هشدار بوریس جانسون به چین: بریتانیا می تواند به میلیون ها نفر از ساکنین هنگ کنگ تابعیت بریتانیا بدهد

 هنگ‌کنگ بار دیگر صحنه اعتراضات علیه پکن شده استرادیو فردا :نخست‌وزیر بریتانیا در یادداشتی برای روزنامه هنگ‌کنگی «ساوث‌‌چاینا مورنینگ‌پست»، نوشته اگر چین قوانین امنیتی جدیدی بر این شبه‌جزیره اعمال کند، بریتانیا هم با تغییر قوانین مهاجرتی خود، راه میلیون‌ها هنگ‌کنگی را برای دریافت تابعیت هموار خواهد کرد.

یادداشت اختصاصی آقای جانسون در ۱۴ خرداد منتشر شده، و واکنشی به اقدامات تازه جمهوری خلق چین در قبال منطقه ویژه اداری هنگ‌کنگ است. اقداماتی که از منظر شماری، از جمله در خود هنگ‌کنگ و در میان کشورهای غربی، در مسیر کاستن از خودمختاری‌های هنگ‌کنگ از چین تعبیر می‌شود. پکن اما انتقادها را دخالت در امور داخلی خود توصیف کرده‌است.

نخست‌وزیر بریتانیا با اشاره به «اعلامیه مشترک چین و بریتانیا» امضاشده در سال ۱۹۸۴، می‌گوید «بسیاری از مردم هنگ‌کنگ نگران نوع زندگی خود هستند، که چین قول داده به آن متعهد باشد».

بوریس جانسون می‌گوید از زمان امضای «اعلامیه مشترک چین و بریتانیا» و نیز انتقال حاکمیت هنگ‌کنگ به پکن در سال ۱۹۹۷، نکته کلیدی همان حفظ «یک کشور، دو سیستم» است.

هنگ‌کنگ با وجود آن‌که تحت حاکمیت جمهوری خلق قرار دارد، اما از نظر قضائی، اقتصادی، قانون‌گذاری‌ها در سطح محلی و برخی دیگر موارد از استقلالی مشخص برخوردار است.

اعلامیه مشترک چین و بریتانیا بین جائو تسیانگ و مارگارت تاچر، نخست‌وزیران وقت، امضا شد و جزئیات استقلال و نحوه اداره هنگ‌کنگ پس از انتقال حاکمیت به چین را در بر می‌گیرد.

جانسون در یادداشت خود نوشته شماری در حدود ۳۵۰ هزار تن از مردم هنگ‌کنگ صاحب «گذرنامه ملی بریتانیا در خارج از کشور» هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد بدون روادید برای شش ماه به بریتانیا سفر کنند.

او افزوده که ۲.۵ میلیون نفر دیگر نیز قادر به تقاضا برای دریافت این گذرنامه هستند.

نخست‌وزیر بریتانیا سپس نوشته است «اگر چین قوانین امنیتی جدید خود را اعمال کند، دولت بریتانیا دست به تغییر قوانین مهاجرتی خود زده و به دارندگان گذرنامه از هنگ‌کنگ اجازه می‌دهد برای ۱۲ ماه، قابل تمدید، وارد بریتانیا شوند، و به آن‌ها حقوق مهاجرتی بیشتری خواهد داد؛ از جمله حق کار که در نتیجه می‌تواند آن‌ها را در مسیر کسب شهروندی (بریتانیا) قرار دهد».

اشاره جانسون به قوانینی‌ست که چین اخیرا گفته در مسیر تصویب و اجرای آن‌ها قرار دارد. هرچند هنوز عملی نشده‌اند.

این قوانین می‌تواند به اعلام جرم علیه شهروندان هنگ‌کنگ در موارد مختلف بیانجامد. مواردی که عملا از طرف جمهوری خلق چین با عنوان‌هایی مانند «تروریسم، براندازی، تجزیه‌طلبی» توصیف شده‌اند. موضوع دیگری که بازتاب گسترده‌ای داشته این است که چین احتمالا قادر خواهد شد نهادهای امنیتی خود را به‌شکل نهادهای اجرایی و مسئول در این منطقه ویژه اداری برپا کند.

