علائم اولیه حمله قلبی و نشانه های هشدار دهنده آن

پیام سلامت : حمله قلبی به معنی مرگ عضله قلب به دلیل قطع روند خون رسانی است. قطع خون رسانی معمولاً در اثر انسداد کامل شریان کرونر (یکی از شریان هایی است که خون مورد نیاز عضله قلب را تأمین می کند) رخ می دهد. مرگ عضله قلب به نوبه خود باعث درد قفسه سینه و بی ثباتی الکتریکی در بافت عضله قلب می شود.
علائم هشدار دهنده و علائم اولیه حمله قلبی
درد یا احساس فشار در قفسه سینه شایعترین علامت حمله قلبی هستند. اما افرادی که دچار حمله قلبی می شوند ممکن است نشانه های مختلفی را تجربه کنند که معمولا عبارتند از:
  •     درد فک
  •     تعریق
  •     سوزش سر دل
  •     تنگی نفس
  •     درد دندان
  •     سردرد
  •     تهوع و استفراغ
چه عواملی باعث حمله قلبی می شود؟
بیشتر مرگ و میرهای ناشی از حملات قلبی ناشی از فیبریلاسیون بطنی قلب است. این حالت معمولا پیش از آنکه قربانی حمله قلبی بتواند خود را به اورژانس برساند رخ می دهد. کسانی که به اورژانس می رسند معمولا بهبود پیدا می کنند. با وجود درمان های مدرن، شانس زنده ماندن پس از ابتلا به حمله قلبی بیش از ۹۰٪ است. ۱٪ تا ۱۰٪ قربانیان حمله قلبی که بعدا می میرند شامل قربانیانی هستند که در چند دقیقه ابتدایی حمله، آسیب شدیدی به عضله قلبشان وارد شده است.
چه تست ها و آزمایش هایی می توانند حملات قلبی را تشخیص دهند؟
حملات قلبی با روش هایی مانند آنژیوگرام کرونر و PTCA (آنژیوپلاستی بالون کرونر) تشخیص داده می شوند و داروهای حل کننده لخته خون می توانند به سرعت شریان های مسدود شده را به حالت عادی بازگردانده و گردش خون را در قلب عادی کنند. به این ترتیب آسیب وارده به ماهیچه های قلب محدود می شوند. این روش های درمانی شانس زنده ماندن قربانیان را افزایش داده و میزان آسیب قلبی را محدود می کنند. اندازه گیری فشار خون معیاری برای تشخیص و درمان نیست. چرا که فشار خون در هنگام حمله قلبی می تواند کم، طبیعی یا بالا باشد.
روش های درمان حمله قلبی چیست؟
اگر حمله قلبی در مراحل اولیه درمان شود، آسیب دیدگی عضله محدود خواهد شد. داروها و روش هایی که معمولا برای درمان حملات قلبی استفاده می شوند عبارتند از:
 
  •     آسپرین
  •     نیتروگلیسیرین
  •     داروهای ضد لخته شدن خون
  •     مداخلات عروق کرونر از راه پوست (PCI)
  •     سایر اقدامات پزشکی
  •     توانبخشی قلبی
  •     اکسیژن درمانی
  •     تغییر در شیوه زندگی
ایست قلبی در مقایسه با حمله قلبی
“ایست قلبی” و “حمله قلبی” دو اصطلاح متفاوت از هم هستند. حمله قلبی یا انفارکتوس میوکارد صدمه ای است که به عضله قلب وارد می شود و دلیلش نیز کاهش خونرسانی به عضله قلب است. این حمله باعث می شود عضله قلب از اکسیژن مورد نیاز برای انجام صحیح عملکردهای خود محروم شود. اما ایست قلبی به این معنی است که ضربان قلب متوقف شده و مرگ عضله این عضو قریب الوقوع است. اگر حمله قلبی شدید باشد می تواند منجر به ایست قلبی شود. در این حالت حمله قلبی کشنده است. با این حال، شرایط دیگر مانند آریتمی جدی یا شوک نیز می تواند باعث ایست قلبی شود.
آشنایی با علائم اولیه حمله قلبی
دانستن نشانه های هشدار دهنده و علائم اولیه حمله قلبی برای تشخیص سریع و درمان بسیار مهم است. بسیاری از حملات قلبی، برخلاف تصویری که در اغلب فیلم ها نمایش داده می شود، به آرامی شروع می شوند. به این ترتیب ممکن است فردی که دچار حمله قلبی شده است حتی از آنچه که برایش اتفاق افتاده است مطمئن نباشد. علائم حمله قلبی در بین افراد مختلف متفاوت است. حتی شخصی که دچار حمله قلبی شده است ممکن است در حمله بعدی علائم مشابه ای نداشته باشد. اگرچه درد یا احساس در فشار قفسه سینه شایعترین علامت حمله قلبی است، اما قربانیان حمله قلبی ممکن است انواع مختلفی از علائم را تجربه کنند. در لیست زیر با جزئیات بیشتر در مورد علائم اولیه حمله قلبی صحبت می کنیم.
احساس ناراحتی در قفسه سینهدرد قفسه سینه نشانه بارز حمله قلبی است. اگرچه این درد می تواند به اشکال مختلفی خود را نشان دهد. البته در برخی از موارد درد قفسه سینه ممکن است به هیچ وجه رخ ندهد. درد قفسه سینه ای مشخصه اصلی حمله قلبی است که همراه با احساس فشار و سنگینی این ناحیه باشد. برخی از بیماران این علامت را دردی توصیف می کنند که از مرکز سینه شروع می شود.

