همه آنچه باید در مورد رمدسیویر بدانید؛ دارویی امیدبخش

العربیه :دونالد ترامپ جمعه شب 1 می، مژده مسرت بخشی را با این محتوا مطرح کرد که داروی رمدسیویر، چراغ سبز را برای استفاده در درمان کرونا گرفته است.
 
سازمان غذا و داروی امریکا ( اف دی ای) به شرکت گلیاد ساینس، سازنده «رمدسیویر» اجازه داد تا از این دارو در درمان آزمایشی وضعیت‌های بالینی اضطراری مبتلا به بیماری کووید 19، استفاده کند.
 
این دارو در هفته جاری، بارقه امید را در مبارزه با کرونا نمایان ساخت چرا که نتایج بالینی نوید بخشی در درمان بیماران با رمدسیویر مشاهده شد.به گفته مرکز پزشکی کلیفلند، اثر بخشی رمدسیویر در کنترل کرونا، به اثبات رسیده و توانسته مدت درمان بیماران را تا 4 روز کاهش دهد.
 
بدین ترتیب شرکت سازنده، متعهد شده تا مقادیر کافی این دارو را برای بیماران مبتلا به کرونا در سراسر جهان تولید کند.
رمدسیویر چیست و چگونه ساخته شد؟
این دارو، یک داروی آزمایشی آنتی‌ویروس است که بوسیله شرکت دارو سازی آمریکای «گیلیاد ساینس» در آغاز روند درمان بیماری ایبولا ساخته شد.
 
رمدسیویر که در سال 2015 ساخته شد، نتایج امیدوارکننده‌ای در آزمایش بروی حیوانات نشان داد و در مرحله بعد در کنگو مورد استفاده قرار گرفت اما در نهایت، در درمان موثر بیماری ایبولا شکست خورد.
پیتر بیتس، جانشین معاون پیشین اف دی ای در گفت‌و‌گو با «نیویورک پوست» خاطر نشان کرد: این دارو به هیچ وجه امیدبخش نیست و بشکل نسبی در مقابله با ایبولا شکست خورد و به همین سبب پزشکان گفته اند اجازه دهید ببینیم آیا بر کووید 19 تاثیر می‌گذارد یا خیر.
میزان اثر بخشی این دارو بر کرونا؟
بر اساس اسنتیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های مسری، نتایج بالینی مصرف رمدسیویر درمورد بیش از هزار بیمار مبتلا به کووید 19 که از مشکلات تنفسی شدید رنج می‌بردند، به میزان 31% سریع تر از دیگر بیمارانی که شبه دارو مصرف کردند، بهبود یافته‌اند.
 
بیتس در عین حال هشدار داد که رمدسیویر صرفا بروی بیماران کهن سال بستری در بیمارستان‌ها و کسانی که دچار مشکلات دستگاه حاد تنفسی یا مشکلات پزشکی قبلی بودند، نتایج مثبت گذاشته است. او گفت: این دارو نجات‌بخش است اما قوانین بازی را عوض نمی‌کند.آزمایش‌های بالینی نشان داد، میزان بهبود بین 4 تا 10 در صد درمیان بیمارانی بوده است که از بشدت بیمار بودند.
چگونگی کار رمدسیویر
به گزارش فرانس‌پرس، رمدسیویر به این شکل عمل می‌کند که نحوه کار ادونوزین را شبیه‌سازی می‌کند که یکی از 4 عنصر قلیایی تشکیل دهنده «آر ان ای» است. زمانیکه ژن‌های ویروس کرونا به جای ترکیب با ادونوزین با رمدسیویر ترکیب شوند، دیگر قادر به تکثیر نخواهند بود.
 
بیتس توضیح داد: رمدسیویر با ورود در ترکیب «آر ان ای» ویروس کرونا ، باعث از میان رفتن آن پیش از تکثیر شدن می‌شود.
 
بر اساس تازه‌ترین پژوهش انتشار یافته از سوی شرکت گیلیاد ساینس، شایع‌ترین تاثیر منفی استفاده از رمدسیویر، استفراغ و توقف حاد تنفسی است و در 7 % از بیماران، افزایش آنزیم‌های کبد مشاهده شده است.
قیمت این دارو؟
هنوز بهای تمام شده برای مصرف کننده این دارو مشخص نشده، هر چند که دانیل اودای، در گفت‌و‌گو این هفته خود با «استات نیوز » گفته است که شرکت گیلیاد ساینس، 1.5 میلیون بسته از این دارو را بشکل کمک بلاعوض در میان 140 هزار مرکز درمانی در بیمارستان‌ها توزیع کرده است.
 
اودای افزود که شرکت گلیاد ساینس متعهد شده با دولت و سازمان‌‍های بهداشتی در راستای اطمینان یافتن از رسیدن دارو به بیمران و در دسترس کشورها قرارکرفتن آن، همکاری خواهد کرد.
هنوز دارویی آزمایشی است
پزشکان تاکید دارند که هنوز باید تحقیق در مورد کارآمدی رمدسیویر انجام شود؛ هر چند برخی از پزشکان از نتایج بدست آمده رضایت داشته و ان را بسترساز مناسبی برای درمان‌های مطلوب‌تر در نظر گرفته‌اند.
بیتس در این رابطه گفته است: «نتایج کلینیکی در مورد بیماران بستری شده در بیمارستان‌ها، بسیار مثبت بوده اما رمدسیویر هنوز هم داروئی آزمایشی قلمداد می‌شود.
 
گفتنی که رمدسیویر در کنار هیدروکسی کلروکین یکی از گزینه‌های موجود در مجموعه داروهای آنتی ویروس است.
 
این در حالی است که اف دی آی در آمریکا، سازمان نظارت بر دارو در اتحادیه اروپا، سازمان بهداشت کانادا و آژانس داروی فرانسه، اخیرا نسبت به استفاده از هیدوکسی کلورکین هشدار داده و عوارض جانبی آن از جمله نامنظم شدن ضربان قلب و افزایش خطرناک تیش قلب را گوشزد کرده‌اند.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.