له یوچـِنگ، سمت راست، در جریان نشست شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو در نوامبر ۲۰۱۸
رادیو فردا :مقامهای چینی به موج تازه اتهامهای ایالات متحده علیه آن کشور در مورد نحوه شیوع ویروس کرونای جدید واکنش نشان دادهاند.
معاون وزیر خارجه چین گفته «نمیشود اول چین را متهم کرد، بعد دنبال بهاصطلاح تحقیقات بینالمللی برای جور کردن مدرک و سند بود».
له یوچنگ در مصاحبهای با شبکه انبیسی پرسیده «چرا تحقیقات فقط باید چین را هدف بگیرد؟ چرا دیگر کشورها هدف تحقیقات قرار نگیرند؟».
این اظهارات، از آنجایی که چین کانون اولیه شیوع ویروس بود، ممکن است بازتابدهنده اتهامزنیهای قبلی پکن در مورد نحوه انتقال ویروس به چین باشد.
اما معاون وزیر خارجه چین گفته هیچ قانونی در عرصه بینالمللی وجود ندارد که بر اساس آن بشود در مورد کشوری تحقیق کرد، چون نخستین موارد ابتلا به ویروس را گزارش داده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین هم گفته «یافتن منشا ویروس یک مسئله پیچیده علمیست و پژوهشگران و متخصصان باید روی آن تحقیق کنند». البته مشخص نیست این پژوهشگران و متخصصان به چه شکل انتخاب خواهند شد.
له یوچنگ، معاون وزیر خارجه چین، در عین حال اظهار کرده است کشورش «دست به رشادت زده تا جلوی شیوع ویروس را بگیرد و برای جهان در نبرد با آن زمان بخرد».
چین، به جز از سوی آمریکا، از سوی برخی دیگر کشورهای غربی نیز هدف انتقاد در مورد شفافیت و اطلاعرسانی در پیوند با شیوع کرونا قرار گرفته است.
مقامهای چینی در دی ماه شروع به خبررسانی در مورد شیوع ویروسی«مرموز» در شهر ووهان در استان هوبی کردند. اما گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهد به احتمال زیاد نخستین موارد تائیدشده به اواخر آبان ماه باز میگردد.
روز پنجشنبه رئیسجمهوری ایالات متحده همراستا با موج تازه حملات و انتقادها از سوی واشینگتن علیه پکن این گمانهزنی را مطرح کرد که ویروس کرونای جدید به اشتباه یا به عمد به جامعه انتقال یافته است.
از سوی دیگر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا نیز در حال انجام تحقیقاتی در مورد خاستگاه و منشا همهگیری ویروس کرونا هستند. آنها البته اینکه ویروس توسط انسان ساخته شده باشد یا از نظر ژنتیکی اصلاحشده باشد را رد کردهاند.
+3
رأی دهید
-18
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.