خواص انبه بر اساس یافته های علمی

انبه یک میوه گرمسیری خوشمزه و پرطرفدار است که برای سلامتی مفید می باشد. انبه انباری از مواد مغذی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها می باشد. مصرف انبه برای بدن مفید است، زیرا می تواند به بهبود هضم، حفظ سلامت پوست و مو، کاهش وزن و محافظت از قدرت بینایی شما کمک کند. نه تنها گوشت این میوه بلکه پوست آن نیز منبع خوبی از فیبر، آنتی اکسیدان های گیاهی، ویتامین C و ویتامین E است. در این مقاله مجله پیام سلامت، ما به تحقیقات علمی نگاهی خواهیم کرد که خواص انبه را اثبات کرده اند.

تحقیقات انجام شده در مورد خواص انبه نشان می دهد که این میوه غنی از پلی فنل ها است که دارای مزایای زیادی می باشند. این مواد مغذی همراه با ویتامین C و ویتامین E باعث کاهش التهاب و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می شوند.
انبه چیست؟
انبه یک میوه گرمسیری آبدار است که پوست ضخیمی و گوشت زردی دارد. انبه بیشتر در جنوب آسیا رشد می کند. محققان می گویند که بیشتر قسمت های درخت انبه و میوه انبه، خواص درمانی دارند. انبه دارای فعالیت ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد التهابی، ضد دیابت و ضد فشار خون است.
ارزش غذایی انبه
انبه یکی از محبوب ترین میوه های گرمسیری است زیرا هم طعم خوبی دارد و هم پر از مواد مغذی است. بر طبق اعلام کارشناسان اداره کشاورزی ایالات متحده، ۱۰۰ گرم انبه حاوی ۶۰ کالری است. یک فنجان انبه خرد شده (۱۶۵ گرم) بدون پوست حاوی ۹۹ کالری است.

شیرینی انبه از میزان قند آن حاصل می شود. ۱۰۰ گرم گوشت انبه حاوی حدود ۱۳ گرم شکر است. اگر چه به نظر می رسد انبه دارای مقدار زیادی قند است، اما دارای بسیاری از مواد مغذی سالم و فیبر نیز می باشد.

یک فنجان انبه خر شده (۱۶۵ گرم) حاوی حدود ۳ گرم فیبر است که ۱۲ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده را فراهم می کند. این مقدار انبه حاوی ۰٫۸ گرم پروتئین است که ۲٪ ار نیاز روزانه بدن به پروتیئن را تامین می کند.

در مقایسه با سایر میوه ها، انبه دارای کربوهیدرات بیشتری است که بیشتر آن در شکل قند در این میوه یافت می شود. یک فنجان انبه خرد شده (۱۶۵ گرم) حاوی ۲۸ گرم کربوهیدرات است. بسیاری از خواص انبه به ویتامین ها و مواد معدنی در آن باز می گردد. به عنوان مثال، کل انبه حاوی ۵۳ میلی گرم ویتامین C است که تقریبا تمام نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می کند.

یک فنجان انبه حاوی:
  •     ۲۵٪ از نیازهای روزانه بدن به ویتامین A
  •     ۱٫۸ میلی گرم ویتامین E
  •     ۶٫۹ میکروگرم ویتامین K

و سطح بالایی از بسیاری از ویتامین های گروه B است. انبه همچنین حاوی مس، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، سلنیوم و آهن است.
ارزش غذایی پوست انبه
پوست این میوه نیز دارای مزایای بسیاری است. مطالعات نشان داده اند که پوست انبه دارای آنتی اکسیدان های قوی است. پوست انبه همچنین منبع خوبی از ویتامین E و فیبر است. پوست انبه های رسیده دارای آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به انبه های نارس است.
آیا این میوه برای بدن مفید است؟
سطوح بالایی از ویتامین C و ویتامین E در انبه به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سلامت پوست و مو کمک می کند. این آنتی اکسیدان ها برای سلامت قلب و عروق نیز ضروری هستند و کبد شما را سالم نگهداری می دارند.

