فریبا عادلخواه پژوهشگر ایرانی- فرانسوی به ۵ سال زندان محکوم شد

فریبا عادلخواه یکی از چندین ایرانیان دو تابعتی است که توسط جمهوری اسلامی ایران در بازداشت است.بی بی سی :وکیل فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی- فرانسوی بازداشت شده در ایران گفته است که دادگاهی در تهران موکلش را به ۵ سال زندان محکوم کرده است.

سعید دهقان گفته خانم عادلخواه برای "اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت" مجرم شناخته و پنج سال حبس گرفته و برای "تبلیغ علیه نظام" هم یک سال، که البته در مجموع در صورت تایید نهایی حکم باید پنج سال زندان را تحمل کند.

پیشتر اعلام شده که رئیس دادگاه او ابوالقاسم صلواتی قاضی دادگاه انقلاب اسلامی است. آقای صلواتی به دلیل پیشینه اش در "نقض حقوق بازداشت شدگان" از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا در فهرست تحریم های حقوق بشری قرار دارد.

وکیل فریبا عادلخواه گفته است از این حکم در فرصت مقرر تجدیدنظرخواهی خواهد کرد.

آقای دهقان قبلا گفته بود که موکل وی از اتهامات جاسوسی و تشویش اذهان عمومی، تبرئه شده است.

فریبا عادلخواه، پژوهشگر موسسه مطالعات سیاسی پاریس (سیانس پو)، در یکی از سفرهای خود به ایران بازداشت شد. خانم عادلخواه در رشته جامعه‌شناسی در دانشگاه استراسبورگ فرانسه تحصیل کرده و دکترای خود را از مدرسه مطالعات عالی علوم اجتماعی در پاریس گرفته است. او در زمینه ایران و اسلام و شیعه تخصص دارد.

مقام های امنیتی و قضایی همزمان با فریبا عادلخواه، رولان مارشال، پژوهشگر فرانسوی دیگری را هم بازداشت کرده بودند اما در نهایت ایران او را با یک زندانی ایرانی در فرانسه معاوضه کرد که متهم به دور زدن تحریم های ایران بود.

خانم عادلخواه یکی از چندین ایرانیان دو تابعتی است که توسط جمهوری اسلامی ایران در بازداشت است. امائول مکرون رئیس جمهور فرانسه در گفت و گوهای تلفنی منظم خود با حسن روحانی رئیس جمهور ایران خواستار آزادی خانم عادلخواه شده است.

ایالات متحده و بریتانیا، جمهوری اسلامی ایران را متهم می کنند که با بازداشت ایرانیان دوتابعیتی در صدد است تا مسائل خارجی خود را حل و فصل کند. مقام های هر دو کشور در واشنگتن و لندن این رفتار ایران را تقبیح کرده و خواستار توقف آن شده اند.
ایالات متحده و بریتانیا، جمهوری اسلامی ایران را متهم می کنند که با بازداشت ایرانیان دوتابعیتی در صدد است تا مسائل خارجی خود را حل و فصل کنددونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در زمان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری، گفته بود که ایران با بازداشت افراد دوتابعیتی برای مقاصد خود آنها را "گروگان" می گیرد و دولت آمریکا "باج" طلب می کند.

حدود پنج سال پیش در روز اجرای توافق هسته ای برجام میان ایران و قدرت های جهانی، ایالات متحده اعلام کرد که همزمان با آزادی شماری از آمریکایی های ایرانی تبار از زندان های ایران، آمریکا میلیون ها دلار پول نقد را که در یک دعوای مالی باید به ایران می داد، با یک فروند هواپیما به ایران فرستاده است.

وزیر اطلاعات ایران مدتی بعد اعلام کرد که ماموران وزارت اطلاعات در مذاکرات منتهی به این اقدام حضور داشتند و مطابق "دستورات" آیت الله علی خامنه ای به "موفقیت" رسیدند.

همزمان با آزادی آمریکایی های ایرانی تبار از زندان های ایران و خروج آنها از این کشور شماری زندانی ایرانی-امریکایی هم از زندان های آمریکا آزاد شدند اما اغلب آنها در ایالات متحده ماندند و به ایران بازنگشتند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران اخیرا دوباره به آمریکا پیشنهاد کرده است که زندانیان دو کشور با یکدیگر مبادله شوند.

علی ربیعی سخنگوی دولت ایران گفته است که این پیشنهاد صرفا مربوط به اتباع آمریکایی- ایرانی نیست و برای شهروندان زندانی شده دیگر کشورها هم قابل اجراست.

از زمان شیوع ویروس کرونا در ایران مقام های قضایی ایران شماری از زندانیان را به مرخصی فرستاده اند. نازنین زاغری، زندانی ایرانی-بریتانیا با پابند الکترونیکی هم اکنون در مرخضی است و یک آمریکایی هم تحت عنوان مرخصی از بازداشتگاه تحویل سفارت سوئیس در تهران شده که حافظ منافع ایالات متحده در ایران است.
+18
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.