مرکز پژوهش های مجلس پیشنهاد مجازات «سلب تابعیت ایرانی» برای ورزشکاران پناهنده را داد

مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین در حوزه سیاست‌های تنبیهی پیشنهاد سلب تابعیت ایرانی ورزشکارانی را مطرح کرده که قصد مهاجرت یا اخذ تابعیت سایر کشور‌ها را دارند.ایران وایر :بهنام قلی پور
«حسن روحانی»، رییس‌جمهوری ایران هفته گذشته قانون مقابله با اقدامات اسراییل را برای اجرا ابلاغ کرد.

نمایندگان مجلس قبل، در آخرین روز‌های کاری خود قصد داشتند در طرحی که حالا به قانون تبدیل شد، مسابقه با ورزشکاران اسراییلی را ممنوع کنند که به خاطر عواقب فراوانی که این تصمیم می‌توانست برای ایران داشته باشد، از خیر تصویب آن گذشتند.

درصورتی‌که این ماده در قانون مذکور تصویب می‌شد، ورزش ایران با محرومیت‌های بین‌المللی سنگینی مواجه و موج مهاجرت ورزشکاران از کشور تشدید می‌شد.

ورزشکاران ازجمله مهاجران خبرساز ایران در ۴۰ سال اخیر بوده‌اند. زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فردی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت آن‌ها بوده که از خبر‌ساز‌ترین این زمینه‌ها هم سیاسی و بیشتر در ارتباط با ممنوعیت مسابقه با ورزشکاران اسراییلی بوده است.
آمار‌های رسمی که اخیرا مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده نشان می‌دهد که طی ۲۰ سال گذشته دست‌کم ۳۸ ورزشکار از ایران مهاجرت کرده‌اند.آمار‌های رسمی که اخیرا مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده نشان می‌دهد که طی ۲۰ سال گذشته دست‌کم ۳۸ ورزشکار از ایران مهاجرت کرده‌اند. بیشترین آمار مهاجرت ورزشکاران متعلق به رشته‌های جودو با ۷ ورزشکار مهاجر، تکواندو و قایقرانی هرکدام با پنج ورزشکار و ژیمناستیک و شطرنج هرکدام با ۴ ورزشکار است. گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس که اردیبهشت ۱۳۹۹ با عنوان «واکاوی مساله مهاجرت ورزشکاران و ارایه راهکارهای اثربخش» منتشر شده است، می‌گوید در یک سال اخیر مهاجرت ورزشکاران افزایش یافته است: «طی یک سال اخیر روند مهاجرت ورزشکاران افزایش یافته است به‌نحوی‌که حدود پنج نفر از شطرنج‌بازان ملی‌پوش یا مهاجرت و یا از تیم میلی کناره‌گیری کرده‌اند.»

مرکز پژوهش‌های مجلس از مشکلات اقتصادی به‌عنوان یکی از عوامل و زمینه‌های این مهاجرت ورزشکاران نام برده است.

این مرکز از پرداختن افراطی مدیران ورزش به رشته فوتبال و کم‌اعتنایی به سایر رشته‌های ورزشی مدال‌آور به‌عنوان یک عامل دیگر مهاجرت ورزشکاران یاد کرده است.

موضوع اهمیت داشتن فوتبال نسبت به سایر رشته‌های ورزشی تنها مربوط به ایران نیست و تقریبا تمام کشور‌های دنبال نیز با چنین نسبتی در رشته‌های ورزشی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. از فوتبال به‌عنوان محبوب‌ترین ورزش جهان نام برده می‌شود که سایر رشته‌های ورزشی زیر سایه آن قرار دارند.

در ایران هم این مساله بارها با انتقاد سایر ورزش‌کاران مواجه شده و آن‌ها از مقام‌های مسئول خواسته‌اند توجهی بیشتری به سایر رشته‌های ورزشی کنند

بررسی‌های مرکز پژوهش‌ها می‌گوید ورزش‌های مدال‌آور چون کشتی و وزنه‌برداری در ایران از مضیقه مالی رنج می‌برند و رشته‌های دوومیدانی، ژیمناستیک هر از نظر سرمایه‌گذاری و مسایل مالی در وضعیت مناسبی نیستند.

«رسول خادم»، رییس سابق فدراسیون کشتی ازجمله کسانی است که بارها نسبت به بودجه اندک این فدراسیون انتقاد کرده بود.

سال گذشته نیز «حسن رمضانیان‌پور»، عضو هیات‌رییسه فدراسیون ژیمناستیک از بودجه ارایه‌شده فدراسیون ژیمناستیک و کسری بودجه چهار میلیارد و چهل‌وپنج میلیون تومان این فدراسیون انتقاد کرده بود.

آن‌طور که در گزارش مرکز پژوهش‌ها آمده بی‌توجهی به مسایل معیشتی و شغلی ورزشکاران، کمبود امکانات، زیرساخت‌ها و تجهیزات ورزشی و فقدان پروتکل رفتاری مناسب بین ورزشکار قهرمان و فدراسیون از دیگر زمینه‌های مهاجرت ورزشکاران ایرانی است.