مواد معدنی موجود در انبه مانند پتاسیم و منیزیم برای تنظیم فشار خون و حفظ سلامت قلب مفیدند.  خوردن گوشت انبه و پوست آن به دلیل داشتن فیبر زیاد برای سلامت سیستم گوارشی مفید است. مطالعات پزشکی نشان داده اند که عصاره پوست انبه دارای خواص ضد ویروسی، ضد التهابی و ضد درد است.
آیا پوست انبه هم خوردنی است؟
اکثر افراد زمانی که انبه را برای مصرف آماده می کنند پوست آن را دور می اندازند. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که پوست انبه خوراکی است و بسیار مغذی می باشد. پوسته بیرونی انبه در هنگام رسیدن به تدریج زرد، نارنجی و یا نارنجی مایل به قرمز می شود. محققان می گویند بسیاری از افراد پوست انبه را نیز می خورند زیرا پوست این میوه حاوی شمار زیادی از ترکیبات سالم است.

به عنوان مثال، مطالعات علمی نشان داده اند که عصاره پوست انبه برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. این بخش میوه شامل پلی فنول ها، کاروتنوئیدها و فیبر هایی است که دارای خواص ضد دیابت هستند.

پوست برخی از انواع انبه ممکن است تا ۷۲ درصد فیبر داشته باشد. پوست این میوه حاوی مقدار زیادی ویتامین های C و E است. این ویتامین ها و همچنین فیبر برای جلوگیری از بیماری آلزایمر، آب مروارید و سرطان مفید هستند.

در حقیقت، برخی مطالعات نشان داده اند که پوست انبه دارای آنتی اکسیدان قوی تری از گوشت انبه است! عصاره پوست انبه، منبع خوبی از فنول ها است که در درمان سرطان استفاده می شوند.
خواص انبه
خواص انبه برای بهبود سلامت چشممصرف روزانه انبه می تواند به محافظت از بینایی کمک کند؛ زیرا حاوی ویتامین A و کاروتنوئیدهایی مانند لوتئین و زاکسنتین است. مجله British Journal of Ophthalmology گزارش داد که مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی لوتئین و زاکسنتین ممکن است به محافظت از چشم در برابر انقباض ماکولا کمک کند. انبه منبع خوبی از این مواد مغذی است.

محققان National Eye Institute می گویند که رژیم های غنی از مواد مغذی مانند ویتامین C، ویتامین E، مس، لوسیون و زاکسنتین می توانند از بدن در برابر بیماری های چشم محافظت کنند. مطالعات دیگر نشان داده اند که مصرف ویتامین A کافی می تواند برای محافظت از چشم در برابر آب مروارید مفید باشد.

یک فنجان انبه خرد شده (۱۶۵ گرم) دارای ۱۲۶۲ واحد ویتامین A است که ۲۵٪ از نیاز روزانه بدن شما به این ویتامین را تامین می کند. این مقدار انبه ۷۶٪ از نیاز  روزانه بدن به ویتامین C و ۹٪ از نیاز روزانه بدن به ویتامین E را تامین می کند.
خواص انبه برای کاهش سطح قند خونمصرف روزانه انبه برای کنترل قند خون مفید است. البته اگر در حد اعتدال از آن مصرف کنید.

مطالعه ای که بر روی مردان انجام شد نشان داد که مصرف ۵۰ گرم خمیر انبه منجمد در روز، باعث کاهش میزان قند خون پس از خوردن غذا می شود. یک مطالعه نشان داد که مصرف ۴۰۰ گرم پالم انبه به مدت ۴۲ روز می تواند برای حفظ تعادل بین قند خون و انسولین در بزرگسالان چاق مفید باشد.

