نگرانی‌ از شست وشوی اجساد مبتلا به کرونا در تهران

در بسیاری از شهرهای ایران طلاب مدارس دینی اعلام کردند که برای اجرای فتوای رهبر ایران وارد عمل شده و غسل درگذشتگان بر اثر کرونا را انجام می‌دهند بی بی سی :نحوه خاکسپاری اجساد افراد فوت شده بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ یا کرونا در ایران هم مثل بسیاری از دیگر نقاط جهان، نگرانی‌هایی را برانگیخته است.
 
روزنامه شهروند چاپ تهران، با انتشار گزارشی، با اشاره به از سرگرفته شدن شست و شوی اجساد افرادی که در اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند در تهران، از نگرانی‌ها برای جان کارکنان سازمان بهشت زهرا و غسالخانه‌ها و همچنین "چگونگی دفن پساب شست‌وشوی" این اجساد خبر داد.
 
از زمان انتشار اخبار شیوع کرونا در ایران، بر اساس دستور وزارت بهداشت ایران در تهران اجساد بدون شست وشو (بدون غسل) دفن می‌شدند اما مقررات مربوط به تهران از ۱۰ روز پیش، یعنی ۱۶ فروردین تغییر کرده است.
 
زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر ‏تهران به روزنامه "شهروند" گفت که شستشوی مردگان با نظارت ستاد ملی مبارزه با کرونا و دو وزارتخانه بهداشت و نیرو انجام می‌شود.
 
به گفته خانم نوری، "متوفیان عادی از صبح تا دو بعدازظهر در گورستان بهشت زهرا شست‌وشو داده می‌شوند و از دو ‏بعدازظهر تا شب هم فوت‌شدگان کرونا برای تغسیل آورده می‌شوند."
 
خانم نوری گفت که وزارت نیرو و وزارت بهداشت مسئول رسیدگی به مساله "پساب‌ها و فاضلاب" غسالخانه هستند و تا جایی که او می‌داند "گندزدایی به طور مستمر انجام می‌شود و افزود که انتظار دارند که در این موقعیت این کار با دقت و هرروزه انجام شود."
 
او گفت که قبل و بعد از شست‌وشو، ضدعفونی ‏انجام می‌گیرد و کارکنان هم تست می‌شوند و تاکید کرد که مسئولیت این کار درنهایت به عهده سازمان بهشت زهرا‏ است.
مراحل کفن پوشاندن درگذشتگان مبتلا به کرونا در تهران بوسیله طلاب و نیروهای بسیجی داوطلب وزارت بهداشت ایران پیشتر اعلام کرده بود که اجساد مبتلایان به کرونا، "بر اساس پروتکل سازمان جهانی بهداشت دفن ‌می‌شود که در آن جنس تابوت، چگونگی شستشو، موادی که باید روی جسد ریخته شود، عمق دفن و خاک دور قبر مشخص شده است."
 
اما بعد از اعتراض و "درخواست گروهی که می‌خواستند فوت شدگان بر اساس "موازین شرعی و مذهبی" مرسوم تدفین شوند، وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا دستورالعمل تازه‌ای صادر کرد.
 
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران پنج روز پیش در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری مهر توضیح داده بود که در دیگر استان‌ها شستشوی اموات مبتلا به کرونا از روزهای قبل درجریان بوده است و از تهران نیز چند روزی است که شروع شده است.
 
او تاکید کرد که پروتکل‌ها برای شستشوی جسد ابلاغ شده و "آموزش‌های لازم به غسال‌ها درباره نحوه شستشو، انتقال، تدفین و محلول ضدعفونی و…همگی هم شفاهاً هم کتباً به آرامستان‌ها اعلام شده است."
 
پیشتر محمدرضا بختیاری، مدیرعاملآب و فاضلاب استان تهران گفت که صحبت‌هایی در فضای مجازی در خصوص شیوع بیماری کرونا از آب و فاضلاب شهری مطرح شده است که بنا بر تحقیقات علمی فاقد اعتبار است.
 
به گفته این مقام مسئول آب و فاضلاب تهران"نمونه برداری که از فاضلاب جنوب تهران انجام شده" نتایج آن عدم آلودگی آب و فاضلاب را تایید کرد.
 
همچنین سالن‌های شست و شوی فوت شدگان کرونا مجزا از دیگر سالن‌های بهشت زهراست.
 
ناهید خداکرمی، رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران هم به خبرگزاری ایسنا گفته بود که "به صورت مدام سلامت تطهیرکننده، حمل‌کنندگان متوفی و قبرکن‌ها چک می‌شود و تا کنون هیچ موردی از ابتلا به کرونا دیده نشده است"
 
او همچنین گفت که ستاد کل نیروهای مسلح تعدادی از وسائل حفاظت شخصی نظامی که در جنگ‌های بیولوژیک استفاده می‌شود به سازمان بهشت زهرا هدیه شده است.
داوطلبان شستشوی اجساد قربانیان کرونا
به گزارش رسانه‌های ایران، تعداد بالای متوفیان در اثر کرونا و دشوار بودن مراسم "تغسل و تکفین" و گزارش‌هایی از خودداری کارکنان غسالخانه‌ها برای شستن متوفیان موجب شده که گروه‌هایی برای اعزام به گورستان‌های ایران اعلام آمادگی کنند.
 
از جمله روحانیون و طلبه‌های حوزه‌های دینی شهرهای مختلف ایران برای شستوی اجساد مردگان قدم پیش گذاشته‌اند.
 
سازمان بهداشت زهرا در تهران اعلام کرده که ۱۳۰ نفر از طلاب زن و مرد با پرسنل بهشت زهرا همکاری می‌کنند.
 
اما ناهید خداکرمی تاکید کرده که "تغسیل و شست‌وشوی فوت‌شدگان ناشی از کرونا فقط در آرامستان‌های سراسر کشور و در تهران تنها بوسیله سازمان بهشت زهرا و افراد آموزش دیده این سازمان انجام می‌شود و"شست‌وشوی فوت‌شدگان در بیمارستان یا منازل ممنوع است."
 
در ایران درباره شیوه دفن مردگان جدای از مصوبات دولت، نظرات مراجع دینی هم تعیین کننده است.‌
 
پیشتر در پاسخ به استفتاهایی که در مورد شیوه شستشوی اجساد افراد فوت شده بر اثر کرونا صورت گرفته، مراجع تقلید ایرانی نظرهای متفاوتی داده‌ بودند.
 
به عنوان نمونه، آیت الله یوسف صانعی گفته بود اگر امکان سرایت بیماری وجود داشته باشد، می‌توان از مراسم مذهبی شستشوی جسد با آب یا "غسل میت" خودداری کرد.
 
اما آیت‌الله علی خامنه‌‌ای، رهبر ایران و آیت‌الله موسی شبیری زنجانی اعلام کرده‌ بودند که لازم است اجساد، با رعایت موازین بهداشتی، با آب غسل میت داده شوند.
+7
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    Alphabet - پترس، یونان

    خب مگه کار آخوندها این نیست؟ اینهمه بودجه مجانی و کلان و پول مفت به حسابهاشون واریز میشه تا کاری در زمینه حرفه و تخصص شون انجام بدهند, مرده شوری, روضه خوانی, فاتحه خوانی, قبرکنی , حضور سر قبور. پس فقط پول مزدوری میگیرند که تو خیابونها با حیدر حیدر آدم بکشند؟
    1
    24
    دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.