چیزهایی که از زندگی جورج فلوید می دانیم

بی بی سی :تصویر جورج فلوید در حالی که نقش بر زمین شده و پلیس زانویش را روی گردن او فشار می‌دهد آمریکا را در شوک فرو برد و آتش خشم و اعتراضات را در این کشور شعله‌ور کرد؛ مردی که زندگی‌اش فراز و نشیب‌های زیادی داشت.

روزهای اوج او به دوران نوجوانی‌اش در شهر هیوستون در ایالت تگزاس برمی‌گردد. وقتی برای تیم دبیرستان جک ییتز که سال ۱۹۹۲ نایب قهرمان رقابت‌های فوتبال آمریکایی ایالت تگزاس شد، بازی می‌کرد.

او البته روزهای سخت را هم تجربه کرده بود، مثل زمانی که در سال ۲۰۰۷ به جرم سرقت دستگیر و به ۵ سال زندان محکوم شد.

اما جدای از همه این‌ها به نظر می‌رسد فلوید که در زمان مرگش در روز ۲۵ مه ۲۰۲۰ در مینیاپولیس ۴۶ سال داشت، مثل هر آمریکایی دیگر به دنبال ساخت زندگی بهتر علیرغم همه مشکلات اجتماعی و فردی بود.

مرگ او در بحبوحه یک بحران سلامت عمومی و فجایع اقتصادی ناشی از آن که به مرگ بیش از صد هزار آمریکایی و بی‌کاری بالغ بر ۴۰ میلیون نفر انجامید، به تازه‌ترین نماد از دوران پر از مصیبت آمریکا در سال ۲۰۲۰ تبدیل شده است.

فلوید در محله "ترد وارد" در جنوب شرقی بخش مرکزی هیوستون بزرگ شد. محله‌ای که در قلب منطقه سیاهپوست‌نشین شهر واقع شده است.

بیانسه هم در همین محله که مراکز موسیقی بلوز در شهر هیوستون به حساب می‌آید، بزرگ شد. دریک، خواننده رپ کانادایی این محله را به خاطر سرزندگی موسیقایی‌‌اش ستوده و گفته می‌شود خود جورج فلوید هم در دهه ۱۹۹۰ عضو یک گروه موسیقی هیپ‌هاپ در هیوستون بوده است.

اما درست مثل هر جای دیگر در آمریکا،‌ تاریخ این محله هم با فقر، اختلاف نژادی و نابرابری اقتصادی گره خورده است. محله‌ای که از جداسازی نژادی در قرن بیستم لطمه زیادی خورده و در سال‌های اخیر شاهد خشونت گروه‌های تبهکار و تنش بر سر مسکن بوده است.

رونی لیلارد، یکی از دوستان فلوید که در این محله زندگی کرده به بی‌بی‌سی گفت: "وقتی کسانی که مال این محله نیستند را به آنجا می‌برم، معمولا این طور واکنش نشان می‌دهند: 'خدای من، تا حالا این میزان فقر را ندیده‌ام. مثل این است که بمب منفجر شده. چه اتفاقی افتاده؟' "
آقای لیلارد که خواننده رپ است و با نام هنری "رکنسایل" فعالیت می‌کند،‌ می‌گوید: " مردم هنوز در همان کلبه‌هایی زندگی می‌کنند که در دهه ۱۹۲۰ ساخته شدند. فقر در آن‌جا بیداد می‌کند … و اگر مال این منطقه باشی، به سختی می‌توانی از آن فرار کنی. "

او می‌گوید فلوید در خانه‌های سازمانی دولتی به اسم "کیونی هومز" زندگی می‌کرد و در آن‌جا همه او را می‌شناختند: "خانه‌های سازمانی کیونی هومز به نام 'دِ بریکز' ( خانه‌های آجری) شناخته می‌شوند و اگر آنجا زندگی کنی تو را 'بریک بوی' (پسر آجری) صدا می‌کنند. او یک پسر آجری بود. "

با نزدیک به دو متر قد، فلوید ورزشکاری با استعداد بود. دوستان دوران نوجوانی فلوید، او را "غولی مهربان" توصیف می‌کنند که در بسکتبال و فوتبال آمریکایی درخشان بوده است.

