مصاحبه تفصیلی حاجی زاده بدون اشاره به هواپیمای اوکراینی

بی بی سی :سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، در مصاحبه‌ای تفصیلی با تلویزیون ایران حاضر شد و درباره فعالیت‌های مختلف نیروی تحت امرش توضیحاتی داد، اما به سرنگون کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی اشاره‌ای نکرد.
 
آقای حاجی‌زاده در این مصاحبه، که بیش از نیم ساعت به طول انجامید و یکی از معدود مصاحبه‌های او در ماه‌های اخیر است، درباره طیفی از موضوعات، به خصوص پرتاب اخیر یک ماهواره نظامی صحبت کرد و از جمله به حمله موشکی دی ماه به پایگاه محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق هم پرداخت، اما راجع به سرنگونی هواپیمای مسافربری با دو موشک سپاه چیزی نگفت.
 
او درباره حمله موشکی به پایگاه عین اسد گفت برآورد سپاه این بوده که آمریکا به سرعت واکنش نشان می‌دهد و به اهدافی در ایران حمله می‌کند، که به گفته او در چنین صورتی سپاه با در نظر گرفتن "۴۰۰ هدف" آماده واکنش متقابل بود.
 
پس از آن که سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، در سوءقصد پهپادی آمریکا در بغداد کشته شد، رهبر ایران بر "انتقام سخت" تاکید کرد. به گفته چند مقام ایرانی مقام‌های آمریکایی به ایران پیغام دادند که "واکنش متناسب" نشان دهد.
 
سرانجام پنج روز پس از کشته شدن قاسم سلیمانی سپاه با موشک‌های بالستیک به پایگاه عین اسد حمله کرد. به گفته مقام‌های آمریکایی با توجه به آن که حمله از قبل به اطلاعشان رسیده بود هیچ سرباز آمریکایی کشته نشد.
 
چند ساعت پس از این حمله، یک هواپیمای مسافربری اوکراینی با ۱۷۶ سرنشین در آسمان تهران سرنگون شد. مقام‌های ایرانی تا سه روز علت واقعی سقوط را پنهان می‌کردند اما سرانجام اذعان کردند که پدافندسپاهاین هواپیما را سرنگون کرد.
 ۱۷۶ نفر، عمدتا از شهروندان ایران، در این واقعه کشته شدند سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده در برنامه‌ای با عنوان "گفتگوی ویژه خبری" به تفصیل درباره پرتاب اخیر ماهواره نظامی نور صحبت کرد و آن را دستاوردی مهم برای ایران دانست.
 
بیش از ۴۰۰ ماهواره نظامی یا با کاربرد دوگانه نظامی-غیرنظامی در مدار زمین قرار دارد که بخش بزرگی از آنها متعلق به آمریکا، روسیه و چین است.
 
در مجموع تنها نزدیک به ۳۰ کشور جهان چنین ماهواره‌هایی دارند.
 
آقای حاجی‌زاده با ستایش از نیروهای نظامی ایران گفت هرچند تحریم‌های آمریکا علیه ایران "ظالمانه" است و مشکلاتی به وجود می‌آورد، اما فرصت‌هایی هم ایجاد می‌کند.
 
او گفت نیروی هوافضای سپاه از از تحریم‌ها "استفاده حداکثری" کرده و به "تراز چند کشور اول جهان" در حوزه پهپاد و فناوری موشکی رسیده است. او افزود: "در حوزه پدافند هم همین طور."
'آمادگی برای واکنش سریع و زدن ۴۰۰ هدف'
آقای حاجی‌زاده در بخش دیگری از صحبت‌هایش به کشته شدن قاسم سلیمانی و واکنش ایران پرداخت.
 
او گفت آمریکا با کشتن آقای سلیمانی قصد داشت به دیگر رهبران و فرماندهان نظامی هشدار بدهد که آنان را نیز هدف قرار خواهد داد. او گفت آمریکا اطمینان داشت که ایران پاسخی نشان نخواهد داد.
 
فرمانده هوافضای سپاه از جمله گفت آمریکا حتی آماده هدف قرار دادن محل اقامت آیت‌الله علی خامنه‌ای بوده است.
 
آقای حاجی‌زاده به تلویزیون ایران گفت: "دنبال این بودند که ایران را بی آبرو بکنند. چون فکر می‌کردند ایران پاسخ نمی‌دهد. اما ایران عزیز شد در نزد جهانیان."
 
او گفت تصور فرماندهان سپاه این بوده که پس از حمله موشکی به پایگاه عین اسد نظامیان آمریکایی بلافاصله واکنش نشان داده و مواضعی در ایران را هدف خواهند گرفت. او گفت به همین دلیل سپاه آماده بود که "۴۰۰ نقطه" را برای واکنش متقابل هدف بگیرد.
 
امیرعلی حاجی‌زاده در بخش دیگری از صحبت‌هایش تهدیدهای دونالد ترامپ و دیگر مقام‌های آمریکایی را کم اهمیت دانست.
 
او گفت: "مردم نگران هیچ چیزی نباشند، بچسبند به اقتصاد."
 
آقای حاجی‌زاده این مضمون را چند بار در صحبت‌هایش تکرار کرد.
 
او همچنین از نقش "شرکت‌های دانش‌بنیان" در پرتاب ماهواره نظامی تقدیر کرد و گفت سپاه همکاری نزدیکی با آنها دارد.
 
او گفت: "در همین مساله کرونا ببینید چه قدر حضور دارند. دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان محور اصلی هستند."
 
یکی از تازه‌ترین اقدامات سپاه در ارتباط با کرونا نمایش وسیله‌ای به عنوان دستگاه شناسایی فوری و از راه دور ویروس است. این وسیله، که با حضور شخص فرمانده کل سپاه نمایش داده شد، از طرف مراجع علمی به عنوان "داستان علمی تخیلی" توصیف شده است.
+0
رأی دهید
-6

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.