آیا «خون آبی» روس‌ها می‌تواند به درمان کرونا کمک کند؟

العربیه :همزمان با تلاش کشورهای مختلف جهان برای یافتن راه‌حلی در زمینه کنترل ویروس کرونا، دانشمندان روسیه سری به تاریخ اتحاد جماهیر شوروی زده و استفاده از خون آبی را پیشنهاد دادند.
 
دانشمندان روس باور دارند خون آبی که با اکسیژن اشباع شده، می‌تواند جایگیزین مناسبی برای خون عادی در بیمارانی باشد که تحت درمان کرونا قرار می‌گیرند. این دارو به گلبول‌های قرمز خود کمک کرده، آنها را فعال‌تر نموده و مانع از بین رفتن آنها می‌شود.
 
ایوگینی مایوسکی، رئیس آزمایشگاه تجهیزات بیولوژیک و فیزیوبیولوژی آزمایشی در دانشگاه علوم روسیه گفت که ذرات داروی «پرفتران» 100 بار کوچکتر از سلول‌های خونی هستند و می‌توانند اکسیژن را به نقاطی که گلبول‌های قرمز به دلیل تشنج عروق خون و یا وجود لخته به آنها دسترسی ندارند، برسانند.
 
او گفت که دستگاه‌های اکسیژن‌رسان فعلی که برای کمک به بیماران مبتلا به کرونا به کار می‌روند، تنها می‌توانند اکسیژن را به ریه‌های مریض برسانند ولی داروی پرفتران می‌تواند به سادگی جای این دستگاه‌ها را گرفته و خون را به همه جای بدن بیمار برساند.

پرفتران دارویی است که دانشمندان اتحاد جماهیر شوروی در قرن گذشته با همکاری 40 نهاد علمی و 13 وزارتخانه و نهاد دولتی شوروی اختراع کردند.
 
این دارو که به دلیل رنگ آبی‌اش، «خون آبی» نام گرفت، برای اولین بار در جنگ افغانستان برای تزریق به بیمارانی که نیاز به خون جدید دارند، به کار گرفته شد. خون آبی در دهه نود هم اجازه استفاده در روسیه و جهان را کسب کرد.
 
این دارو در آن زمان از سوی شرکت‌های روس و خارجی تولید و در داروخانه‌ها عرضه می‌شد ولی بعدها تولید آن متوقف و کنار گذاشته شد.
 
دانشمندان روس باور دارند برای مبارزه با کرونا می‌توان از خون آبی استفاده کرد. همزمان کشورها و شرکت‌های دارویی مختلف در سرتاسر جهان برای یافتن راهی جهت متوقف کردن کرونا که تا کمون چند میلیون نفر را مبتلا و جان چند صدهزار نفر را گرفته، تلاش می‌کنند.
+4
رأی دهید
-6

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.