نماینده مجلس ایران خواستار «عملکرد نظامی مشابه چین» برای قطع زنجیره انتقال کرونا شد

دولت ایران می‌گوید در صورت تعطیلی کشور برای قطع زنجیره شیوع کرونا، توان پاسخگویی به تبعات اقتصادی آن را ندارد بی بی سی :عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ایران، در جلسه علنی خواستار تعطیلی سه ماهه کشور و "عملکرد نظامی" برای قطع زنجیره انتقال کرونا در ایران شده است.
 
آقای عزیزی امروز ۲۵ فروردین (سیزدهم آوریل) گفت: "من یک پزشک هستم، نمی‌توانیم شل‌کن سفت‌کن داشته باشیم، باید رفتاری که در ووهان شد در ایران هم بشود تا زنجیره شیوع کرونا قطع شود".
 
"چین در ووهان پلیسی عمل نکرد بلکه نظامی عمل کرد، نگذاشت مردم بیرون بیایند و آذوقه را به درب منازل برد. باید در ایران هم معیشت کارگران و مردم تامین شود بعد بگوییم بیرون نیایید. نمی‌شود گفت بیرون نیایید و بعد به معیشت هم توجه نکرد".
 
آقای عزیزی گفت "در سیزده بدر پلیسی عمل شد و موفق بودیم" و اگر "مثل چینی‌ها" در ووهان کشور را تعطیل کنیم از "عوارض اجتماعی، روانی، سلامت و اقتصادی" شیوع کرونا جلوگیری می‌شود. او گفت پیشنهاد تعطیلی را به مجلس ارائه کرده است.
 
دولت ایران سی‌ام بهمن ۹۸ از اولین موارد مرگ بر اثر کرونا خبر داد و بعد گفت بیماری از کانون اولیه یعنی شهر قم در کل کشور منتشر شده است. در حال حاضر ستاد ملی مبارزه با کرونا به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور ایران سیاست‌های کشور و تصمیم‌های اصلی برای مقابله با این بیماری را بر عهده دارد.
 
با فرمان آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، قرارگاه ویژه‌ای هم با عنوان "قرارگاه بهداشتی و درمانی" تشکیل شده که ریاست آن با سرلشکر محمدحسین باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است. این قرارگاه پس از "ستاد ملی مقابله با کرونا" و "شورای پشتیبانی از تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا" تشکیل شده است.
 
آقای باقری ماه پیش گفته بود تصمیم گرفته تا در هماهنگی دولت برای "خلوت کردن" اماکن عمومی اقدام کند.
 
حسن روحانی رئیس این ستاد پس از تعطیلات نوروزی اعلام کرده که برخی از مشاغل حیاتی و کم خطر از سه روز پیش فعالیت عادی خود را شروع کرده‌اند و مابقی مشاغل هم پیش از اردیبهشت به وضعیت عادی بازخواهند گشت.
 
مقام‌های دولتی از جمله وزیر بهداشت این رویه را "فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند" نامیده‌اند؛ رویکردی که با انتقاد کارشناسان روبرو شده است.
 
همزمان شورای عالی و هیات رئیسه مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی ایران امروز در بیانیه‌ای گفت "تعدد مراکز تصمیم‌گیری" به تاثیر بسیاری اقدامات بهداشتی و درمانی "لطماتی وارد کرده است."
 
این سازمان "اجرای قاطع طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و ایجاد زیرساخت‌های لازم به منظور تداوم این طرح تا کنترل اپیدمی" را از "وظایف فوری و مبرم حکومتی" دانست.
 
سازمان نظام پزشکی ایران دیروز هم با انتشار بیانیه‌ای از اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند، "بدون رعایت اصول علمی و نظارت جدی" ابراز نگرانی کرد.
 
در بیانیه نظام پزشکی آمده "اجرای این مدل" وقتی مفید است که "آمار واقعی مبتلایان به حدی کم باشد" که رصد و ارزیابی، آزمایش و پیگیری اعضای خانواده و دیگرانی که با مبتلایان در ارتباط بوده‌اند میسر باشد:
 
"ارائه یک دستورالعمل برای همه شهرهای کشور، بدون توجه به تفاوت شیوع و آمار واقعی مبتلایان و لوازم نظارتی، ضروری و دقیق امکان تسری بیماری را در همه شهرها افزایش خواهد داد".
 
در پاسخ به انتقادها حسن روحانی امروز تاکید کرد طرح فاصله‌گذاری هوشمند "نباید موجب سهل‌انگاری در اعمال محدودیت‌های لازم و نظارت و کنترل‌ها" شود و "اجرای پروتکل‌های بهداشتی باید همچنان باقوت و قدرت ادامه یابد."
 
مقامات ایران پیشتر گفته بودند قصد تعطیلی کشور را ندارند بخصوص بعد از آنکه رهبر ایران سال جدید را سال "جهش تولید" نام‌گذاری کرد. به گفته علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، "همزیستی اقتصاد و سلامت به عنوان مدلی مطلوب برای عبور کم ضرر از بحران کرونا با التزام عملی به شعار جهش تولید میسر خواهد شد."
+4
رأی دهید
-8

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.