العربیه :مرکز پژوهشهای پارلمان ایران اعلام کرد که سال گذشته، بودجهای نزدیک به 190 تریلیون ریال معادل 4.5 میلیارد دلار برای ایجاد « شبکه ملی اطلاعات» به هدف اعمال کنترل بر اینترنت، هزینه شده است.
رژیم ایران میکوشد میزان دسترسی شبکه ارتباطات داخلی مردم ایران به فضای مجازی جهانی و شبکههای اجتماعی بیرونی و اینترنت را کاهش دهد. خبرگزاری نیمه رسمی مهر روز جمعه 15 مه، عنوان کرد که مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده این پروژه، در دست اجراست. این امر به دنبال انتقادهای مکرر علی خامنهای رهبر ایران در خصوص عدم حصول پیشرفت در راه اندازی این شبکه مطرح گردید. پیشنهاد احمدینژاد نظام ایران از دو دهه پیش، دسترسی به شبکه اینترنت را محدود کرده اما ایده تاسیس شبکه داخلی (اینترانت) پیشنهاد دولت احمدینژاد، برای نخستین بار در سال 2005 مطرح گردید ولی مسئولان امور به جای پیگیری این طرح، مبادرت به بلاک کردن صدها هزار سایت اینترنتی کردند.
قرار بر این بود که راه اندازی شبکه داخلی در سال 2010 در چارچوب برنامه پنجم توسعه انجام گیرد و در آن برهه مقرر شد که پروژه «شبکه ملی اطلاعات»، در پایان سال 2016 تکمیل شود.
اجرای این پروژه در دوران کابینه روحانی، چندین بار به تاخیر افتاد تا این که اعتراضهای مردمی در اواخر سال 2017 و آغاز سال 2019، بروز کرد و با اقدام نظام در سرکوب خشونتبار و خونین این اعتراضها، فریاد اعتراض تندروها در مورد ضرورت قطع شبکه اینترنت و بستن شبکههای اجتماعی فضای مجازی بالا گرفت که نقش برجستهای را در شعلهور کردن اعتراضهای گسترده مردمی، ایفا کرده بودند.
مسئولان نظام در نوامبر گذشته چندین بار، مبادرت به قطع کامل شبکه اینترنت به دستور دستگاههای اطلاعات و امنیت رژیم کردند که تمامی استانهای ایران را پس از کشتار 1500 معترض و بازداشت متجاوز از 10 هزار نفر و زخمیشدن هزاران تن، در بر گرفت.
برغم کندی حرکت دولت روحانی در اجرای پروژه شبکه داخلی اطلاعات، برخی از محافل نزدیک به روحانی نظیر رضا معزی، معاون امور ارتباطات در دفتر ریاست جمهوری، در تلاش برای توجیه این اهمالکاری تاکید کردند: «سخن گفتن از گسترش شبکه ملی اطلاعات در فضای سایبری بدین معنا نیست که راه را بر اینترنت ببندیم و به دوران پارینه سنگی بازگردیم.» معزی در توئیت خود گفته است «سخن در خصوص لزوم بستن روابط با جهان بیرونی در واقع نشان از عدم توان درک زندگی در فضای شبکهمجازی دارد».
شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران در مارس گذشته اعلام کرد که شبکه ملی اطلاعات، تا حدود 80 % تکمیل شده و بزودی راهاندازی خواهد شد.
سازمانهای حقوقی و گروههای اپوزسیون ایران تاکید دارند که هدف حقیقی نظام از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات داخلی، افرایش سانسور و اعمال کنترل بر دسترسی مردم به اینترنت و زیر نظر گرفتن کامل پوشش اعتراضهای مردمی و اعتصابها کارگری مداوم و ناآرامیهای محتمل آینده است. «کفر ورزی و نابودی جوانان»حسن روحانی رئیسجمهوری ایران با انتقادهای دو جناح رقیب در نظام روبرو است به طوری که اصلاحطلبان حامی وی در طی دوران ریاست جمهوریاش، او را به خاطر موافقت با تاسیس این شبکه ملی اطلاعات، به باد انتقادمیگیرند و تندروها از جمله محمد جعفر منتظری، دادستان کل نیز تاکید دارند که شبکه جهانی اینترنت، منادی نگرش کفرآمیز و آموزههایی است که با امنیت ملی ناسازگار بوده و هویت جوانان کشور را به اضمحلال میکشاند.
کابینه روحانی در اوت 2016 اعلام کرد که در صدد تاسیس شبکه داخلی اطلاعات، جدا از شبکه جهانی اینترنت است و آن را «اینترنت حلال» نامید که میتوان از آن در تبلیغ «درون مایه اسلامی» و بالابردن آگاهی ملی میان توده مردم، استفاده کرد.
+5
رأی دهید
-47
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۲۴
varied - ریزه، ترکیه
صرف بالغ بر 5 میلیارد دلار به شبکه اینترنتی داخلی که ناکام مانده نشان از ترس و وحشت طویله رهبری از آزادی بیان و اندیشه است
1
28
یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
این ها یک زمانی می خواستند رادیو و تلویزیون و ویدئو و ماهواره را کنترل کنند و همیشه علم از این عقب افتاده های مذهبی سریعتر حرکت کرده است و بعد از این هم ایدون خواهد بود و فقط پول های مملکت را به باد میدهند
2
25
یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.