العربیه :رئیس پلیس امنیت اقتصادی ایران از کشف بزرگترین محموله سوخت قاچاق در این کشور و بازداشت اعضای آن خبر داد.
خبرگزاری تسنیم، سهشنبه 9 ژوئن 2020، به نقل از محمدرضا مقیمی گزارش داد، بزرگترین محموله سوخت قاچاق در ایران کشف شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ایران، از قاچاق سوخت یارانهای توسط برخی شرکتها خبر داد که این کار را با عنوان «صادرات مشتقات نفتی و حلالها» انجام میدادند.
به گفته او، در رصد این شرکتها، یک شرکت خانوادگی قرار داشت که فقط در 6 ماه دوم سال گذشته 100 میلیون لیتر سوخت قاچاق کرده و دارای 6 عضو اصلی بود.
مقیمی از دستگیری باند خانوادگی مذکور و شناسایی و دستگیری 15 عضو دیگر این پرونده خبر داد.
این مقام انتظامی با بیان اینکه اعضاء این شرکت با استفاده از کارتهای سوخت اجارهای، اقدامات مجرمانه خود را دنبال میکردند، تصریح کرد: «برخی جایگاهداران سوختی در شکلگیری این اقدامات مجرمانه دست داشتند».
مقیمی در ادامه اعلام کرد: «توانستیم بعضی از شرکتهایی را که با فعالیتهای پالایشگاهی در شهرکهای صنعتی حاشیه شهرهایی چون ورامین به صورت خانوادگی فعالیت میکردند، شناسایی کنیم و شرکت مذکور یکی از این شرکتها است که اقدام به قاچاق سوخت میکرد».
به گفته او، سرشبکه این باند خانوادگی، تجهیزات و برند شرکتهای خوشنام را خریداری و در ذیل این شرکتها اقدام به قاچاق سوخت میکرد، در حالی که این عضو اصلی باند دارای چندین فقره سابقه کیفری در زمینه قاچاق بود.
مقیمی تاکید کرد که قاچاق فرآوردههای نفتی یارانهای به ویژه گازوئیل به شرکتهای کشورهای همسایه محوریترین اقدام مجرمانه اعضای این شرکت بوده است.
او در ادامه بیان کرد: «اعضای این شرکت بعضا ارتباطات غیرمتعارف با کارشناسان و کارمندان برخی سازمانها برقرار کرده و سوخت یارانهای تحت عنوان روغن سوخت و روغن تصفیه مجدد را از طریق تانکرهای حمل سوخت از گمرکهای اصلی به سمت گمرکات مرکزی ( مقصد) منتقل میکردند».
مقیمی «جعل اسناد» را از دیگر تخلفات اعضای این باند برشمرد و میزان قاچاق کشف و توقیف شده را چهار میلیون لیتر فرآورده نفتی اعلام کرد.
او از مصادره اموال منقول و غیرمنقول و مسدود شدن حسابهای بانکی این افراد که از طریق این پرونده به دست آمده خبر داد.
برخی رسانههای ایران، طی ماههای اخیر، یک نام اختصاری با عنوان «ه.پ» را معرفی و او را سلطان قاچاق سوخت نامیدند که ارتباط تنگاتنگی با حمید باقریدرمنی، سلطان قیر داشت که چندی پیش اعدام شد.
محمودرضا افشاریان، مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق فراوردههای نفتی ایران، در گفتوگو با «شرق» 8 فوریه 2020 اعلام کرد که همکاری «ه.پ» و باقریدرمنی علاوه بر فروش مینیفاینری «ه.پ» در بوشهر در قالب بدهی باقریدرمنی به نفت «جی» بود، اما ترجیح میدهد جزئیات این همکاری بیشتر از سوی دستگاه قضائی اعلام شود.
میزان قاچاق سوخت در ایران بر اساس آمار رسمی اعلام شده، تا ماههای آوریل و مه سال 2018 روزانه 12 تا 12.5 میلیون لیتر در روز بود که به 13 میلیون لیتر در روز نیز رسیده بود؛ اما طبق آماری که یک سال پس از آن، در ماههای آوریل و مه 2019 اعلام شد نشان میدهد که قاچاق سوخت تا 8.8 میلیون لیتر در روز کاهش یافته بود.
محمودرضا افشاریان، درباره عدم تاثیر سهمیهبندی جنجالی سوخت در ایران در آبانماه 98 گفت: «سهمیهبندی سوخت از سال گذشته وجود داشته است و مربوط به آبان نیست. سهمیهبندی در قالب تجارت آسان برای دریافت فراوردههای نفتی انجام شده است. به این معنا که هر مصرفکنندهای (کشاورز، صنعتگر و...) که از نفت گاز یا دیگر فراوردههای نفتی استفاده میکند، سوخت خود را باید از سامانه تجارت آسان دریافت کند. این اقدام سبب شده تا نظارت بیشتری در تخصیص سهمیهبندی سوخت به واحدهای صنعتی صورت بگیرد. در واقع با تغییر مکانیسم تخصیص سوخت، در سهمیهبندی سوخت، صرفهجویی شده است».
+8
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.