جاناتان ویل، یکی از دوستان دوران کودکی فلوید و هم‌تیمی او به رسانه‌های محلی گفت:‌ "من واقعا شوکه شده بودم چون با ۱۲ سال سن یک متر و ۸۸ سانت قد داشت. تا آن موقع هیچ کس را ندیده بودم که قدش این‌قدر بلند باشد ."

فلوید در تیم فوتبال آمریکایی دبیرستان جک ییتز پیراهن شماره ۸۸ را می‌پوشید و در پست بازیکن کناری بازی می‌کرد. به گفته سی‌ان‌ان او بعد از آن بین سال‌های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵، به عضویت تیم بسکتبال کالج دولتی فلوریدای جنوبی در شهر ایون پارک که در آن درس می‌خواند، درآمد.

فلوید برای تحصیل در دانشگاه ای‌‌اندام تگزاس در شهر کینگزویل دوباره به این ایالت بازگشت اما درسش را نیمه کاره رها کرد.

زندگی فلوید از آن زمان در مسیری جدید قرار گرفت. چندین بار به دلیل دزدی و حمل مواد مخدر بازداشت شد و در نهایت در ۲۰۰۷ به جرم سرقت مسلحانه ۵ سال به زندان افتاد.

آقای میلارد می‌گوید او بعد از آزادی به یک گروه مذهبی محلی به نام "رزورکشن هیوستون" پیوست و مصمم بود در خودش و محله‌ای که در آن زندگی می‌کند، تغییر بوجود بیاورد: "در حالی که تلاش می‌کرد تغییر در زندگی خودش را بپذیرد، به جامعه اطرافش هم توجه داشت."

ویدئویی از فلوید در شبکه‌های اجتماعی پخش شده که گفته می‌شود مربوط به سال ۲۰۱۷ است. او در این ویدئو خشونت مسلحانه را تقبیح می‌کند.

خانواده فلوید به روزنامه "هیوستون کرونیکل" گفت او در ۲۰۱۸ به تشویق دوستانی که در یک پروژه کاری مسیحی با آن‌ها آشنا شده بود به مینه‌سوتا نقل مکان کرد.

کریستوفر هریس، دوست و همکلاسی سابق او به رسانه‌های آمریکایی گفت: "فلوید به دنبال شروعی تازه بود. او از تغییری که داشت ایجاد می‌کرد، رضایت داشت."

فلوید که زمانی ورزشکار بود در آنجا به عنوان مامور امنیتی سازمان خیریه مذهبی به نام "سالویشن آرمی" شروع به کار کرد. پس از آن برای مدتی راننده کامیون بود و بعد هم مامور امنیتی رستوران و میخانه "کونگا لاتین بیسترو" شد، جایی که به او لقب "فلوید گنده" را داده بودند.

اما به دنبال تعطیلی گسترده کسب و کارها به دلیل بحران کووید -۱۹، او هم مثل بسیاری دیگر از آمریکایی‌ها کارش را از دست داد.

گفته می‌شود او در روز دستگیری‌اش سعی داشته با یک اسکناس ۲۰ دلاری تقلبی سیگار بخرد.

خشم ناشی از مرگ جورج فلوید، آتش اعتراضات را در سراسر آمریکا روشن کرد، اعتراضاتی که در برخی موارد به هرج و مرج و خشونت کشیده شد.

هزاران نفر در بیش از ۲۰ شهر آمریکا دستگیر شدند و در ۱۵ ایالت گارد ملی به خیابان فرستاده شد.

آقای لیلارد دوستش را "انسانی صلح‌طلب" توصیف می‌کند و می‌گوید او از حق مردم برای تغییر و شنیده شدن حمایت می‌کرد اما چشمش را به روی غارت و خشونت نمی‌بست.

" فلوید قلبی بخشنده داشت اما علاوه بر آن به فکر مردم هم بود . او پیش از مرگش، متوجه عذاب کشیدن مردم شده بود."

