واکنش پلیس گذرنامه به شنود اطلاعات صاحبان پاسپورت

ایرنا: چندی پیش کلیپی در فضای مجازی دست به دست می‌شد که در ظاهر نشان می‌دهد در داخل جلد پاسپورت‌ها یک چیپ کار گذاشته شده و ادعا می‌شود برای شناسایی اتباع ایرانی در سفر‌ها و حتی شنود اطلاعات موبایل‌ها به کار می‌رود.
 
سرهنگ صادق رضا دوست در گفتگو با ایرنا در این زمینه گفت: انتشار این موضوع حدود دو سال گذشته مطرح شد و یکی از رسانه‌های مکتوبه به طور کامل به آن پرداخت و شفاف سازی لازم صورت گرفت.
 
وی ادامه داد: ایران جز کشور ایکائو است و همه کشور‌های عضو آن ملزم شده اند تا تراشه‌ای را در گذرنامه به کار ببرند، موضوع چیپ همان تراشه است که اطلاعات شخصی افراد به نوعی در داخل این تراشه نصب شده و بر روی جلد گذرنامه مشخص است و هیچ گونه اقدام پنهانی در این زمینه وجود ندارد.
 
سرهنگ رضا دوست افزود: همه گذرنامه‌های الکترونیکی و بیومتریک یعنی هر دو نسل گذرنامه‌ها در ایران صادر می‌شود و آنچه تحت عنوان وجود جی پی اس در گذرنامه‌ها اشاره شده است، نیاز به ذخیره نیرو و باتری دارد و از آن جایی که عمر گذرنامه‌ها ۵ ساله است چگونه چنین چیزی ممکن است که یک چیپ ۵ سال باتری در خود ذخیره کند؟ بنابراین این فرضیسه مردود است
 
رئیس پلیس گذرنامه نیروی انتطامی اضافه کرد: این تراشه در واقع به منظور ایمن سازی پاسپورت‌ها انجام تعبیه شده است و به همکاران مرزی ما کمک می‌کند تا اطلاعات فردی را مورد بررسی قرار داده تا جعلی صورت نگیرد و با دستگاه پاسپورت خوان در مبادی ورودی و خروجی به راحتی بتوان گذرنامه‌ها را کنترل کرد و این امر نشان می‌دهد که فلان گذرنامه اصیل است یا خیر؟ یا این گذرنامه مربوط به دارنده آن است یا خیر؟ این تکنولوژی سبب می‌شود تا گذرنامه از دسترس غیر خارج باشد.
 
رضادوست در این ارتباط که گفته می‌شود از طریق این تراشه، صاحبان گذرنامه شنود می‌شوند، گفت: این تراشه‌ها اصلا چنین عملکردی ندارند چرا که از نظر علمی و فناوری چنین تکنلوژی وجود ندارد، انتشار این مساله در فضای مجازی از سوی افراد غیر مطلع و ناآگاه دنبال می‌شود و در واقع می‌توان، گفت، شیطنت فضای مجازی است در حالی که این مساله دو سال پیش نیز مطرح شد و شفاف سازی لازم در این زمینه صورت گرفت.
 
به گفته وی این تکنولوژی در واقع به معنای هوشمند سازی پلیس و در راستای توسعه فناوری است و برای ایمنی گذرنامه‌ها انجام می‌شود براین اساس باید نسبت به نصب این تراشه در گذرنامه افتخار کنیم.
 
ایکائو یا ICAO در تاریخ ۷ دسامبر ۱۹۴۴ در ضمن تنظیم و امضا پیمان حمل و نقل هوایی مرسوم به پیمان شیکاگو تشکیل گردید. اماموجودیت آن به طور رسمی در سال ۱۹۴۷ اتفاق افتاد و اولین جلسه آن در ۶ می ۱۹۴۷تشکیل گردید و در ۲۸ می‌اعضاء شورا انتخاب گردیدند. دولت ایران نیز در سال ۱۳۲۷هجری شمسی رسماً به پیمان شیکاگو و در نتیجه به ایکائو پیوست.
+28
رأی دهید
-24

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    در قرن 21 دیگر کسی اطلاعات مخفی نخواهد داشت و بزودی حتی تفکر و احساس آدمیان هم به کنترل در خواهند آمد
    31
    31
    ‌سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان

