ستارهشناسان بریتانیایی و آمریکایی از کشف بزرگترین انفجار ستارهای که تاکنون به ثبت رسیده خبر میدهند.
با توجه به مقدار غیرمعمول زیاد هیدروژن موجود در این ابر انفجاری، اخترشناسان بر این باورند که این انفجار بر اثر ادغام دو خورشید رخ داده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، این دانشمندان روز دوشنبه ۲۵ فروردین اعلام کردند که انفجار این اَبَرنواَختر ۱۰ برابر از ابرنواخترهای معمولی قدرتمندتر و درخشش آن تقریباً ۵۰۰ برابر بیشتر است. جرم آن نیز بین ۵۰ تا صد برابر خورشید ماست.
اخترشناسان دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا و مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونین در ایالات متحده ستاره منفجرشده را «اسان۲۰۱۶ایپیاس» (SN2016aps) نامیده و آن را «ابرنواختری بسیار پرانرژی» توصیف کردند که احتمالاً از برخورد و درهمآمیختن دو خورشید عظیم تشکیل شده است.
ابرنواخترها معمولاً تنها یک درصد از انرژی خود را در نور مرئی ساطع میکنند، اما این نسبت در «اسان۲۰۱۶ایپیاس» به مراتب بیشتر است.
تخمین زده میشود که انرژی «اسان۲۰۱۶ایپیاس» معادل ۲۰۰ تریلیون تریلیون گیگاتون تیانتی باشد.
دانشمندان امیدوارند که کشف این ابرنواختر منجر به کشف دیگر ابرنواخترهای مشابه شود و این موضوع به دست یافتن به درک بهتر از شرایط موجود در آغاز پیدایش جهان کمک کند.
A superlative supernova: SN2016aps is the most energetic supernova registered, emitting the most light, and possibly from the highest mass star seen to go bang. Nicholl et al.: https://t.co/xxbcGeUlR6 pic.twitter.com/jWGeJ6xDv7
— Nature Astronomy (@NatureAstronomy) April 13, 2020