روزنامه‌نگاران چگونه می‌توانند از قاضی فاسد و متواری در آلمان شکایت کنند؟

ایران وایر: «غلامرضا منصوری»، قاضی فراری قوه قضاییه ایران که به دریافت رشوه نیم میلیون یورویی متهم است، روز دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ در ویدیویی از کشور آلمان اعلام کرد به عدالت قضایی جمهوری اسلامی ایمان کامل دارد و با باز شدن مرزها، خود را به دادگاهی که در حال رسیدگی به اتهامات معاون مالی «صادق لاریجانی»، رییس پیشین قوه قضاییه است، معرفی خواهد کرد.
 
با وجود سپری شدن یک شبانه‌روز از وعده غلامرضا منصوری، خبرنگاران نزدیک به وزارت  امور خارجه ایران می‌گویند او به سفارت مراجعه نکرده است.
 
غلامرضا منصوری مدتی قاضی دادسراهای «کارکنان دولت» و «فرهنگ و رسانه» و زمانی هم قاضی اجراییات لواسانات در شمال تهران بوده است.
 
شماری از روزنامه‌نگارانی که در یک دهه اخیر در ایران به اتهامات ساختگی و ثابت نشده دستگیر شده، شهادت داده‌اند که با حکم قاضی منصوری، به بازداشت انفرادی و زندان افتاده‌ و اتهامات مطرح علیه آن‌ها هرگز ثابت نشده‌اند. اما وثیقه‌هایی که برای آزادی آن‌ها دریافت شده است، هنوز در گروی قوه قضاییه هستند.
 
شبکه تلویزیونی «جم» (جم‌ تی‌وی) نیز اعلام کرده است که قاضی منصوری اعضای خانواده «سعید کریمیان»، مدیر پیشین این شبکه تلویزیونی را گروگان گرفته و مدت‌ها در امنیتی‌ترین زندان‌های کشور و در بدترین شرایط ممکن زندانی کرده بود تا فعالیت‌های جم تی‌وی متوقف شود. این شبکه البته از تعطیلی فعالیت‌هایش خودداری کرد اما سعید کریمیان دو سال پیش در ترکیه که محل دفتر این شبکه تلویزیونی بود، به قتل رسید.

مجموعه این ادعاها می‌توانند به طرح ادعایی منجر شوند که نام قاضی فراری را به عنوان یکی از مظنونان، به پرونده قتل کریمیان اضافه کند.
 
بر اساس منشور اروپایی حقوق بشر که آلمان، محل اقامت فعلی قاضی فراری، عضو آن است، عملکرد او در زمان داشتن کرسی قضاوت در ردیف اعمال ضد حقوق بشری استقرار دارد.

بنا به شهادت افرادی که مورد قضاوت و بازپرسی او قرار گرقته‌اند، منصوری به طور مشخص در شکنجه و گروگان‌گیری افراد خانواده دیگری و صدور احکام دستگیری‌های خودسرانه نیز مشارکت داشته است.

بنابراین، در صورتی که فردی مرتبط با اعمال غلامرضا منصوری به دادگاه‌های آلمان و شهر محل اقامت او شکایت کند، به دلیل امکان قوی فرار، به احتمال فراوان قرار بازداشت موقت او صادر خواهد شد تا شاکی یا شاکیان فرصت طرح و تکمیل پرونده را در زمان اقامت او در زندان پیدا کنند.
 
به دلیل زمان‌بر بودن روند صدور قرار بازداشت برای جلوگیری از فرار احتمالی، افراد ذی‌نفع می‌توانند پلیس محلی را در جریان قرار بدهند و هم‌زمان، اقدامات لازم قضایی برای صدور قرار بازداشت را پی‌گیری کنند.
 
منشور اروپایی حقوق بشر شکنجه افراد را ناقض حقوق بنیادین بشر می‌شناسد و غلامرضا منصوری بر اساس سابقه‌ای که در قوه قضاییه دارد و بنابر شهادت افراد مختلف، مظنون به نقض بنیادین حقوق بشر است.
 
به بیان دیگر، شکنجه دادن افراد جزو جرایمی است که نظام‌های حقوقی پیش‌رفته هم‌چون کشورهای عضو منشور اروپایی حقوق بشر آن را موضوعی می‌دانند که وجدان بشری را می‌آزارد. به همین دلیل، اتباع دیگر کشورها مثل ایران قابلیت تعقیب بین‌المللی در کشورهایی مثل آلمان که عضو منشور حقوق بشر اروپا است را دارند.
 