حتی با وجود این که انبه حاوی مقدار زیادی قند طبیعی است، مطالعات نشان داده اند که مصرف روزانه انبه سبب افزایش وزن نمی شود. در واقع، مصرف انبه می تواند به کاهش سطح قند خون در زنان و مردان چاق کمک کند.
خواص انبه برای بیماران دیابتیمطالعات علمی بیشتر به این واقعیت اشاره می کنند که افراد دیابتی می توانند با خیال راحت انبه مصرف کنند.

بعضی از افراد ادعا می کنند که انبه برای جلوگیری از دیابت مفید است. با این حال، مجله Food & Function در سال ۲۰۱۵ گزارش داد که مطالعات نشان داده اند که انبه دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینی است و می تواند به کنترل قند خون کمک کند. انبه به طور بالقوه برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید است.
خواص انبه برای حفظ سلامت قلبمواد معدنی و آنتی اکسیدانی های انباشته شده در انبه تازه به شما این امکان را می دهند که با مصرف این میوه سلامت قلب خود را تضمین کنید. اکثر متخصصان تغذیه و پزشکان بر این باورند که رعایت رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات تازه برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی مفید است.

یک مطالعه نشان داد که مصرف روزانه انبه به کاهش فشار خون در مردان بدون اضافه وزن کمک می کند. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۸ انجام شد نشان داد که مصرف دو فنجان انبه در روز، اثرات مثبتی بر روی فشار خون سیستولیک در زنان یائسه سالم دارد. مطالعات دیگر نشان داده اند که میوه های غنی از آنتی اکسیدان ها مانند انبه باعث تقویت سلامت قلب می شوند و می توانند به جلوگیری از حملات قلبی کمک کنند.

آیا می دانستید که مصرف میوه ها و سبزیجات تازه فقط یکی از گزینه های ساده  است که می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش دهد؟

خواص انبه برای کاهش سریع تر وزنانبه به دلیل ارزش غذایی و فیبری که دارد برای کاهش وزن نیز مفید است.

یک مطالعه حیوانی نشان داد که مصرف مکمل حاوی انبه خشک شده باعث بهبود تحمل گلوکز و کاهش چاقی می شود. دانشمندان بر این باور بودند که مصرف انبه به جلوگیری از افزایش چربی بدن کمک می کند. این نتیجه هنگامی به دست آمد که موش ها با رژیم غذایی حاوی چربی بالا تغذیه می شدند.

پزشکان در WebMD می گویند افزایش مصرف فیبر یک راه مهم برای از دست دادن وزن است و به کنترل کردن وزن نیز کمک می کند. فیبر به شما کمک می کند که احساس سیری بیشتری داشته باشید و  کالری کمتری مصرف کنید.

استفاده از پوست انبه نیز می تواند راه خوبی برای کاهش وزن باشد. زیرا این بخش میوه فیبر زیادی دارد. تحقیقات انجام شده در مورد خواص پوست انبه نشان داده اند که پوست این میوه از ۴۰ تا ۷۰ درصد فیبر رژیمی تشکیل شده است.

مطالعات دیگر نیز نشان داده اند که به غیر از فیبر، فیتو شیمیایی هایی موجود در پوست چرمی انبه می توانند اثر ضد چاقی داشته باشند.

خواص انبه برای هضم غذااگر می خواهید به هضم غذا در دستگاه گوارش خود کمک کنید می توانید روی خواص انبه حساب کنید.  خوردن انبه برای سلامت گوارش مفید است زیرا فیبر زیادی دارد. فیبر برای حرکات منظم روده ضروری است. یک عدد انبه حاوی تقریبا ۴ گرم فیبر است که ۱۵ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده را فراهم می کند.

انبه همچنین دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش التهاب روده کمک می کند. تحقیقات انجام شده در مورد انبه نشان داده اند که این میوه حاوی گالوتانین ها است و می تواند به درمان التهاب دستگاه گوارش مرتبط با کولیت زخمی کمک کند.