او در رابطه با اعتراضات اخیر گفت: "به نظر من این جریان‌ها به موضوعی فراتر از جورج فلوید تبدیل شده است. فکر می‌کنم شاهد ناامیدی آمریکا از خودش هستیم. "
+34
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    خدا رحمتش کند و مسببان مرگش به بزرگترین رنج و عذاب گرفتار گردن !
    41
    23
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Parinaz Iran - پراگ، چک

    انقدر حوادث منفی در مسیر افرینش چه در مورد انسان و چه حیوانات وجود دارد که وجود خدای اختراعی مهربان که برگی جز به خواست او فرو نمی افتد زیر سوال. چه رسد ادیانش.
    12
    32
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    یه عده کمی از ایرانیها برای همه حرف درمیارند . این کجاش گفته طرف هنرپیشه مستهجن بوده که شماها ذهن خرابتون رو میریزید بیرون؟
    24
    30
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    از متن: "او البته روزهای سخت را هم تجربه کرده بود، مثل زمانی که در سال ۲۰۰۷ به جرم سرقت دستگیر و به ۵ سال زندان محکوم شد." لاجرم خلاف بوده و اگر دیگر گیر نیفتاده چون کارکشته تر شده بود تا اجلش رسید و بهانه داد دست خلافکاران سیاه و سفید تا به وحشیگری و غارت بپردازند
    18
    36
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    ببینید من کار پلیس اون شهر رو بسیار وحشیانه میدونم ولی حقایق هم باید گفته بشه. عموما سیاهان در مقابل کار خلافشون انتظار دارند بقیه زیاد جدی نگیرند و کلا دوست دارن کارهای خلافشون رو یا به آزادی ربط بدهند یا به دوران برده داری یعنی عموما طلبکار هستند و تفکرشون اینه که جامعه به اینا طلبکاره در حالی که برده داری 200سال قبل بوده ولی اینا حاضر نیستند واسه اینکه نسل بعد از خودشون زندگی بهتری داشته باشه خودشون بیشتر تلاش کنند و زندگیشون رو وقت نسل بعد از خودشون یعنی بچه هاشون کنند برای همین میخوان مثلا آزاد و راحت و بی خیال زندگی کنند و خوب بی خیالی و زحمت نکشیدن فقر هم خواهد داشت. خلاصه با این طرز تفکر سیاها هنگام دستگیری مقاومت میکنند و چون عموما قوی هیکل هستند تلاش میکنند با پلیس درگیر بشوند و مثلا خودی نشون بدهند و اکثر این اتفاقا وقتی میافته که پلیس ها عصبانی میشن و باید یه کاری بکنند البته بعضی پلیسها مثل همین آخری بشدت بی رحم هم هستند و کلا در همه جای دنیا کسی که پلیس میشه علاقه به خشونت و درگیر شدن دارند و باید قانون بتونه کنترلشون کنه برای همین دوربین گذاشتن براشون.
    10
    79
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    نکته بعدی: متاسفانه در ایران تقریبا تمام مسئولین بیسواد حکومتی حتی کمترین شناخت رو هم از سیستم حکومتی و ساختار قدرت در دشمنشون یعنی آمریکا هم ندارند. دولت مرکزی آمریکا یعنی ترامپ هیچ قدرت و نظارتی روی پلیس نداره و رئیس پلیس هر شهر و روستا توسط مردم انتخاب میشه و اداره پلیس بودجه اش و کنترلش توسط شهر و ایالت پرداخت و انجام میشه و دولت مرکزی حق دخالت نداره و پلیس های هر شهر و ایالت هم نمی تونند در شهر دیگه دخالت کنند مگر با هماهنگی. پلیس از دولت آمریکا دستوری نمیگیره ولی دولت مرکزی کمکهای مالی به همه ایالتها میکنه که این پولها هم توسط فرماندار ایالت که بازم توسط مردم همون ایالت انتخاب میشه و مستقل هستش و رئیس جمهور نمیتونه بهش خارج از وظایفش دستوری بهش بده توزیع میشه. خلاصه اینکه پلیس یک شهری اگر کسی رو میکشه حقیقتا ربطی به رئیس جمهور و دولت مرکزی آمریکا نداره و قانونا نمی تونه جز بیانیه دادن کاری بکنه مگر اینکه مردم اعتراض کنند و دولت مرکزی اف بی آی رو برای تحقیق بفرسته و دولت محلی و اون شهر اونطوری باید با دادگاه و اف بی آی همکاری کنند. این فرق میکنه با جایی که رهبرش فرمانده پلیس هم هس
