که کره جنوبی از ماه‌ها پیش تلاش می‌کند نظر موافق آمریکا را برای از سرگیری صدور کالاهایی به ایران که مشمول تحریم نیستند جلب کند تا از این طریق بخشی از بدهی‌های نفتی تسویه شود.
+13
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.