ده‌ها پزشک خواهان «شفافیت و اقتدار وزارت بهداشت، مقابله با خرافات و ایجاد نظام درمانی یکپارچه»شدند

عکس آرشیوی بی بی سی :ده‌ها پزشک ایرانی با انتشار نامه‌ای خطاب به سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، خواهان شفافیت بیشتر در ارائه اطلاعات مربوط به شیوع ویروس جدید کرونا در ایران شده‌اند و از دکتر نمکی خواسته‌اند با "اقتدار" از نظرهای کارشناسی دفاع کند.
 
امضاکنندگان این نامه از وزیر بهداشت خواسته‌اند بر سیاست‌های ضروری چون قرنطینه شهرهای کانون شیوع، تمدید فاصله‌گذاری و صرف منابع مالی برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر تاکید کند.
 
آنها گفته‌اند: "از مواضع خود عقب ننشینید و با اقتدار از نظر کارشناسی خود در برابر منافع اقلیتی زورمند دفاع کنید."
 
ضرورت ادامه محدودیت‌ها برای مهار شیوع و آسیب‌های اقتصادی ناشی از آن برای حکومت‌های مختلف به چالشی تبدیل شده است. سازمان بهداشت جهانی درباره پیامدهای پایان سریع این محدودیت‌ها هشدار داده است.
 
امضاکنندگان نامه از وزیر بهداشت ایران خواسته‌اند آمار مربوط به مبتلایان، آزمایش‌ها، مرگ‌ومیرها و شیوه‌های جمع‌آوری این اطلاعات را به طور شفاف و با جزئیات در اختیار عموم بگذارد.
 
آنها گفته‌اند: "ارائه آمار و داده‌ها در جلسه غیرعلنی مجلس دردی را دوا نخواهد کرد. مردم باید احساس کنند که وزارتخانه و ستاد تحت امر شما با آنها شفاف و روراست برخورد می‌کند. این اعتماد باعث ایجاد یک رابطه دوسویه می‌شود و رویکردهای آتی وزارتخانه و ستاد از سوی مردم با استقبال بیشتری روبه رو خواهد شد".
 
انتقاد از چگونگی اطلاع‌رسانی درباره کرونا پیش از این هم در ایران مطرح شده است.
 
پزشکان ایرانی امضاکننده این نامه همچنین از وزیر بهداشت خواسته‌اند که در مداوای مبتلایان به کووید۱۹ تبعیضی میان ساکنان ایران گذاشته نشود و "هم به دلایل انسانی و هم به علتهای پزشکی و همه‌گیرشناختی (اپیدمیولوژیک)، شهروندان غیر ایرانی مقیم، به ویژه همشهریان افغان ما، با هر شرایط اقامتی باید تحت پوشش خدمات آن وزارتخانه و ستاد قرار بگیرند."
 
این نامه به امضای بیش از ۷۰ پزشک ایرانی رسیده و در بین آنها استادان و پژوهشگرانی چون دکتر بهزاد دماری، دکتر حسن رفیعی، دکتر سیمین کاظمی و دکتر امید زمانی حضور دارند.
 
آنها خواهان بهبود شرایط استخدامی کادر درمانی و خروج شرکت‌های پیمان‌کاری از بیمارستان‌ها و قرارداد مستقیم وزارت بهداشت با کارکنان بیمارستان‌ها شده‌ و گفته است "در این شرایط سخت که آنها جان خود را در کف دست گرفته اند، شایسته نیست که نگران قرارداد و حقوق و کارانه خود باشند."
 
امضاکنندگان نامه پیشنهاد کرده‌اند نظام درمانی یکپارچه‌ای ایجاد شود تا ایران توانایی مقابله با بحران‌های این چنینی را داشته باشد.
 
آنها همچنین از این انتقاد کرده‌اند که "با حمایتهای پیدا و پنهان، افرادی شیاد با سوء استفاده از اعتقادات صمیمی مردم، خود را درمانگر جا زده" و به "خرافه پروری و ترویج انگاره‌های نادرست" پرداخته‌‌اند.
 
پزشکان ایرانی مبارزه با چنین افرادی را جزو وظایف وزیر بهداشت دانسته‌اند.
+19
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.