درد یا ناراحتی که نشانه حمله قلبی است معمولا بیش از چند دقیقه طول می کشد یا ممکن است از بین برود و چند دقیقه بعد بازگردد. این درد می تواند به بازوها، پشت یا سر و گردن نیز سرایت کند. زنان و مردان هر دو درد قفسه سینه را به عنوان علامت اصلی حمله قلبی گزارش می دهند، اما زنان بیشتر از آقایان با علائم دیگر این بیماری مانند تهوع، درد فک یا تنگی نفس مواجه می شوند.

درد فک، درد دندان و سردرددرد ناشی از سکته قلبی می تواند به هر دو بازو، فک، سر یا کمر گسترش یابد. برخی افراد درد دندان یا سردرد را نیز به عنوان علامت حمله قلبی گزارش داده اند. امکان دارد این نوع دردها بدون درد قفسه سینه نیز رخ دهند.

تنگی نفساحساس تنگی نفس یکی از نشانه های شایع حمله قلبی است. تنگی نفس یا مشکل تنفسی ممکن است قبل یا در حین درد قفسه سینه در اثر سکته قلبی ایجاد شود و در برخی موارد ممکن است با سایر علائم حمله قلبی، و بدون هیچ گونه دردی در قفسه سینه همراه باشد.

حالت تهوعحالت تهوع یکی از علائم کمتر شایع حمله قلبی است. برخی از بیماران نیز احساسی مانند سوء هاضمه را تجربه می کنند.

استفراغحالت تهوع که همراه با حمله سکه قلبی رخ می دهد می تواند آنقدر شدید شود که استفراغ به وجود آورد.

درد قسمت میانی شکمگاهی اوقات حمله قلبی به صورت درد معده یا درد وسط شکم توصیف می شود. این درد معمولاً شدیدتر از درد معمولی معده است و بیشتر از چند دقیقه طول می کشد. این علامت می تواند با یا بدون درد در ناحیه قفسه سینه رخ دهد.

سوزش سر دل و یا سوء هاضمههمانطور که قبلاً نیز اشاره شد، برخی از افرادی که دچار حمله قلبی می شوند، احساس سوء هاضمه را به عنوان یکی از نشانه ها اصلی خود گزارش می دهند. به همین ترتیب، درد و فشار ناشی از حمله قلبی ممکن است در قسمت اپیگاستریک یا قسمت فوقانی متمایل به میانه شکم احساس شود و شبیه به سوزش سر دل باشد.

درد بازو (معمولاً در بازوی چپ رخ می دهد، اما ممکن است در هر دو بازو نیز احساس می شود)درد قفسه سینه که در اثر حمله قلبی رخ می دهد می تواند گسترش یابد و به یک یا هر دو بازو و به سمت شانه ها سرایت کند. این حالت اغلب اتفاق می افتد و ممکن است حتی به مچ دست و انگشتان نیز گسترش یابد. این درد بیشتر در سمت چپ بدن احساس می شود اما برخی از بیماران در سمت راست نیز آن را حس می کنند.

کمر دردقسمت فوقانی کمر یکی دیگر از مکان های متداولی است که درد ناشی از حمله قلبی در آنجا رخ می دهد. کمردردی که ناشی از حمله قلبی است معمولا در بین تیغه های شانه اتفاق می افتد.

ضعف عمومیاحساس بی حالی یا ضعف عمومی نیز می تواند با حمله قلبی همراه باشد. معمولا احساس خستگی یا حتی سبکی سر همراه با ضعف به سراغ بیماران می آید. برخی از افراد هنگام حمله قلبی اضطراب یا وحشت شدید را تجربه خواهند کرد.

تعریقتعریق می تواند همراه با حمله قلبی رخ دهد. بعضی از افراد احساس می کنند که عرق سرد از بدنشان ترشح می شود.

اگر دچار حمله قلبی شدیم چه اقداماتی انجام دهیم؟
درست است که تخشیص این عارضه به عهده پزشک است؛ اما اگر احساس می کنید دچار این حمله شده اید، سریعا با اورژانس تماس گرفته و از آنها کمک بخواهید. فراموش نکنید که مصرف سریع دارو می تواند به بازگرداندن گردش خون به قلب و افزایش شانس زنده ماندن شما کمک کند.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.