    دیگه خیلی باید کسی ساده و خنگ باشه که فکر کنه میشه تراشه ای گذاشت تو پاسپورت ۷۰ میلیون نفر و ۷۰ میلیون مامور هم بشینن اینها رو ۲۴ ساعته شنود کنند! و این تراشه ابر پیشرفته هیچ نیازی هم به باتری و منبع انرژی نداشته باشه و بطور نامحدود و ابدی فرکانس صدای ضبط شده رو به کیلومترها دورتر ارسال کنه!!! هاهاهاها
    3
    59
    ‌سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    همایون شایان - اسلو، نروژ

    ایران سال 1327 به آن پیوست و الان شما دارین گند میزنین به همش . اون از هواپیما زدن اینم از دستبرد اطلاعات مردم و جاسوسی کردن . هرچی که شما میگین نه ما میدونیم که آره .
    30
    7
    ‌سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Ashkan_Toronto - تورنتو، کانادا

    متاسفانه شانس بزرگی که حکومت آخوندی آورده اینه که اکثر اپوزیسیون داخل و بخصوص خارج نشین اونها از اقرادی کم بهره از هوش و دکاوت و دانش هستند. نمونش تو همین کامنتهای بالا که طرف فکر میکنه اطلاعات مردم داره جاسوسی میشه ، بدون اینکه ذره ای به خودش زحمت بده و فکر کنه این تراشه داخل پاسپورت با چه منبع انرژی نامحدودی داره صدا رو ضبط میکنه و با چه توانی داره اون اطلاعات رو برای حکومت ارسال میکنه؟! صرف اینکه کسی تو "دانشگاه" تلگرام و اینستا مزخرفی رو پست کرد و به حکومت وصل کرد دلیل نمیشه که اونو قبول کنید و همه جا پخش کنید. بعضی وقتها فکر میکنم اینجور شایعه ساختنها کار خود نظام هست تا با آنتریک کردن اپوزیسیون کم سواد و کوته فکر، اونها رو وادار به عکس العمل کنه تا همه جا اون مزخرف رو جار بزنن و شروع به تاختن علیه نظام کنن. نظام هم شیک و پیک اونها رو تو مدیای خودش به همه نشون بده که ببینید چه بی مغزهایی علیه نظام دارن فعالیت میکنن.
    2
    39
    ‌سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    نیازی به شنود نداره ، اصلا چی برای گفتن داریم که کسی بخواد بشنوه، با یارانه ما رو کنترل می کنن نیازی به چیپ ندارن
    2
    10
    ‌سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    کارت دانشگاه کار ننمیکرد المثنی گرفتم . کارت اولی رو زیر نور گرفتم دیدم چیپ دار داخلش شبیه چیپ سیمکارت. پاسپورتها کارتهای کتابخونه گواهینامه پاسپورتهای جدید همه این چیپ رو دارن. اتفاقا جاسوسی هم میشه کرد ازش. اما در حد سیگنالهای ساده و موج بلند. اما همیشه نیازه که یه گیرنده تو نزدیکی تقریبا ۱۰۰ متری پاسپورت یا تراشه باشه. اگه کسی دانشگاه الکترونیک خونده خیلی خوب میدونه حتی یک سیمکشی داخل یه اتاق چقدر تاثیر داره رو امواج الکترومغناطیسی. این یعنی اینکه تراشه میتونه شبیه به موبایلهای فعلی شارژ بشه فقط کافیه مثلا یه پریز برق تو اتاق باشه. حالا چه اطلاعاتی رو میشه باهاش فرستاد؟ اطلاعات کم حجم. مثلا اطلاعات خام موقعیت جغرافیایی . اتفاقا باهاشو شنود هم میشه. یعنی چیپهایی که این اندازه ریز باشن و شنود کنن و بدونه نیاز به باطری محلی باشن وجود داره. اما نمیصرفه رو پاسپورت ۵۰ میلیون نفر چنین قابلیتی نصب کنی. چون بالای ۵۰ میلیارد دلار هزینش میشه.
    10
    6
    ‌چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Walter White - آلبوکرکی، ایالات متحده امریکا
    [::redsky95 - تورنتو، کانادا::]. عزیز جان چنین چیزی اصلا ممکن نیست،محاله.
    1
    4
    ‌چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.