محققان درحال تحقیق درباره تغییرات در شاخک های تشکیل دهنده تاج ویروس کرونا بوده اندبی بی سی :محققان در آمریکا و بریتانیا صدها جهش ژنتیکی را در ویروسی که باعث بیماری کووید-۱۹ می شود شناسایی کرده اند.
اما محققان هنوز نمی دانند این جهشها چه نقشی در انتشار ویروس بازی می کنند و آیا جلوی موثر بودن یک واکسن بالقوه را خواهند گرفت یا نه.
جهش کردن بخشی عادی از عملکرد یک ویروس است. سوال این است که کدام یک از این جهش ها بر شدت یا قابلیت سرایت ویروس تاثیر می گذارد.
پژوهش های اولیه در آمریکا اشاره داشت که یک جهش مشخص - دی ۶۱۴ جی - درحال غلبه است و می تواند بیماری را واگیردارتر کند.
این مطالعه هنوز از سوی سایر دانشمندان محک نخورده و رسما منتشر نشده است.
محققان از "آزمایشگاه ملی لوس آلاموس" در نیومکزیکو با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده در پایگاه داده های "ابتکار جهانی تقسیم داده های آنفلوآنزا" تغییراتی که در "شاخک های" ویروس ظاهر می شود را زیر نظر گرفتند.
آنها متوجه شدند که به نظر می رسد چیزی در مورد این جهش خاص باشد که باعث رشد سریع تر آن می شود - اما پیامدهای این تغییر روشن نیست.
تیم محققان داده های بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در شفیلد بریتانیا را تحلیل کردند. هرچند آنها دریافتند که ظاهرا این ویروس جهش یافته در شمار بیشتری در بدن تکثیر می شود، اما شواهدی از اینکه حال بیماران را بدتر کرده باشد پیدا نکردند. 'جهش ها بد نیستند' مطالعه دیگری از دانشگاه کالج لندن (یو سی ال) ۱۹۸ جهش تکراری در این ویروس را شناسایی کرد.
پروفسور فرانسوا بالو از نویسندگان این مقاله گفت: "جهش ها به خودی خود چیز بدی نیستند و نشانه ای از این نیست که سارس-کوو-۲ (ویروس عامل کووید-۱۹) سریع تر یا آهسته تر از حد انتظار جهش می کند."
"تا این لحظه نمی توانیم بگوییم که آیا سارس-کوو-۲ نسبت به گذشته مرگبارتر یا مسری تر می شود یا نه."
مطالعه ای از دانشگاه گلاسکو که در آن هم جهش های ویروس تحلیل شد حاکیست که این تغییرات به معنی پیدایش انواع مختلف ویروس نیست. آن مطالعه نتیجه گیری می کند که درحال حاضر فقط یک نوع از این ویروس در گردش است.
زیر نظر گرفتن تغییرات در ساختار ویروس برای ساخت واکسن اهمیت دارد.
برای مثال واکسن آنفلوآنزا را در نظر بگیرید. ویروس عامل این بیماری با چنان سرعتی جهش می کند که واکسن باید هر سال اصلاح شود تا توانایی جلوگیری از نوع جدید را داشته باشد. توسعه دارو بسیاری از واکسن های کووید-۱۹ که در حال حاضر طراحی آنها در جریان است شاخک های متمایز ویروس را هدف می گیرد. هدف این است که بدن ویژگی منحصر به فردی در شاخک ها را تشخیص دهد تا به دفع آن کمک کند. اما اگر شاخک ها تغییر کنند از تاثیر واکسن کاسته خواهد شد.
درحال حاضر این فقط جنبه نظری دارد. دانشمندان هنوز اطلاعات کافی ندارند که بتوانند بگویند تغییرات در ژن های ویروس به چه معنی است.
دکتر لوسی فن دورپ از تیم پژوهشگران دانشگاه کالج لندن گفت توانایی تحلیل شمار بزرگی از ژن های ویروسی می تواند "در تلاش برای ساخت دارو خیلی ارزشمند باشد."
با این حال او به بیبیسی گفت: "من از مطالعه مجموعه ژن های یک ارگانیسم لذت می برم، اما حرفی که آنها برای گفتن دارند محدود است."
+6
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
zarathushtra - تهران، ایران
اصولا از نظر آماری چون این ویروس از 50 ذره بیش و کم تشکیل شده ساخت واکسن میسر نیست چون باید همه 50 حالت رو پوشش بده.ببینید بطور ساده با 3 عدد 1و 2و3 یا سه حرف A,B,C چند حالت یا عدد میشه ساخت؟ سه عدد یا حالت.حال با 50 جایگشت خیلی بسیار بسیار حالت.این دلیل عدم توانایی پوشش واکسن برای همه حالاتی که ویروس میشه ریخت خودشو عوض کنه هست.دقیقا مثل سرماخوردگی که هیچ واکسن مشخصی نداره.اما اگر ساختارش مولی بود در هر مول ماده به اندازه عدد آووگادرو 6.2 ضربدر 10 بتوان 23 ذره هست که ماهیت آماری پیدا میکنه و امکان ساخت واکسن فراگیر واسش هست.سعی کردم ساده توضیح بدم
1
2
پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.