    5
    63
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Alphabet - پترس، یونان
    اه ه ه . اشکم در آمد. خدا رحمتش کنه اما فیلم پورنوش هم بد چیزی نبود. ۲۰ دلار تقلبی = سالویشن آرمی = خیریه و کلیسا. بقول خمینی گور بگوری همه با هم.
    13
    29
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::paksan - ایران، ایران::]. عزیزم چقدر بهتر از من ادای معنی کردی و منفی هم نگرفتی چون بجای احساسات شیرفهمشان کردی!
    5
    18
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. شما که دسترسی به اینترنت داری با یک سرچ ساده میتونی کلیپ های پورن این شخص رو پیدا کنی. من هم از کشته شدن او و تماشای کلیپ پلیس که حتی بعد از بیهوش شدنش زانو بر گردنش داشت خیلی ناراحت شدم. اما امروز در مراسمی که برایش برگزار شد اقوامش او رو در حد یک قدیس معرفی میکردند و این به نظر من قدری زیاده روی هست. پیش خودم فکر میکنم دیروز که همسرش در مصاحبه ای به دخترش اشاره میکرد و اشکریزان میگفت بدون پدر بزرگ خواهد شد و کسی نخواهد بود که او را به دامادش دست بدست بدهد، آیا به این هم فکر میکند که چند وقت بعد که این دختربچه چشمش به فیلم های پورن پدرش بیفتد به چه حالی خواهد افتاد و چه برداشتی از خاطره پدر خواهد داشت.
    0
    8
    جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۲:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    رفتارشون اشتباه بوده دیگه. طرف اگه حتی ادم کشته بود نباید اینطوری میکردن باهاش. جامعه امریکا شدیدا طبقاتی شده. اتفاقا این حرف رو اکثر سرمایه دارهای امریکا میگن و نگرانن. چون دوقطبی شدن امریکا بیشتر بین میلیونرها و بقیه هست. بر خلاف تصور عموم تریلیونرها اصلا تو این قضیه سهمی ندارن. حتی این معافتهای مالیاتی که امریکا میزاره بیشتر به ضرر مردم عادیه تا میلیونرها. اینکه میلیونرها هی پولشون بیشتر میشه چون دولت مالیاتشونو میبخشه اما اونیکه فقیره باید سالی چند درصد بیشتر بده براشون بخشودگی نداره . به نظرم دلیل اینکه خیلی از ایرانیا از ترامپ و سفیدها و باقی این جامعه دفاع میکنن اینه که از کوچیکی با این تفکر بزرگ شدن امریکا همش خوبه. مقدسه. پیامبره. هرچی گفتن و هرکاری کردن بدونه چون و چرا خوبه. دیشب یکی از دوستام میگفت رفتم خونه همسایه (اونم ایرانیه) دیدم تلویزیون نو ویه پلی استیشن تو خونشه. همون اول کار فهمیدم از این غارتگرا بوده. چون تو این محل درامدها کمتر از ۲ هزار دلار تو ماهه و غیر ممکنه یکی بیاد هزار دلار برا این چیزا پول بده
    0
    2
    جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    دانای نادان - آمستردام، هلند
    ای کاش تمام کسانی که سنگ اینو به سینه میزنن، فقط یک ماه با یه سیاه پوست هم اتاق بشن. بعد نظرشون رو بدن. توشون تک و توک آدم‌های خوبی هم هستن.
    0
    11
    جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.