خرداد ۱۳۹۷ بود که باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی اعلام کرد که «ورزشکاران حرفه‌ای در ایران به‌جز چند رشته خاص هنوز با مشکل معیشتی و درآمدی مواجه هستند و برای رفع این مشکل هنوز فکری نشده است.»

مهم‌ترین بخش این گزارش مربوط به زمینه‌های سیاسی مهاجرت ورزشکاران از ایران است.

این گزارش ادعا کرده برنامه‌های «دشمنان» علیه ورزش و ورزشکاران ایرانی ازجمله تلاش در جهت «تضعیف و ناکارآمد» نشان دادن مدیریت کشور و تشویق ورزشکاران زبده به مهاجرت از مهم‌ترین زمینه‌های مهاجرت ورزشکاران است.

مرکز پژوهش‌‌های مجلس در گزارش خود به مصادیق این ادعاها هیچ اشاره‌ای نکرده و به‌طور صریح و شفاف نگفته که «دشمنان» چه اقدامات عینی در این زمینه علیه ورزش ایران داشته‌اند.

این مرکز همچنین از پذیرش و استقبال نهادهای بین‌المللی از ورزشکاران پناهنده به‌عنوان یکی دیگر از ابزار‌های «دشمنان» علیه ورزش در ایران سخن به میان آورده است.

در سال‌های اخیر ورزشکارانی همچون «سعید ملایی» در رشته جودو، «کیمیا علیزاده» و «میلاد بیگی» در رشته تکواندو، «علیرضا فیرورجا» در رشته شطرنج و «ایمان جمالی» در رشته هندبال با خروج از ایران زیر پرچم سایر کشور‌ها و فدراسیون‌های جهانی ورزش در میادین مسابقات حاضر شده‌اند که این مساله با خشم مقام‌های جمهوری اسلامی نیز همراه شده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در بخش دیگری از گزارش خود به عواقب مهاجرت ورزشکاران اشاره کرده و نوشته این نوع مهاجرت‌‌ها «پیامدهای نامطلوب ورزشی، فرهنگی‌ـاجتماعی و سیاسی و بار مالی هنگفتی بر اقتصاد کشور دارد.»

این مرکز نوشته با مهاجرت ورزشکاران، هزینه‌های فراوانی که برای تربیت آن‌ها صرف شده از بین می‌رود.

در این گزارش آمده که مهاجرت ورزشکاران در حوزه ورزش منجر به «تضعیف قدرت ورزش ملی، دامن زدن به بی‌هویتی ورزشکاران، القای احساس ناامیدی و سرخوردگی اجتماعی» خواهد شد.

مرکز پژوهش‌های مجلس گفته این مهاجرت‌ها در حوزه فرهنگی ـ اجتماعی هم منجر به «القای ناکارآمدی نظام به جامعه و احساس نارضایتی عمومی» می‌شود.

افزایش موج مهاجرت در سال‌های اخیر فقط مختص ورزشکاران نیست اما از آمار دیگر مهاجرت‌ها گزارش دقیقی در دست نیست. ورزشکاران ازجمله گروه‌های مرجع در هر جامعه‌ای هستند که رفتار آن‌ها مورد توجه افکار عمومی است و آن‌ها از قدرت تاثیرگذاری قابل‌توجهی بر روی مخاطبان و دوستداران خود برخوردارند.

مرکز پژوهش‌ها همچنین اضافه کرده در حوزه امنیتی ـ سیاسی هم «القای ناکارآمدی نظام سیاسی و مدیریتی کشور» و در حوزه اقتصادی «هدر رفت منابع مالی کشور» از دیگر عواقب مهاجرت ورزشکاران از ایران محسوب می‌شود.

این مرکز پس از برشمردن عواقب این نوع مهاجرت‌ها، سه راه‌کار تشویقی، تنبیهی و سیاستی برای مقابله با این پدیده ارائه کرده است.

دادن امتیاز‌های مختلف اقتصادی و در نظر گرفتن معافیت‌های مالیاتی برای ورزشکاران ازجمله پیشنهاد‌های تشویقی مطرح‌شده در این گزارش است.

مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین در حوزه سیاست‌های تنبیهی پیشنهاد سلب تابعیت ایرانی ورزشکارانی را مطرح کرده که قصد مهاجرت یا اخذ تابعیت سایر کشور‌ها را دارند.

در بخش راه‌کار‌های سیاستی هم این مرکز پیشنهاد تصویب قانون «نظام جامع باشگا‌‌ه‌داری»، «نظام ورزش حرفه‌ای»، اصلاح نظام «جذب و تربیت مربی» و راه‌اندازی «سامانه پرورش مدیران ورزشی» را مطرح کرده است.
+5
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۰
    Cyrusiii - لیدز، انگلستان
    بسیار غلطی بیجا کردن با این پیشنهادشون. مجلس هم نمیتونه همچین چیزی تصویب کنه. مگه ایران کشورک من درآوردی چون بحرین، امارات و. و. و. است. هیچ کس، هیچ سازمانی، هیچ ارگانی هیچ نهادی حق صلب تابعیت از هیچ ایرانی را نداره و نخواهد داشت. ایرانی تا زمان مرگ و پس از مرگ ایرانی خواهد ماند. فرزندان او نوادگان و همه بازماندگان پس از او تا روز رستاخیز ایرانی خواهند بود.
    0
    0
    ‌سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.