شما می توانید از انبه برای درمان یبوست نیز استفاده کنید. یک مطالعه بالینی بر روی انسان ها نشان داد که مصرف ۳۰۰ گرم انبه در روز علائم یبوست را بهبود می بخشد و التهاب دستگاه گوارش را کاهش می دهد.
دیگر خواص انبه
انبه حاوی ترکیباتی است که برای سلامت مغز مفید هستندخوردن یک فنجان انبه خرد شده هر روز می تواند به بهبود عملکرد شناختی کمک کند.

یک مطالعه انجام شده بر روی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره میوه انبه نشان می دهد که انبه به طور مثبت بر روی عملکرد مغز تاثیر می گذارد. دانشمندان دریافته اند که میوه انبه باعث کاهش تاثیر استرس بر روی مغز موش ها می شود. این تحقیق نشان می دهد که مصرف انبه می تواند به بهبود حافظه و جلوگیری از اختلالات شناختی خفیف کمک کند.

انبه ممکن است نشانه های قابل مشاهده پیری را کاهش دهداز آنجا که مقدار ویتامین C، ویتامین E و آنتی اکسیدان ها در انبه زیاد است، جای تعجب نیست که این میوه بر روی پوست اثر ضد پیری داشته باشد. در واقع، مصرف انبه به طور مرتب می تواند به جلوگیری از ایجاد خطوط و چین و چروک کمک کند.

در یک آزمایش، دانشمندان متوجه شدند که مصرف نوشیدنی حاوی عصاره انبه، آسیب پوستی ناشی از اشعه UVB را از بین می برد. ترکیبات سالم در انبه، از آسیب دیدن فیبر کلاژن جلوگیری کرده و مانع شکل گیری چین و چروک می شود.

انبه موجب سلامت پوست و مو می شودانبه همچنین حاوی بسیاری از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامت پوست و مو مورد نیاز هستند. به عنوان مثال، مصرف یک فنجان انبه، ۴۵ میلی گرم ویتامین C به شما می دهد که سه چهارم نیاز روزانه بدنتان است.

مجله Nutrients در سال ۲۰۱۷ گزارشی را منتشر کرد که نشان داد مصرف ویتامین C کافی برای تحریک تولید کلاژن ضروری است و مانع آسیب سلولی می شود. کمبود ویتامین C به شکل گیری چین و چروک، بهبود زخم و خشکی پوست مرتبط است. انبه همچنین منبع خوبی از بتا کاروتن است که برای پوست ضروری است.
این میوه برای سلامت کبد مفید است
یکی از خواص انبه این است که این میوه به محافظت از کبد در برابر آسیب کمک می کند. تحقیقات نشان داده اند که انبه یک غذای کاربردی با بسیاری از خواص دارویی است. در یک آزمایش، مصرف گوشت انبه یا پوست انبه به محافظت از کبد موش ها در برابر آسیب های ناشی از مصرف الکل کمک کرد. آنتی اکسیدان های گیاهی مانند فنول ها در این میوه اثر محافظتی بر روی کبد دارند.
انبه دارای خواص ضد سرطانی استمیوه هایی که دارای ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند، مانند انبه، سیستم دفاعی بدن را در مقابل عفونت تقویت می کنند و می توانند به جلوگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان کمک کنند.

انبه شامل یک ترکیب ضد سرطانی به نام مانگیفین می باشد. مطالعات نشان داده اند که منگیفرین باعث کاهش التهاب می شود و قدرت سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد. عصاره انبه به مهار گسترش سلول های سرطانی کمک کرده و حتی اندازه تومورهای سرطانی را کاهش می دهد.

حتی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف میوه انبه و پوست انبه، اثر محافظت کننده از بدن در برابر سرطان دارد. دانشمندان دریافته اند که خوردن میوه انبه منجمد نشده می تواند برای سلامت بدن بسیار مفید باشد و به جلوگیری از گسترش برخی سلول های سرطانی کمک کند.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.