آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو شرط توافق با صربستان برای مبادله خاک کشورش با این کشور را رد کرد.
پیشنهاد مبادله خاک با صربستان که آمریکا از آن حمایت میکند، احتمالا مسیر را برای عضویت این دو کشور همسایه در اتحادیه اروپا هموار خواهد کرد، زیرا عادیسازی روابط دو کشور پیش شرط عضویت آنها در اتحادیه است.
کارگزاران صلح بینالمللی در حال ترویج ایده تعویض زمین به عنوان پیشنهادی تازه برای رفع اختلافهای مرزی میان این دو کشور حوزه بالکان هستند. اما کورتی در گفتگویی با خبرنگار یورونیوز گفت که کوزووییها تا کنون به اندازه کافی از سوی همسایه شمالی خود «رنج» بردهاند.
وی گفت: «چرا ما باید بازنده باشیم؟ من نمیفهمم. بگذارید دیگران خاک از دست بدهند، چرا ما؟ ما تا کنون هم متحمل خسارات زیادی شدهایم، پیش از این هم برای شهروندانمان و هم از ناحیه قلمرو سرزمینیمان خسارات زیادی متحمل شدهایم، چرا باید بیشتر بدهیم؟ این فشار صربستان است که میخواد ما تسلیم بشویم، این خواسته صربستان است.»
بر اساس طرح توافقی که به کوزوو پیشنهاد شده این کشور باید از حاکمیت مناطقی در شمال منطقه میتروویچا و دره پرسوو که صربنشین هستند، چشم پوشیده و آن را به صربستان واگذار کند.
ناتو در جریان جنگ بالکان در سالهای ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ به کوزوو برای استقلال از صربستان و مونته نگرو کمک کرد. بیش از ۱۱۰ کشور استقلال کوزوو را به رسمیت میشناسند، اما صربستان و کشورهای دیگری از جمله روسیه، چین، اسپانیا و یونان آن را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت نمیشناسند.
آمریکا دولت کوزوو را برای پذیرفتن پیشنهاد تبادل خاک با صربستان تحت فشار گذاشته و ریچارد گرنل، نماینده خود را در ماه گذشته میلادی به پایتخت این کشور، پریشتینا فرستاده بود.
در ماههای اخیر در جریان رفت و آمدهای مرزی شهروندان میان کوزوو و صربستان تنشهایی به ویژه میان اقلیت صرب و آلبانیایی کوزوو درگرفته بود.