فراخوان مدال‌آوران ایرانی علیه «قهرمانان قلابی» در اینستاگرام

 یوسف کرمی، قهرمان رزمی‌کار ایرانی، بانی این چالش است
رادیو فردا :مهدی رستم پور
صدها نفر از ورزشکاران زن و مرد ملی‌پوش رشته‌های انفرادی و تیمی ایران، چالشی مجازی را علیه «قهرمانان تقلبی» به راه انداخته‌اند.

آن‌ها در پست‌های مشترک‌شان در شبکه‌های اجتماعی، اعلام کرده‌اند این یک «چالش مفید علیه قهرمانان تقلبی است که باعث فرهنگ‌سازی هم می‌شود».

قهرمانان ملی ورزش ایران می‌گویند: «قصد داریم کاربران را تشویق کنیم که در احترام به صداقت و راستی، قهرمانان جعلی را آنفالو کنند.»

افرادی پرشمار در بیوگرافی صفحات اینستاگرام، خود را دارنده مدال جهانی می‌نامند. کاربران جوان و نوجوان نیز به‌سادگی باور می‌کنند. به نحوی که آمار دنبال‌کنندگان برخی قهرمانان غیرواقعی در ورزش‌های رزمی، بیشتر از قهرمانان واقعی در مسابقات المپیک و جهانی است.

یوسف کرمی با دو طلا و دو برنز جهان، برنز المپیک، قهرمانی آسیا و دو طلای بازی‌های آسیایی، از نخبگان تاریخ ورزش ایران محسوب می‌شود. او بانی این چالش در فضای مجازی بوده است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

نوجوان که بودم آرزوی من این بود تا در مسیری قرار بگیرم که به سطح قهرمانان بزرگ ورزش دنیا برسم. برنده مدال طلای جهان و المپیک یعنی یک نفر در کره زمین. اسمشان مشخص است و تعدادشان هم خیلی کم است. اگر زمان نوجوانی من اینستاگرام وجود داشت و می دیدم که صدها قهرمان جهان داریم دیگر این رویا را نداشتم که زحمات شبانه روزی بکشم و به حدی برسم که از سکوی المپیک بالا بروم. الان هم وقتی نوجوانان در اینستاگرام می بینند که قهرمان جهان شدن خیلی معمولی و پیش و پا افتاده است، انگیزه تمرینات سخت و رعایت انضباط ورزش حرفه ای را از دست می دهند. افرادی که با هر هدفی به خودشان می گویند قهرمان جهان، هم به قهرمانان واقعی بی احترامی می کنند هم انگیزه تلاش را از نوجوانان با استعداد می گیرند. این عزیزان به وجدان خودشان مراجعه کنند و بدانند که ما برای مدالهایی که بدست آوردیم همیشه دور از خانواده بودیم. عمر و جوانی و سلامتی مان را گذاشتیم. از وزارت ورزش و فدراسیونها و کمیته المپیک و خبرنگاران محترم ورزشی درخواست دارم از خون دلی که قهرمانان واقعی خورده اند دفاع کنند و اجازه سوء استفاده به متقلبین را ندهند. از شما هموطنان عزیز هم خواهش می کنم که هوشیار باشید و گول بیوگرافی های دروغ اینستاگرام را نخورند. کشورمان بیشتر از مدالهای ورزشی به صداقت و راستگویی و دوری از تقلب نیاز دارد. #ایران #ورزشهای رزمی #قهرمانان واقعی #المپیک #قهرمان جهان #دروغ #خبرنگار

A post shared by Yousefkarami (@yousefkaramitkd) on


کرمی که در کرواسی به مربی‌گری مشغول است و با اتحادیه تکواندوی اروپا همکاری می‌کند، به سایت تسنیم گفت: «قهرمانان پوشالی حق قهرمانان واقعی را تضییع می‌کنند. آن‌ها بدون حضور در تیم‌های ملی و مسابقات معتبر، تنها با شرکت در سبک‌های رزمی که در حد مسابقات محلی است، پاداش هم گرفته‌اند.»

کرمی می‌گوید: «رزمی‌کارم، اما اسم این مسابقات را تاکنون نشنیده‌ام. این افراد را تا پیش از مطرح شدن در شبکه‌های مجازی، حتی در محله‌شان نیز نمی‌شناختند. در دنیای واقعی دستاوردی نداشته‌اند، اما در دنیای مجازی از جوانان سوءاستفاده می‌کنند.»

جمعی از اعضای تیم‌های ملی کاراته، فوتبال و فوتسال زنان، بسکتبال، والیبال، تکواندو، شمشیربازی، هندبال، دوومیدانی مردان و زنان، قایقرانی، شطرنج، رزمی، بدمینتون، قهرمانان پارالمپیکی و... از جمله ورزشکاران شاخصی‌اند که اعتراض خود را در مورد «مدال‌های جعلی در اینستاگرام» ابراز کرده‌اند.

از بهمن عسگری و حمیده عباسعلی تا فرشته کریمی و مریم طوسی. فرهاد قائمی، لیلا رجبی، مهدی کامرانی و ثریا آقایی، ستاره بدمینتون زنان ایران، که نوشته است: «خودم را قهرمان نمی‌دانم، اما برای رسیدن به این نقطه تلاش کرده‌ام.»

سارا قمی که پنج دوره خانم‌گل فوتبال ایران شده، در واکنش به چالش قهرمانان ملی نوشت: «فکر می‌کردیم قهرمانان جعلی فقط برای فوتبال و فوتسال است، ولی متوجه شدیم در سایر رشته‌ها هم حضور دارند.»

نرجس امامقلی‌نژاد، دارنده سه مدال در رشته تیراندازی در بازی‌های آسیایی، با اعتراض به «قهرمانان تقلبی» نوشته است: «حتی حامیان مالی به جای تحت پوشش گرفتن قهرمانان واقعی، با این افراد قرارداد می‌بندند. در حالی که قهرمان المپیک اسپانسر ندارد!»

یوسف کرمی نوشته است اگر در دوران نوجوانی‌اش اینستاگرام بود و می‌دید که همه قهرمان‌اند، دیگر این رؤیا را تعقیب نمی‌کرد که از سکوی المپیک بالا برود.

او هشدار داده است که وقتی نوجوانان در اینستاگرام مشاهده می‌کنند قهرمانی در جهان چقدر معمولی و پیش پا افتاده است، انگیزه تمرینات سخت و رعایت انضباط ورزش حرفه‌ای را از دست می‌دهند.

به نظر می‌رسد نخستین تاثیر چالش قهرمانان ملی ورزش ایران، معرفی جمعی از قهرمانان غیرواقعی باشد؛ چهره‌هایی که صفحات اغلب‌شان بیش از یکصد هزار دنبال‌کننده دارد.

حالا جمعی از همان کاربران می‌پرسند چرا اسمی از شما که خودتان را به عنوان قهرمان جهان معرفی کرده‌اید، در سایت فدراسیون‌های جهانی دیده نمی‌شود؟
+5
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.