هنگ‌کنگ که طی ماه‌های گذشته به مرکز بزرگ‌ترین اعتراضات ضد پکن طی دهه‌های اخیر تبدیل شده بود، بار دیگر صحنه اعتراضات تازه شده‌است.

یادداشت اختصاصی بوریس جانسون در روزنامه «ساوث‌‌چاینا مورنینگ‌پست» می‌تواند بر فشارهای غرب بر چین به طور محسوسی بیافزاید.

البته نخست‌وزیر بریتانیا ابراز امیدواری کرده که طرف‌ها در مسیر افزایش تنش پیش نروند: «ما از چین، به‌عنوان یکی از رهبران جامعه جهانی، در عین حال متعهد به توافقات بین‌المللی، استقبال می‌کنیم».

پکن هنوز واکنشی رسمی به یادداشت بوریس جانسون نشان نداده‌است. با این حال انتظار می‌رود اظهارات نخست‌وزیر بریتانیا با واکنشی از سوی جمهوری خلق روبه‌رو شود.
+38
رأی دهید
-14

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
    مگه یکی از دلایل انجام برگزیت، افزایش فرصت شغلی به شهروندان خود بریتانیایی نبود. مگه قرار نبود مهاجرت بر مبنای امتیازدهی باشه؟ پس چی شد یوهو؟ راست میگفتن که دنیا با سیاست انگلیس میچرخه، آمریکا فقط اداشو درمیاره.
    4
    21
    ‌چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Sepas - تهران، ایران
    این تجربه شده تا ایران یک دونه از خاکشو در اختیار خارجیها نگذارد
    1
    6
    ‌چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    بریتانیابجای هنک کنگ یه فکری برای خودش بکنه، با برگزیت، از ۴ تا کشور میشه ۳ تا ،چون ایرلند ازش خارج میشه، و در اینده نوبت اسکاتلند و ولز میشه .خودش داره پاره پاره میشه در حالیکه یه روزگاری نصف دنیا مال بریتانیا بود
    4
    9
    ‌چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    [::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. اتفاقا ساکنین هنگ کنگ باسوادتر و ثروتمندتر از ساکنین بریتانیا هستن. در کنارش سنگاپور. اینا اصلا نیازی به پول دولتی و کمک هزینه دولتی بریتانیا ندارن. چون باید یه حداقلهایی رو طرف داشته باشه تا بتوونه پول کمک هزینه دولتی یا لفیر بگیره. اتفاقا اگه بهشون تابعیت بده جریان حرکت ثروت از هنگ کنگ به بریتانیا خواهد بود نه بالعکس
    6
    7
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
    [::redsky95 - تورنتو، کانادا::]. چی میگی داری واسه خودت؟ بریتانیا اگه بخواد تمام دنیارو بخرد، هم این الان یکجا میخرد. دست کن تو جیبت یک اسکناس دربیار ببین عکس کی روشه؟ الیزابت؟ یک نگاهی به پرچم ایالتی که درش زندگی میکنی بنداز ببنین پرچم چه کشوری روشه؟ بریتانیا؟ یک نگاهی به کارت بانکیت بنداز ببین به کدام بانک وصلی؟ اچ اس بی سی؟ یک نگاهی به کارت بیمه ات بیانداز، کونکوردیا هلتکەر؟ یک نگاهی هم به زبانی که باهاش صحبت میکنی بینداز، انگلیسی؟ واقعا فکر میکنی کانادا زندگی میکنی؟ از نظر جغرافیایی بله ولی در واقع در آغوش گرم ملکه بریتانیا شیر میخوری. هدف انگلیس فقط و فقط نزدیک شدن به بنا گوش چین است و بس و هیچ احتیاجی هم به ثروت هیچ کشوری ندارد. چون هزاران سال پیش ثروتها را غارت کرده و سندش هم به اسم خودشه. حتی مجسمه های آبا و اجداد هردوتامون هم الان در موزه ملی لندن است. و هیچ احدی غیر خدا نمیتونه از چنگشون درشبیاره. آوارگی و غربت ما ایرانیها هم همش بخاطر آخرین مصاحبه های شاه با بی بی سی بود، چون حرفهای شاه به دل اونا نچسپید.
    1
    9
    ‌پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.