ویروس کرونا: بریتانیا آزمایش تاثیر داروهای ضد مالاریا را آغاز کرد

بی بی سی :آزمایش اینکه آیا دو داروی اختصاصی ضد مالاریا می تواند مانع از ابتلای به ویروس کرونا شود در آزمایشگاه هایی در شهرهای آکسفورد و برایتون در بریتانیا آغاز شده است.

در این آزمایش، به بیش از چهل هزار تن از کارکنان بخش خدمات درمانی در اروپا، آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی داروی کلروکوین Chloroquine یا هیدروکسی کلروکوین Hydroxychloroquine یا یک ماده بدون خاصیت - پلاسیبو یا دارونما - داده خواهد شد تا مشخص شود آیا این داروها تاثیری دارد و کدامیک موثرتر است.

تمامی شرکت کنندگان در این آزمایش با بیماران مبتلا به ویروس کرونا در تماس بوده اند.

این هفته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پس از آنکه گفت که به منظور جلوگیری از ابتلای به کرونا داروی هیدروکسی کلروکوین مصرف می کند هدف انتقاد قرار گرفت. مقامات دارویی آمریکا ایمنی مصرف این دارو را بدون نظارت پزشک تایید نکرده اند.

اولین شرکت کنندگان بریتانیایی این آزمایش جهانی امروز، پنجشنبه، در بیمارستان دانشگاه ساسکس در برایتون و بیمارستان جان ردکلیف در آکسفورد حاضر شدند.

به مدت سه ماه، آنان یکی از این دو دارو یا یک دارونما را مصرف خواهند کرد البته بدون اینکه بدانند مصرف‌کننده کدامیک هستند.

قرار است آزمایش این دارو در بیست و پنج نقطه بریتانیا انجام شود و انتظار می رود نتیجه نهایی تا پایان سال اعلام گردد.

مشارکت در این طرح برای همه کسانی که در بخش خدمات درمانی خدمت می کنند آزاد است مشروط به اینکه آزمایش آنها در مورد ابتلای به ویروس کرونا مثبت نبوده و به این بیماری مبتلا نشده باشند.

هدف این است که مشخص شود آیا مصرف این داروها می تواند مانع از ابتلای کارکنان بخش خدمات درمانی به ویروس کرونا شود. این افراد در تماس با مبتلایان به ویروس کرونا هستند.
مفید یا زیانبار؟
پرفسور نیکلاس وایت، استاد دانشگاه آکسفورد و یکی از مدیران این طرح، گفته است: "ما واقعا نمی دانیم که آیا کلروکوین یا هیدروکسی کلروکوین در مبارزه با ویروس کرونا مفید است یا زیانبار." وی تاکید دارد که انجام آزمایشی از این دست که در آن، نه شرکت کننده و نه متصدیان و پژوهشگران نمی دانند چه کسی دارو مصرف کرده و چه کسی دارونما، چنین آزمایشی می تواند تعیین کننده باشد.

پرفسور مارتین لولین، استاد مدرسه علوم پزشکی دانشگاه ساسکس در برایتون، نیز تاکید دارد که "ممکن است یک واکسن موثر، ایمن و فراوان به این زودی ها در دسترس نباشد، بنابراین اگر دارویی مانند کلروکوین یا هیدروکسی کلروکوین که ایمنی مصرف آن برای مالاریا تایید شده بتواند خطر ابتلای به ویروس کوید-19 را کاهش دهد، این واقعا دستاوردی ارزشمند خواهد بود."

این دو دارو در کاهش تب و التهاب موثر است و به طور گسترده برای جلوگیری و درمان مالاریا تجویز می شود.

هیدروکسی کلروکوین واکنش سیستم ایمنی بدن به عفونت را تنظیم می کند و علاوه بر مالاریا، برای درمان آرتروز روماتیسمی و لوپوس تجویز می شود. لوپوس یک بیماری همراه با التهاب است که توسط واکنش بیش از حد لازم سیستم ایمنی بدن ایجاد می شود.

موسسات خیریه مبارزه با لوپوس در بریتانیا در مورد افزایش تقاضا برای این دارو برای مصرف در مقابل کرونا هشدار داده و گفته‌اند که این وضعیت می تواند باعث بروز مشکلاتی در دسترسی بیماران نیازمند به این دارو شود.

پس از آنکه دونالد ترامپ گفت که ممکن است هیدروکسی کلروکوین در مبارزه با ابتلای به ویروس کرونا موثر باشد، این دارو شهرت یافت. او این هفته گفت که این دارو را به منظور جلوگیری از ابتلای به ویروس کرونا مصرف می کند.

اداره نظارت بر مواد غذایی و دارویی ایالات متحده هشدار داده است که نباید این دارو خارج از بیمارستان مصرف شود. این اداره پیشتر برای تجویز آن در بیمارستان در برخی موارد ابتلای به ویروس کرونا یا به منظور آزمایش کارآیی آن مجوز موقت داده است.

آزمایش دانشگاه آکسفورد در شرایط کنترل شده کلینیکی انجام می شود و سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که مصرف بدون مجوز پزشکی و سر خود این دارو ممکن است آثار نامطلوبی برجای گذارد و خطرناک باشد.

هنوز نمی توان تایید کرد که این دارو در جلوگیری یا درمان ویروس کرونا امن یا موثر است یا نه اما این خطر وجود دارد که مصرف آن باعث بروز وضعیت خطرناک اریتمی یا نوسان ضربان قلب شود.

در آزمایش کنونی این داروها پژوهشگرانی از بریتانیا، تایلند، ویتنام، لائوس، کامبوج و ایتالیا مشارکت دارند.
+8
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.