«محمود هاشمی شاهرودی» زمانی که در آلمان تحت مداوا بود، به دلیل عملکرد غیرقابل قبول خود در ۱۰ سال ریاست قوه قضاییه، در معرض بازداشت قرار گرفت اما پیش از این که نظام قضایی آلمان اقدامی انجام دهد، موفق شد فورا خاک این کشور را ترک کند و به ایران بازگردد.
 
نمونه تازه‌ای از دستگیری مظنونان ایرانی به جرایم بزرگ بین‌المللی در استکهلم، پایتخت سوئد در جریان است. قاضی دادگاه در این شهر، قرار بازداشت «حمید نوری» را به ظن مشارکت در کشتار خودسرانه و غیرقضایی هزاران ایرانی در تابستان سال ۱۳۶۷صادر کرده و به شاکیان فرصت داده است تا مدارک خود را در اثبات گناه‌کار بودن این فرد به دادگاه تسلیم کنند.
 
بر اساس اصل قضایی صلاحیت جهانی، در صورتی که دادگستری و قوه قضاییه کشوری هم‌چون جمهوری اسلامی ایران، توان، امکان یا انگیزه پی‌گیری قضایی یک جنایت را نداشته باشند یا این که به دلیل اعمال نفوذ افراد و گروه‌های سیاسی، رسیدگی عادلانه به پرونده‌های جنایی ممکن نباشد، بازماندگان می‌توانند مظنونان یا متهمان را در دادگاه  کشورهایی که دارای نظام قضایی عادلانه‌‌ای هستند، مورد پی‌گرد قرار دهند.
 
اصل صلاحیت جهانی به دادگاه آلمان این اختیار می‌دهد که برای رسیدگی به پرونده غلامرضا منصوری تا زمانی که او در خاک اروپا است، قرار بازداشت موقت صادر کند.
+52
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    Parinaz Iran - پراگ، چک

    «غلامرضا منصوری»، قاضی فراری قوه قضاییه ایران که به دریافت رشوه نیم میلیون یورویی متهم است، روز دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ در ویدیویی از کشور آلمان اعلام کرد به عدالت قضایی جمهوری اسلامی ایمان کامل دارد...چرا که نه!!!! چون خودت شبیه ملایان نژاد عرعر ۱۴۰۰ سال پیش هستی.تشنه ی خون دزدی و پدوفیلیا
    10
    40
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۰
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران

    خاک بر سر آلمان که مثل دروازه بازه یارو آخونده دزده فوری میگه بفرما تو ...بعد یه روزنامه نگار سیاسی بخواد پناهنده بشه باید ده سال بره دادگاه
    3
    25
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۰
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    باحاله که زمان شاه بهشتی رو میفرستند هامبورگ چون اونجا یه مسجد بزرگ درست میکنن و بهشتی مسئول تبلیغات میشه و یه دختر موطلایی آلمانی رو جذب میکنه و فورا هم با اینکه زن و بچه داشته اونرو هم میگیره! برای همین هم بعضیا شک کرده بودن که سید محمد بهشتی که موطلایی هست پسر بهشتی از اون زن آلمانی هست! و توی مصاحبه هم ازش پرسیدند گفت اوا نه من مامان بابام هردو ایرانیند...منظور اینکه این اولین آخوند نیست توی آلمان و شاه خودش پایه گذار صادراتش بود
    19
    4
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    شب ناب - یوکوهاما، ژاپن
    من بخاطر اون سعید کریمیان بدجنس نون حروم خور منفی به خبر دادم!یک آدم پلیدی بود که نمیدونین!تو ضیح زیاد نمیتونم بدم همینو بگم تو سفارت خونه الف. و ف. و الف. تو تهران کارچاقکن بود!یه خواهرهم داشت که تا خونه آقای ع.الف.ن.ن مستقیم میرفت!
    2
    2
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    -xAdolf - اخن، آلمان
    یعنی بی ناموسی وبی شرفی که مختص تمام اخونداس از اون چشای کثیفش می باره ، فقط خدا می دونه که این پست فطرت بخاطر پول ورشوه چه کثافتکاریای وجنایاتی که نکرده. دین مبین اسلامه دیگه امثال اینهم تعجبی نداره که نمایندهاش باشن، دینی که بنایدش با سربریدنو راه زنی باشه ازاین بهترنمی شه.
    1
    7
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    نظام عدالت جهانی در حال شکل گرفتن هست و یکی از میوه های ان دستگیری یکی از قضاتی هست که رای بر اساس جرم مسخره ی "محارب با خدا" بسیار صادر کرده و الان بانتظار محاکمه در سوئد زندانی و منتظر یک محاکمه بسیار پر سر و صدا می باشد
    1
    8
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۰
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. کجا عدالت جهانی؟ تونی بلیر و جورج بوش رو چکار کردند؟ الان خاوری ده ساله داره دم گوششون میخوره میخوابه هیچکار بهش ندارن! مگه معصومه ابتکار نرفت سفارت امریکا رو گرفت و سخنگوی همه اون دانشجوها نبود؟ توی همین یوتیوب مصاحبه اش هست که میگه ما خیلی راحت همه این گروگانها رو میکشیم! بعدش میاد کتاب مینویسه ناشر امریکایی کتابش رو چاپ میکنه الان هم میتونی از آمازون بخری خودش هم میاد امریکا احتمالا ساحل هم شاید بره با بیکینی آفتاب بگیره چکارش کردن؟ حالا شما برو فقط از مرز رد بشو تا ببینند متولد ایران هستی قیافه خاورمیانه ای هست هزارتا سوال ازت میکنند!!
    7
    4
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht - فرانکفورت، آلمان
    باز شروع کردی به دری وری گفتن. یا اینکه مشاهدات شما در زمان تحصیل در آلمان بود؟ مسجد امام علی‌ هامبورگ را شاه نخواست، چند تا فرش فروش الاغ با پشتیبانی‌ آخوند بروجردی بودند. بروجردی هم که دمش به دم امام پروفیل بند بود. تا سال ۱۹۶۵ بیش دبار سفارت ایران احتراز به ساختن این مسجد و خواهان بستن این مسجد شد. که افسوس نتوانستند. ۱۹۶۵ سوسیال دمکرات‌ها در هامبورگ بودند. آن‌ها هم که آب آخوند‌ها لاس خشگه می‌‌زدند. برای آدمی‌ که حرف زیادی برای گفتن ندارد. خیلی‌ حرف می‌‌زنی‌. مگر مجبورت کرده؟ این همه چاخان کنی‌؟ خوب از شاه خوشت نمی‌‌یاد. مثل آدم مثال بیار. این کار را کرد. مثلا آن نظر اقتصادی انقلاب سفید .این مشکلات را آورد. چنین کرد .چنان کرد. ایندکس اقتصاد عقب رفت. قدرت خرید مردم اینجوری. نه اینکه هر ".." پای منبر می‌‌شنوی اینجا تکرار، اخر زبان بسته سنگ مسجد امام علی‌ هامبورگ ۱۹۵۳ زده شد. و به مرور زمان باز سازی شد. ۱۹۵۳ شاه کجا بود.؟ مصدق بود.
    3
    5
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. گفتم در حال شکل گرفتن هست و نگفتم که شکل گرفته است. جملات را درست بخوان
    0
    8
    ‌چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۰
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    عمو چرا اینقدر زود عصبانی میشی؟ خیلی خوب باور میکنم که بهشتی برای آموزش پرورش شاه زیر دست خانوم پارسا کار نمیکرد! ..بروجردی بودجه مسجد هامبورگ رو جور کرد ولی آخه عمو جون مگه میشه یه آخوندی از یه کشوری بیاد پول ببره توی یه کشور اروپایی یه مسجد بسازه بدون اینکه حکومت کشورش توی این دخالتی داشته باشه؟ ...لابد شاه مذهبی نبوده! عموی من ( اون یکی عمو رو میگم نه جنابعالی) تولیت آستان قدس بود هرسال هم میرفت زیارت خودش رو هم نظرکرده امام رضا میدونست توی کتابش هم اینرو نوشت که امام رضا چند بار اومده اونرو نجات داده به مصاحبه گر هم به انگلیسی گفت به من وحی میشه!! کلا شاه سکولار بود!
    0
    0
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.